VOLONTERI U OPŠTINI GOLUBAC POMAŽU STARIJIM GRAĐANIMA
   2 Apr 2020, 13:39        SatTv    Ljubiša Nastasijević


VOLONTERI U OPŠTINI GOLUBAC POMAŽU STARIJIM GRAĐANIMA

Nakon uvođenja vanrednog stanja u Srbiji zbog korona virusa i apela starijim građanima da ne izlaze iz kuće, gradovi, opštine i pojedinci organizovali su razne volonterske srevise kao pomoć. Opštinski štab za vanredne situacije opštine Golubac obaveštava  svoje najstarije sugrađane da će dok traje opasnost od širenja korona virusa preko volonterskog servisa vršiti dostavu osnovnih životnih namirnica, sredstva za higijenu i lekova na kućnu adresu.

Najstariji stanovnici opštine Golubac mogu dobiti sve informacije svakog radnog dana od 7-16  I vikendom od 7-14.časova na telefon Kol centra  012/678-128,odnosno na besplatni broj 19920,kada  treba ukucati broj  012 I slušati uputstva operatera:za Golubac je taster 6-Opština Golubac. Prilikom poziva kol-centru, zainteresovani će moći da kažu koja im je usluga neophodna i koliko je hitno, pa će shodno tome volonteri stići pre ili kasnije na adresu sugrađana.Dostava se obavlja ponedeljkom,sredom I petkom.
-Trenutno na raspolaganju imamo 67 volontera iz redova radnika  lokalne uprave, dečijeg vrtića, biblioteke, osnovne škole, vatrogasnog društva kao i poverinici civilne zaštite, raspoređenih u Golupcu i u 23 sela kao i  vikend naselja Usije i Vinci . Građani su shvatili ozbiljnost situacije, a o tome govori i veliki  broj primljenih poziva za kratko vreme upućen na dežurne brojeve. Stariji građani su zvali da im se donesu lekovi iz apoteke, hrana ili su želeli da dobiju informaciju kako da odu do lekara, kaže zamenik predsednika opštine Golubac,Marko Stojaković.
Opštinski štab za vanredne situacije opštine Golubac u saradnji sa  volonterima organizovao je šivenje  i izradu zaštitnih maski za potrebe  Opštinske uprave,javnih preduzeća i ustanova kao i za   građane ove podunavske Opštine.

U narednom periodu očekuje se još više volontera koji će raditi na izradi i šivenju zaštitnih maski za potrebe građana opštine Golubac.Ovih  dana počela  je isporuka   zaštitnih maski i to preduzećima i ustanova od značaja kao i državnim organima , a narednih dana se očekuje i podela  maski  i po Mesnim zajednicama , a sve u cilju lične zaštite stanovništva. Opštinski štab za vanredne situacije ove podunavske opštine  ujedno  poziva i sve građane da se pridržavaju propisanih mera zaštite od Korona virusa koje donela Vlada Republike Srbije,a sve u zaštitu od ove Pošasti ljudi i materijalnih dobara.Ostanite kod kuće,čuvajmo sebe i drugoga.
Lj.Nastasijević



Slične vesti

Zaštitnik građana: Nasilje nad starijima je jedna od najtežih oblika kršenja ljudskih prava

15 Jun 2023, 10:08

Stanovništvo u Srbiji sve više stari, a stopa nasilja prema starijoj populaciji raste, zato ne samo danas,…

Sve više domova za stare svojevrsni palijativni centri, da li se zato prave liste čekanja

26 Apr 2023, 9:32

Za domove za stare u Beogradu koji imaju medicinsku negu u ovom trenutku postoje i liste čekanja. Šta moraju da imaju…

Priprema se izgradnja centra za demenciju, na porodici najveći teret

16 Jul 2022, 9:02

Zaboravnost, gubitak koncentracije, neuropatske smetnje – često su postkovid simptomi. Ipak, nema pouzdanih dokaza da kovid…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaPrvi međunarodni festival savremenog…

Arheološki park Viminacijum biće domaćin prvog međunarodnog festivala savremenog plesa…

29 Mar 2024, 14:28

DruštvoZavršena druga faza rekonstrukcije…

Saša Pavlović gradonačelnik Požarevca sa saradnicima, obišao je radove na Muzeju…

29 Mar 2024, 14:18

DruštvoMladost, svetlost dobrote - humanitarni…

Pod sloganom „Mladost, svetlost dobrote“, održan je još jedan tradicionalni…

29 Mar 2024, 13:36

Kursna lista