VIMINACIUM AVANTURA ZABAVNO EDUKATIVNI CENTAR
   12 Apr 2018, 14:33    Kostolac    SAT TV    Tatijana Spasojević


VIMINACIUM AVANTURA ZABAVNO EDUKATIVNI CENTAR

JEDNO OD NAJBOLJIH REŠENJA U BORBI PROTIV DOSADNOG RASPUSTA   JE VIMINACIUM AVANTURA“  ZABAVNO-EDUKATIVNI CENTAR KOJI SE NALAZI U OKVIRU JEDNOG OD NAJVEĆIH EVROPSKIH ARHEOLOŠKIH NALAZIŠTA VIMINACIJUM.

Viminacium Avantura“ je zabavno-edukativni centar koji se nalazi u okviru jednog od najvećih evropskih arheoloških nalazišta Viminacijum. Prepoznatljiv prema jedinstvenom konceptu, „Viminacium Avantura“ na autentičan način oživljava prostor nekadašnjeg antičkog grada Viminaciuma. U sklopu ovog centra naći će se replika rimskog vojnog logora i specijalni legionarski poligon sa preprekama, kao i uzbudljiv avantura park.
Tokom letnjih meseci, letnji edukativni kamp „Viminacium Avantura“ otvara svoja vrata za decu i mlade, od 10 do 17 godina. Mladi kamperi imaće priliku da se, kroz interesantne i interaktivne edukativne radionice, upoznaju sa naukama kao što su arheologija, antropologija, paleontologija i astronomija, sa starim zanatima i mnogim drugim izviđačkim veštinama i tehnikama samoodbrane i to sve na izuzetnom lokalitetu, starom više od 2.000 godina. „Tim stručnjaka, okupljen pri projektu „Viminacium Avantura“, kreirao je bogat sadržaj, kako bi deca i mladi, kroz sedmodnevni program, otkrili svoje potencijale i interesovanja. „Putovanjem“ kroz rimsku istoriju, vraćamo se u pax romana – najlepše doba Rimskog carstva i zajedno sa našim mladim legionarima razvijamo veštine za 21. vek“, izjavio je Vladimir Đumić, vođa projekta „Viminacium Avantura“ i zaključio: „Decu i mlade u „Viminacium Avanturi“ čeka preko 30 aktivnosti i atrakcija, pravih izazova i neograničene zabave. Vraćamo se u prošlost da bismo spremno dočekali budućnost.“
Viminacium, kao jedno od najznačajnijih evropskih arheoloških nalazišta, predstavlja bitan deo svetske kulturne baštine, kontinuirano okupljajući naučnike, arheologe i istoričare iz celog sveta. U septembru 2018. godine, Srbija će biti domaćin 24. po redu Limes kongresa. Ovim povodom, „Viminacium Avantura“ će ugostiti brojne internacionalne stručnjake iz oblasti arheologije. Na taj način, projekat „Viminacium Avantura“ koncipiran je tako da direktno doprinosi daljem razvoju ovog arheološkog nalazišta i istorijskog lokaliteta.
Projekat „Viminacium Avantura“ realizuje se u saradnji sa Viminacium Fondacijom, arheološkim parkom Viminacium i Arheološkim institutom. Izgradnju poligona legionara i avantura parka finansijski je podržalo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, kroz Turističku organizaciju Požarevac.
 



Slične vesti

Arheologe pogledala Fortuna kada su našli ulaz u elitni deo Viminacijuma

12 Dec 2023, 10:42

U arheološkom parku Viminacijumu kod Kostolca arheolozi su došli do novog otkrića, koje potvrđuje važnost…

Tragom arheološkog nasleđa

25 Sep 2023, 14:12

quot;Tragom arheološkog nasleđa", deca školskog uzrasta srpske nacionalne manjine iz opština Staro…

Dr Miomir Korać počasni vitez Ljubičevskih konjičkih igara

4 Sep 2023, 14:26

Laskava titula počasnog viteza Ljubičevskih konjičkih igara ove godine pripala je dr Miomiru Koraću, dugogodišnjem direktoru…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

EkonomijaMali za RTS: Finansije su nam…

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda ocenila je sve aspekte srpske ekonomske politike,…

28 Mar 2024, 9:22

Kursna lista