VIMINACIJUM FESTIVAL USKORO
   31 May 2019, 14:03    Požarevac    SATTV    Maja Kostić


VIMINACIJUM FESTIVAL USKORO

VIMINACIJUM FESTIVAL POD NAZIVOM MITOVI STARI I NOVI ODRŽAĆE SE  OD 24. DO 30. JUNA 2019.GODINE U PROSTORU ARHELOŠKOG PARKA VIMINACIJUM.

Druga godina Festivala otpočeće 24. juna u Amfiteatru, Arheloškog parka Viminacijum koncertom Radeta Šerbedžije i Zapadnog kolodvora, a prva predstava Srpskog narodnog pozorišta Na Drini ćuprija, u režiji Kokana Mladenovića izvešće se takođe u Amfiteatru 27. Juna.
U Domusu će 25, juna igrati Zagrebačko kazalište mladih Euripidovu predstvu Bakhte sa Briona. 29. juna u Domusu će igrati Bitef Teatar sa predstvom M.I.R.A., predstava koja će obeležiti 30. godina Bitefa, predstava posvećena jakom čoveku, a to je žena, Mira Trailović.
Rumunsko pozorište gostovaće u Limesu će 26. juna i predstaviće Dramsko mađarsko pozorište Šekspirov komad, Sonet 66 u režiji Kokana Mladenovića. 30. juna će igrati Narodno pozorište Priština i Pozorište Zorana Radmilovića iz Zaječara, koji će se predstaviti Euripidovim komadom Žene iz Troje.
Stručni žiri koji čine majstori svojih zanata: Dejan Mijač, Miodrag Tabački i Saša Torlaković dodeliće Zlatnu fibulu najboljem glumcu ili glumici i Viminacium maximus za najbolju predstavu. Prateći program Viminacijum festa je Izložba slika na temu mitova akademskog slikara Danila Vuksanovića i džez akustik bend JAZZANOVA.
SVE PREDSTAVE ĆE SE IGRATI SA POČETKOM U 21 ČAS. PRODAJA KARATA KREĆE U UTORAK, 4. JUNA NA BILETARNICI CENTRA ZA KULTURU POŽAREVAC, GDE ĆE KOMPLET KARATA ZA ŠERBEDŽIJIN KONCERT I SVIH 6 PREDSTAVA KOŠTATI 2500 DINARA. POJEDINAČNA KARTA JE ZA PREDSTAVU 500 DINARA A ZA KONCERT 1000 DINARA. ZA ONE KOJI NEMAJU PREVOZ DO VIMINACIJUMA MOĆI ĆE U 19 I 30 H DA BUDU PREVEZENI AUTOBUSOM KOJI ĆE BITI PARKIRAN ISPRED HOTELA DUNAV, I TIM ISTIM BITI VRAĆENI NAKON ZAVRŠETKA PREDSTAVE. SA KUPLJENOM KARTOM ĆE MOĆI DA KORISTE AUTOBUSKI PREVOZ NAMENJEN OVOJ POZORIŠNOJ MANIFESTACIJI.
 Slične vesti

KOSTOLAČKA ŽIŠKA KULTURNA MANIFESTACIJA

25 May 2019, 12:53

U CRKVI SVETOG MAKSIMA ISPOVEDNIKA U KOSTOLCU ODRŽANA JE KOSTOLAČKA ŽIŠKA KOJA JE OKUPILA KNJIŽEVNIKE, PESNIKE, SOCIOLOGE,…

IKONE UROŠA PREDIĆA VRAĆENE U TODIĆEVU CRKVU NAKON RESTAURACIJE

24 May 2019, 11:28

ZAVRŠENA JE RESTAURACIJA TRI POKRETNE IKONE UROŠA PREDIĆA KOJE PRIPRADAJU HRAMU SVETOG VELIKOMUČENIKA GEORGIJA…

NEGUJMO SRPSKI JEZIK

11 Apr 2019, 13:15

EDUKATIVNA TRIBINA O UNAPREĐENJU KULTURE GOVORA ODRŽANA JE U CENTRU ZA KULTURU POŽAREVAC.

Tribina je delo Udruženja…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportFK MLADI RADNIK OTVARA ŠKOLU ZA…

NA KONFERENCIJI ZA MEDIJE KOJU JE ORGANIZOVAO FUDBALSKI KLUB MLADI RADNIK 1926 PREZENTOVANI…

25 Jun 2019, 19:59

DruštvoOPŠTINA VELIKO GRADIŠTE DONIRALA…

Opština Veliko Gradište donirala je vatrogasno-spasilačkoj jedinici neophodnu vatrogasnu opremu…

25 Jun 2019, 16:42

KulturaKONCERTOM RADETA ŠERBDŽIJE OTVOREN…

U VIMINACIJUMU U LIMESU SINOĆ JE KONCERTOM RADETA ŠERBEDŽIJE OTVOREN DRUGI „VIMINACIUM…

25 Jun 2019, 15:20

Kursna lista