VOZAČI OPREZNO VOZITE: OD BEOGRADA DO NIŠA SNIMAĆE VAS 56 KAMERA
   2 Oct 2019, 13:50        RTS    Tatijana Spasojević


VOZAČI OPREZNO VOZITE: OD BEOGRADA DO NIŠA SNIMAĆE VAS 56 KAMERA


Vozače će na auto-putu Beograd-Niš od 15. oktobra snimati 56 kamera na 14 lokacija u oba smera. Saobraćajna policija će prva tri meseca testirati te kamere, a kasnije ih koristiti za kažnjavanje prekoračenja dozvoljene prosečne brzine od 130 kilometara na sat.

Vozači koji u proseku voze brže od dozvoljenih 130 kilometara na sat, neće moći nikako da izbegnu kaznu osim ako ne prave pauze u zaustavnoj traci.

Najkasnije do 15. oktobra biće postavljene sve kamere na predviđenim lokacijama. U "Putevima Srbije" kažu da kamere mogu da snimaju brzine do 250 kilometra na čas.
Darko Savić iz sektora naplata putarine Javnog preduzeća "Putevi Srbije" kaže da će se prepoznavati tablice sa sigurnošću do 100 posto do brzine od 250 kilometara na sat.
"Tu je postala nedoumica zašto kamere ne prepoznaju tablice preko te brzine. One prepoznaju ali onda ne garantujemo 100 odsto da će snimiti. Brzine od 250 kilometara na sat auto-putevima su naučna fantastika", rekao je Savić. 
To su kamere koje detektuju prolazak vozila pri čemu su povezane sa centralnim softverom sistema za naplatu putarine i sa softverom za merenje vremena u Srbiji koji je sertifikovan u Zavodu za mere. Takođe u okviru ovoga sistema proradiće i novi informacioni portali.
"Mi ćemo naše auto-puteve obogatiti sa još VMS portala za obaveštavanje učesnika u saobraćaju, radimo kompletan sistem za obaveštavanje učesnika putem radio-stanica, putem radio-prijemnika u vozilima", rekao je Savić.
Za teretnjake vest da će se merenje nosivosti obavljati odmah u pokretu na naplatnim rampama. Svako preopterećenje značiće i kaznu za one koji krše zakon i time uništavaju puteve, kažu u JP "Putevi Srbije".            Slične vesti

Od sada plaćanje prekršajnih kazni i mobilnim telefonom, a evo i kako

17 Jan 2020, 13:39

Građani, pravna i strana fizička lica dobili su mogućnost da prekršajne kazne, koje se nalaze u Registru neplaćenih kazni…

MAGLA U POŽAREVCU I OKOLINI , SAVETUJE SE VISOK STEPEN OPREZNOSTI

13 Jan 2020, 13:47

NA PUTEVIMA U POŽAREVCU I U OKOLNIM NASELJIMA PRISUTNA JE MAGLA VEĆ NEKOLIKO DANA KAO I VLAŽNI KOLOVOZI, TE SE APELUJE …

MALIŠANI IZ VELIKOG GRADIŠTA UZ PAŽLJIVKA UČILA PRAVILA PONAŠANJU U SAOBRAĆAJU

13 Dec 2019, 16:50

U organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja opštine…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportODRŽANO PETO PRVENSTVO SRBIJE…

U organizaciji Biciklističkog saveza Srbije I Sportskog saveza opštine,a podpokroviteljstvom…

27 Jan 2020, 16:45

DruštvoU ŠKOLI NIKOLA TESLA U KOSTOLCU…

POVODOM ŠKOLSKE SLAVE SVETI SAVA ZAMENIK GRADONAČELNIKA SAŠA PAVLOVIĆ OBIŠAO…

27 Jan 2020, 15:49

DruštvoO. Š. DESANKA MAKSIMOVIĆ OBELEŽILA…

Scaron;KOLSKA SLAVA SVETI SAVA OBELEŽENA JE U POŽAREVAČKIM OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA.…

27 Jan 2020, 14:54

Kursna lista