VOJNI LEKARI U AKCIJI SELU U POHODE
   30 Sep 2017, 11:43    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


VOJNI LEKARI U AKCIJI SELU U POHODE

Ništa bez vojske!Tako se nekada govorilo jer je vojska bila ta na koju se država uvek oslanjala  u  teškim situacijama.A tek koliki ugled su imali vojni lekari, ne treba ni podsećati. Upravo  vojni lekari došli su „na noge“ meštanima naselja Vojilovo i Sladinac,u opštini Golubac,  koje su pregledali i  pružali im besplatnu lekarsku pomoć, savet i snabdeli ih neophodnim lekovima,a obavili su  i dve  kućne posete kod onih pacijenata koji nisu bili u mogućnosti da dodju u  prostorije u Domu kulture,gde je održana ova  akcija.


Reč je o  projektu „Vojni lekar na selu“ koji je vojska  pokrenla  još 2009. godine a koji ima za cilj upravo stručne posete i obilazak udaljenih sela u kojima je teško obezbediti funkcionisanje redovne zdravstvene zaštite, što je Vojska Srbije prepoznala kao problem.


Organizatori ove akcije su Crveni krst,Dom zdravlja,opština Golubac i Vojska Srbije.
        -Ovakve akcije su jedan oblik saradnje vojnog i civilnog sektora, gde vojska pomaže narodu u pružanju medicinske pomoći, koliko može i gde može. Ovdašnje stanovništvo ima samo reči hvale za ovu našu akciju, istakao je major Slavko Lazarević  i nije krio zadovoljstvo zbog velikog odziva meštana i srdačnog prijema vojske najavivši da će i sledeće godine biti organizovana ova akcija u jednom od sela ove podunavske  Opštine.

           Ovom prilikom, merenjem vrednosti glikemije i krvnog pritiska, svoje zdravlje proverilo je ukupno 49 žitelja, i to 28 iz sela Vojilovo, a 21 iz sela Sladinac. Pored toga, obavljene su i dve kućne posete kod starijih i manje pokretnih meštana.
Prema rečima vojnih lekara i Doma zdravlja Golubac pacijenti su bile uglavnom  starije osobe  čiji se zdravstveni problemi odnose na povišen krvni pritisak, nivo šećera i masnoće u krvi ali i oni koji su se zdravstveno „zapustili“ jer nemaju uslova za adekvatno lečenje.


 Pripadnike Vojske Srbije primio je i predsednik Skupštine opštine Golubac Zoran Ćirković koji je rekao da je ovo dobar primer kako treba raditi na negovanju vojno-civilne saradnje u interesu meštana,a posebno onih koji žive na selu.

Pored  predstavnika Doma zdravlja i Crvenog krsta, u ekipi Vojske Srbiji  bio je i veterinar Predrag  Adžemović koji je obišao poljoprivredna domaćinstva i obavio pregled goveda.
 
     -Crveni krst Golubac ima odličnu saradnju sa vojskom Srbije.Prošle  i ove godine  organizovali smo  ovakve akcije gde smo obišli seoska domaćinstva,a ono što predstavlja zadovoljstvo je što Vojska Srbije koja je kao institucija najpopularnija u našem narodu prepoznala Crveni krst kao pouzdanog partnera i ove akcije su od velikog  značaja,kažu u Crvenom krstu opštine Golubac.
Lj.Nastasijević
 
 Slične vesti

Vulin: Vojna neutralnost je naš najčasniji izbor

27 May 2020, 13:29

Vojna neutralnost je naš najčasniji izbor, kaže ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin,…

OBAVEŠTENJE O IZVOĐENJU VEŽBI SA BOJNIM MES

12 Mar 2020, 10:29

Jedinice Vojske Srbije izvodiće vežbe sa bojnim minsko – eksplozivnim sredstvima na poligonu „Mogila“. …

Srbija na Sretenje donosi deklaraciju o vojnoj neutralnosti

23 Nov 2019, 13:16

Republička skupština će početkom sledeće godine doneti posebnu dekleraciju o vojnoj neutralnosti, koja bi trebalo…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoRUŽIĆ I FABRICI O ZNAČAJU REFORME…

ZAŠTO JE REFORMA VAŽNA ZA GRADJANE I PRIVREDU, I U KOJOJ MERI JE U TOM POSLU ZNAČAJNA…

30 May 2020, 12:44

DruštvoPOČELO JE ISPITIVANJE NA ANTITELA…

U ZAVODU ZA JAVNO ZDRAVLJE POŽAREVAC POČELO JE SEROLOŠKO ISPITIVANJE ODNOSNO ISPITIVANJE…

30 May 2020, 12:31

PolitikaGRUPA GRAĐANA ISKORAK PREDALA…

GRUPA GRAĐANA ISKORAK DR ZVONKO BLAGOJEVIČ-MITA GAVRILOV PREDALI SU KASNO SINOĆ SVOJU IZBORNU…

30 May 2020, 12:25

Kursna lista