VOJNI LEKARI U AKCIJI SELU U POHODE
   30 Sep 2017, 11:43    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


VOJNI LEKARI U AKCIJI SELU U POHODE

Ništa bez vojske!Tako se nekada govorilo jer je vojska bila ta na koju se država uvek oslanjala  u  teškim situacijama.A tek koliki ugled su imali vojni lekari, ne treba ni podsećati. Upravo  vojni lekari došli su „na noge“ meštanima naselja Vojilovo i Sladinac,u opštini Golubac,  koje su pregledali i  pružali im besplatnu lekarsku pomoć, savet i snabdeli ih neophodnim lekovima,a obavili su  i dve  kućne posete kod onih pacijenata koji nisu bili u mogućnosti da dodju u  prostorije u Domu kulture,gde je održana ova  akcija.


Reč je o  projektu „Vojni lekar na selu“ koji je vojska  pokrenla  još 2009. godine a koji ima za cilj upravo stručne posete i obilazak udaljenih sela u kojima je teško obezbediti funkcionisanje redovne zdravstvene zaštite, što je Vojska Srbije prepoznala kao problem.


Organizatori ove akcije su Crveni krst,Dom zdravlja,opština Golubac i Vojska Srbije.
        -Ovakve akcije su jedan oblik saradnje vojnog i civilnog sektora, gde vojska pomaže narodu u pružanju medicinske pomoći, koliko može i gde može. Ovdašnje stanovništvo ima samo reči hvale za ovu našu akciju, istakao je major Slavko Lazarević  i nije krio zadovoljstvo zbog velikog odziva meštana i srdačnog prijema vojske najavivši da će i sledeće godine biti organizovana ova akcija u jednom od sela ove podunavske  Opštine.

           Ovom prilikom, merenjem vrednosti glikemije i krvnog pritiska, svoje zdravlje proverilo je ukupno 49 žitelja, i to 28 iz sela Vojilovo, a 21 iz sela Sladinac. Pored toga, obavljene su i dve kućne posete kod starijih i manje pokretnih meštana.
Prema rečima vojnih lekara i Doma zdravlja Golubac pacijenti su bile uglavnom  starije osobe  čiji se zdravstveni problemi odnose na povišen krvni pritisak, nivo šećera i masnoće u krvi ali i oni koji su se zdravstveno „zapustili“ jer nemaju uslova za adekvatno lečenje.


 Pripadnike Vojske Srbije primio je i predsednik Skupštine opštine Golubac Zoran Ćirković koji je rekao da je ovo dobar primer kako treba raditi na negovanju vojno-civilne saradnje u interesu meštana,a posebno onih koji žive na selu.

Pored  predstavnika Doma zdravlja i Crvenog krsta, u ekipi Vojske Srbiji  bio je i veterinar Predrag  Adžemović koji je obišao poljoprivredna domaćinstva i obavio pregled goveda.
 
     -Crveni krst Golubac ima odličnu saradnju sa vojskom Srbije.Prošle  i ove godine  organizovali smo  ovakve akcije gde smo obišli seoska domaćinstva,a ono što predstavlja zadovoljstvo je što Vojska Srbije koja je kao institucija najpopularnija u našem narodu prepoznala Crveni krst kao pouzdanog partnera i ove akcije su od velikog  značaja,kažu u Crvenom krstu opštine Golubac.
Lj.Nastasijević
 
 Slične vesti

VEŽBE SA BOJNIM MES

1 Aug 2019, 13:22

Jedinice Vojske Srbije izvodiće vežbe sa bojnim minsko – eksplozivnim sredstvima na poligonu „Mogila“.

NATO vojska u srpskim čizmama iz Pirota

19 Jun 2019, 13:48

Kompanija "Tigar" ugovorila je proizvodnju i isporuku zaštitnih vatrogasnih čizama namenjenih jedinicama…

DAN VOJSKE OBELEŽEN U POŽAREVAČKOJ KASARNI

23 Apr 2019, 14:18

ODRŽANA JE VOJNA SVEČANOST POVODOM OBELEŽAVANJA DANA VOJSKE SRBIJE U KASARNI GENERAL PAVLE JURIŠIĆ ŠTURM U…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaULAGANJE U RAZVOJ KULTURE U OPŠTINI…

Za investicije,socijalna davanjja i subvencije iz budžeta za ovu godinu u opštini Golubac…

20 Aug 2019, 17:31

DruštvoZAŠTITITE SE OD UJEDA KOMARACA…

PRIDRŽAVANJEM NEKIH OSNOVNIH SAVETA MOŽETE ZNATNO SMANJITI RIZIK I ZAŠTITITI SEBE OD…

20 Aug 2019, 14:26

DruštvoNOVI AUTOPUT VOŽD KARAĐORĐE BIĆE…

Novi Šumadijski koridor odnosno autoput "Vožd Karađorđe" biće dug između…

20 Aug 2019, 14:21

Kursna lista