VESLAČKI KLUB SREBRNO JEZERO POSTAO ČLAN VESLAČKOG SAVEZA SRBIJE
   9 Apr 2019, 12:42    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


VESLAČKI KLUB SREBRNO JEZERO POSTAO ČLAN VESLAČKOG SAVEZA SRBIJE

Veslački klub ,,Srebrno jezero’’ primljen je u članstvo Veslačkog saveza Srbije,rekao je generalni sekretar ovog Saveza, Nebojša Jevremović, koji je  izrazio zahvalnost predsedniku opštine Veliko Gradište, Draganu Miliću, na trudu i naporu koji je uložen da veslanje dobije priliku da se razvije na teritoriji Opštine Veliko Gradište, a i okoline.

Kako je naveo, osnivanje novih klubova je veoma  značajno  za  razvoj  veslanja  u  Srbiji,  naročito  u  sredinama  gde  veslanje  nije  bilo zastupljeno.

          Gradnja Nacionalnog centra počela je 15. novembra 2011, najviše zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta i Opštini Veliko Gradiše koji su prepoznali značaj ovog projekta. U njega je uloženo ukupno 15 miliona dinara od kojih je nešto više od dve trećine obezbedilo resorno ministarstvo. Nacionalni veslački centar poseduje hangar za čamce, svlačionice, sanitarni prostor, ergometranu, teretanu kao i posebnu kancelariju za sastanke stručnog štaba.


           Da ima sve optimalne uslove za pripreme prvi su se uverili i reprezentativci Srbije koji su u ovom regatnom centru brusili formu za Olimpijske igre u Londonu 2012. Takođe, dobijanjem ovog centra Veslački savez Srbije je došao u mogućnost da organizuje velika međunarodna takmičenja i van Beograda i da na taj način populariše veslanje ali i ceo sport uopšte i u, uslovno rečeno, malim sredinama. U isto vreme, s obzirom na vrhunske uslove na Srebrnom jezeru došlo se u priliku da se ova lokacija ponudi stranim reprezentacijama i klubovima za pripreme.
 
Lj.Nastasijević
Uzvor.Sajt SO VG
 
.
 Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaPOKLONI LEKARIMA U NOVOM ZAKONU…

Srbija je dobila novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti, a sa njim stiže i odredba koja…

24 Apr 2019, 12:04

PolitikaPLATFORMA PRIVREDNE KOMORE SRBIJE…

Poslovna zajednica regiona aktivno će učestvovati na predstojećem Samitu o Zapadnom Balkanu,…

24 Apr 2019, 11:54

DruštvoVAKCINACIJA NIJE SAMO LIČNA, VEĆ…

Prošle godine je porastao obuhvat imunizacije protiv malih boginja, zaušaka…

24 Apr 2019, 11:45

Kursna lista