Veži pojas, ne prekidaj život
   5 Mar 2021, 11:27    Požarevac    SATTV    Elena Marjanović


Veži pojas, ne prekidaj život

Počela je kampanja kontrole korišćenja sigurnosnih pojaseva i dečijih sedišta pod sloganom „Veži pojas, ne prekidaj život“. Za Infosat ovori Dragan Ristić, načelnik odeljenja saobračajne polocije PU Požarevac.
Policijska uprava u Požarevcu će u periodu od 1. do 14. marta 2021. godine  u saradnji sa Agencijom za bzbdnost saobraćajasprovodi kampanju usmerenu na značaj korišćenja sigurnosnih pojaseva i dečijih sedišta u automobilima. Koriščenje sigurnosnog pojasa u vozilu je osnova pasivne bezbednosti vozača i putnika i predstavlja saobraćajni prekršaj, koji je jedan od prioritenih zadataka u kontroli saobraćaja. 
"Saobraćajna policija Policijske uprave u Požarevcu je tokom 2020. odine sankcionisala 705 saobračajnih prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa od čega je procesuirano 5964 vozača i 1121 putnik u vozilu. Iu ovoj godini vršena je kontrola koriščenja sigurnosnog pojasa kojom prilokom je otrkiveno 1010 prekršaja, koje je izvršilo 890 vozača i 120 putnika", vaveo je Dragan Ristić, načelnik odeljenja saobračajne policijue PU Požarevac.
Upotreba dečijih sedišta je takođe osnova pasivne bezbednosti dece u svojsvu putnika u vozilu. U saobraćajnim nezgodama, koje su se dogodile tokom 2020. godine, a u kojima su deca učestvovala u svojstvu putnika, došlo je do povređivanja devetoro dece i to jednog sa teškim  i osam sa lakim telesnim povredama. Navedene posledice saobraćajnih nezgoda su nastale usled nepropisanog prevoza dece u vozilima.
Policijska uprava Požarevac vrši kontrolu propisanog prevoza dece kojom prilikom smo 2020. godine sankcionisali 32 takva prekršaja, istakao je Ristić.
Što se tiče prevencije nepropisnog prevoza dece pripadnici saobraćajne policije učestvuju u radu Gradskog i opštinskog Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima, a koji opredeljuju značajna novčana sredstva za nabavku i doniranje dečijih sedišta roditeljima dece rođene u Braničevskom okrugu. Istom priliko donirano je 675 dečijih sedišta, tokom 2020, a sa tim se nastavilo i u tekućoj godini  podelom 122 sedišta.Slične vesti

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda

2 Apr 2021, 13:38

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu,…

Konkurs za buduće policajce

1 Apr 2021, 12:44

Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar za osnovnu policijskuobuku u Seremskoj Kamenici,  ukupno 1400…

Ministar Vulin: Pojačan rad policije na suzbijanju ilegalne trgovine akciznim proizvodima

31 Mar 2021, 12:46

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Požarevcu da će se policija posvećeno boriti protiv…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

HronikaPregazio petogodišnjaka

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu  uhapsili su S. M. (1997),…

11 Apr 2021, 22:38

SportSIM Karavan radosti i prijateljstva…

Opštinska runda takmičenja ovogodišnjih Sportskih igara mladih (SIM) danas održana…

10 Apr 2021, 20:05

DruštvoPodeljene sadnice belog jasena…

Zahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta na društvenim mrežama i odazivom velikog…

10 Apr 2021, 15:31

Kursna lista