VLADIKA BRANIČEVSKI  IGNJATIJE OBIŠAO RADOVE NA CRKVI U ČEŠLJEVOJ BARI
   8 Oct 2017, 22:32    Veliko Gradište    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


VLADIKA BRANIČEVSKI IGNJATIJE OBIŠAO RADOVE NA CRKVI U ČEŠLJEVOJ BARI

U naselju Češljeva Bara,u opštini Veliko Gradište,sredstvima meštana,Mesne zajednice i Lokalne samouprave,prošle godine počela je igradnja crkve Svete Trojice.

nova crkva Sv.Trojice u Češljevoj Bari

Povodom završetka prve faze, radove na crkvi obišao je vladika braničevski Ignjatije,u pratnji sveštenstva, rukovodstva  opštine Veliko Gradište,na čelu sa predsednikom Draganom Milićem, mesne zajednice i meštana Češljeve Bare.
 
Vladika braničevski Ignjatije u poseti naselju Češljeva Bara

Prilikom ove kratke posete vladika braničevski Ignjatije u razgovoru sa svojim domaćinama rekao je da je zadovoljan sa završenim radovima i dodao da se na ovom mestu gradi duhovna crkva kao živa zajednica sa Bogom i ljidima međusobno,poželevši da se gradnja nastavi i da se brzo završi.
 
Vladika braničevski Ignjatije obišao radove na crkvi u Češljevoj Bari
 
Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić,zadovoljan je što se projekat planiran pre nekoliko godina realizovao i izgradjen je ovaj kapitalni objekat koji je ujedinio meštane Češljeve Bare i za  čiju su gradnju ezbedili  sopstvena sredstva,a iz budžeta opštine uloženo je i 1,9 miliona dinara.
 
Dragan Milić,predsednik opštine Veliko Gradište   

        -Meni je drago što je danas vladika braničevski Ignjatije došao da obiđe završetak izgradnje  prve faze crkve u Češljevoj Bari i svi smo svedoci da je niko jedan prelepi objekat. Zadovoljam sam jer smo postiglo ono što smo se pre nekoliko godina dogovorili i kada smo počeli izgradnju crkve,evo danas vidimo da je napravljen jedan lep objekat.Kada je počela njegova izgradnja bilo je različitih razmišljanja,da li je ovo dobro mesto gde treba da se radi ovolika velika crkva,ali je ona ujedinila meštane koji su odlučili da i pored ovog teškog vremena,izdvoje lična sredstva za ovu gradnju. Nadam se,da ćemo sa mesnom zajednicom izgraditi ovaj prelepi objekat koji ćemo do kraja naredne godine predati meštanima na upotrebu,rekao je predsednik opštine,Dragan Milić.
 u pratnji svojih domaćina vladika braničevski Ignjatije obišao radove na crkvi u Češljevoj Bari

     U saradnji sa rukovoodstvom Mesne zajednice i meštana,ova podunavska opština ,pomoći će i u rešavanju drugih problema u izgradnju infrastrukture u selu,a počela je i realizacija dva značajna projekta u oblasti vodosnamdevanja i gasifikacije.

meštani Češljeve Bare proslavili završetak radova na prvoj fazi izgradnje crkve
   
   -Dobijena su dodatna sredstva od 4,5 miliona evra za igrradnju fabrike vode,trafostanice,bunara i 8 kilometara cevovoda koji prolazi  ispod Srebrnog jezera .Izgrađen je i rezervoar kod Kumana, sledeća faza je da taj vodovod ide prema ostalim selima.Očekujem da dobijemo još dodatnih sredstava iz fondova Evropske Unije,sa kojima ćemo završiti vodovod iz kojeg će zdravu pijaću vodu dobiti i meštani Češljeve Bare.Iz budžeta obezbedili smo sredstva za popravku Doma kulture, a u toku je i izgradnja gasifikacije u Velikom Gradištu i u ostalim naseljima na području opštine.dodao je Milić.
 
Vladika braničevski Ignjatije sa svojim domaćinima u Češljevoj Bari
       
Radovi su završeni u roku,kako je ugovorom i predviđeno, Urađena je spoljašnjost i grubi građevinski radovi te postavljeni bakarni krov i ograda, a radovi na unutrašnjosti crkve biće nastavljeni na proleće kada će se početi sa uređenjem unutrašnjosti crkve.

unutrašnji deo crkve Sv.Trojice u Češljevoj Bari

Mesna zajednica i meštani Češljeve Bare  u izgradnju prve faze na crkvi obezebdili su oko 70 hiljada evra.

Živorad Ilić,predsednik Mesne zajednice Češljeva Bara

         -Našim meštanima konačno se oostvario višegodišnji san o izgradnji crkve.Da sloga kuću gradi,pokazalo se na našem primeru,gde su naši meštani svojim angažovanjem i ličnim sredstvima prikupli oko 70 hiljada evra za izgradnju crkve i svi danas zajedno možemo da budemo srećni što je prva faza završena i što smo dobili jedan ovakav lep i veliki objekat.Hvala i vladiki braničevskom Ignjatiju što je našao malo slobodnog vremena da poseti naše selo i obiđe završene radove na prvoj fazi kao i predsedniku opštine Veliko Gradište Draganu Miliću,koji je od prvog dana donošenja odluke i u toku izgradnje crkve davao podršku i pomogao kao lokalna samouprava sa 1.9 miliona dinara.Nadam se da ćemo ovaj objekat završiti u planiranom roku do kraja naredne godine,naglasio je Živorad Ilić,predsednik Mesne zajednice.
 
        Izgradnjom crkve u Češljevoj Bari svoje zadovoljstvo iskazao je i paroh srednjevski Miodrag M.Miljković koji je rekao da je ovaj dan uz prisustvo vladike Braničevskog Ignjatija važan za parohijane Češljeve Bare i srednjevske parohije.


paroh srednjevski,Miodrag M.Miljković 

      -Bogu hvala,još ima dobrih ljudi i donatora koji nam pomažu i ujedno pozivam i ostale ljude dobre volje da nam pomognu da ovaj hram završimo. Ovo selo od davnika  pripada parohiji Srednjevskoj,njihovi meštani odlučili su da pomognu i izgrade crkvu. Šta je dogovoreno,ostvareno je.Završena je prva faza izgradnje ovog lepog objekta,radove nastavljamo i nastojaćemo da se oni završe do kraja naredne godine,dodao je paroh Miljković.
 
       Naselje Češljeva Bara,čiji se meštani nalaze na privremnom radu u inostranstvu, ubraja se među razvijenim u opštini Veliko Gradište, a ovaj primer sloge,zajedničkog rada i izdvajanja ličnog dinara,je njihov doprinos stvaranju boljih uslova za život i rad u ovom selu. 
 Lj.Nastasijević




 



Slične vesti

Velike zadušnice - danas se izlazi na groblja, veruje se da zapaljena sveća osvetljava put umrlima

9 Mar 2024, 9:56

Danas su, devete subote pred Vaskrs, Velike ili Zimske zadušnice, koje najavljuju pripreme za početak Časnog posta.…

Za crkve i verske zajednice 10 miliona dinara iz požarevačkog budžeta

31 Jan 2024, 9:52

Gradsko veće Grada Požarevca raspisalo je Konkurs za sufinansiranje programa/projekata crkava i verskih zajednica sa područja…

Danas je zimski Krstovdan - dan strogog posta

18 Jan 2024, 10:54

Zimski Krstvovdan, praznik uoči Bogojavljenja, slavi se kao uspomena na prve Hrišćane i kada se strogo posti. Po…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista