VIMINACIJUM FESTIVAL USKORO
   31 May 2019, 14:03    Požarevac    SATTV    Maja Kostić


VIMINACIJUM FESTIVAL USKORO

VIMINACIJUM FESTIVAL POD NAZIVOM MITOVI STARI I NOVI ODRŽAĆE SE  OD 24. DO 30. JUNA 2019.GODINE U PROSTORU ARHELOŠKOG PARKA VIMINACIJUM.

Druga godina Festivala otpočeće 24. juna u Amfiteatru, Arheloškog parka Viminacijum koncertom Radeta Šerbedžije i Zapadnog kolodvora, a prva predstava Srpskog narodnog pozorišta Na Drini ćuprija, u režiji Kokana Mladenovića izvešće se takođe u Amfiteatru 27. Juna.
U Domusu će 25, juna igrati Zagrebačko kazalište mladih Euripidovu predstvu Bakhte sa Briona. 29. juna u Domusu će igrati Bitef Teatar sa predstvom M.I.R.A., predstava koja će obeležiti 30. godina Bitefa, predstava posvećena jakom čoveku, a to je žena, Mira Trailović.
Rumunsko pozorište gostovaće u Limesu će 26. juna i predstaviće Dramsko mađarsko pozorište Šekspirov komad, Sonet 66 u režiji Kokana Mladenovića. 30. juna će igrati Narodno pozorište Priština i Pozorište Zorana Radmilovića iz Zaječara, koji će se predstaviti Euripidovim komadom Žene iz Troje.
Stručni žiri koji čine majstori svojih zanata: Dejan Mijač, Miodrag Tabački i Saša Torlaković dodeliće Zlatnu fibulu najboljem glumcu ili glumici i Viminacium maximus za najbolju predstavu. Prateći program Viminacijum festa je Izložba slika na temu mitova akademskog slikara Danila Vuksanovića i džez akustik bend JAZZANOVA.
SVE PREDSTAVE ĆE SE IGRATI SA POČETKOM U 21 ČAS. PRODAJA KARATA KREĆE U UTORAK, 4. JUNA NA BILETARNICI CENTRA ZA KULTURU POŽAREVAC, GDE ĆE KOMPLET KARATA ZA ŠERBEDŽIJIN KONCERT I SVIH 6 PREDSTAVA KOŠTATI 2500 DINARA. POJEDINAČNA KARTA JE ZA PREDSTAVU 500 DINARA A ZA KONCERT 1000 DINARA. ZA ONE KOJI NEMAJU PREVOZ DO VIMINACIJUMA MOĆI ĆE U 19 I 30 H DA BUDU PREVEZENI AUTOBUSOM KOJI ĆE BITI PARKIRAN ISPRED HOTELA DUNAV, I TIM ISTIM BITI VRAĆENI NAKON ZAVRŠETKA PREDSTAVE. SA KUPLJENOM KARTOM ĆE MOĆI DA KORISTE AUTOBUSKI PREVOZ NAMENJEN OVOJ POZORIŠNOJ MANIFESTACIJI.
 Slične vesti

POTPISAN MEMORANDUM IZMEĐU PESNIČKIH UDRUŽENJA

9 Aug 2019, 14:37

UPRILIČEN JE PRIJEM U GRADSKOM ZDANJU GRADA POŽAREVCA POVODOM 7. MEĐUNARODNIH PESNIČKIH SUSRETA ORFEJ NA DUNAVU. POTPISAN…

OTVARANJE LIKOVNE KOLONIJE

24 Jul 2019, 13:36

11. LIKOVNA KOLONIJA KOSTOLAC 2019. BIĆE PREDSTAVLJENA KOSTOLAČKOJ PUBLICI OD 25. DO 28. JULA.

U organizaciji Likovnih…

EGZIT FESTIVAL U NOVOM SADU, SPEKTAKULARNI FESTIVAL NA OVIM PROSTORIMA

6 Jul 2019, 13:28

4. JULA, Prvi dan Egzita zvanično je počeo otvaranjem festivalskih kapija tačno u 19 sati. Uz spektakularan vatromet malo…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaSTALNA POSTAVKA SLIKA VELIKANI…

Stalna postavka izložba slika ,,Velikani srpskog pozorišta’’Udruženja građana…

24 Aug 2019, 13:39

PolitikaTANASKOVIĆ: MALE ŠANSE DA KOSOVO…

Ambicija da Albanci na Kosovu i Metohiji preuzmu srpske svetinje nije nova. Bivši ambasador…

24 Aug 2019, 13:30

PolitikaVUČIĆ: NE OČEKUJEM LAKU JESEN,…

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je govoreći o nedavnoj poseti SAD, da ne može da tumači…

24 Aug 2019, 13:15

Kursna lista