VELIKO GRADIŠTE ŽELI DA POSTANE OZBILJAN TURISTIČKI CENTAR SRBIJE
   18 Nov 2017, 22:07    Veliko Gradište    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


VELIKO GRADIŠTE ŽELI DA POSTANE OZBILJAN TURISTIČKI CENTAR SRBIJE

Svima kojima je odlazak na letovanje "skupa avantura", idealna rezervna varijanta može da bude Srebrno jezero, koje godinama važi za najprivlačniju turističku destinaciju u Braničevskom okrugu, pa i Srbiji, u kojoj dnevno boravi i po 5.000 gostiju.Ova godina kako kažu u opštini Veliko Gradišta bila je rekordna jer je zabeležena poseta od preko 800 hiljada gostiju i ostvareno više od 60 hiljada noćenja.

Zato u ovoj podunavskoj opštini vide svoju šansu u razvoju turizma, a završetkom radova na obnovi Ramske tvrđave u narednoj godini, izgradnjom šetno biciklističke staze i pristana za putničke brodove,opština Veliko Gradište upotpuniće svoju turističku ponuda i postati značajna turistička destinacija u ovom delu Srbije.


             Ramska tvrđava predstavlja značajan turistički potencijal, ne samo Velikog Gradišta već i ovog dela Srbije, 600 godina na njoj ništa nije rađeno, a da su sada, zahvaljući Turskoj agenciji za saradnju i koordinaciju TIKA,u toku radovi na njenoj obnovi.  Od početka ulaganja 2013. godine do završetka projekta biti uloženo više od 1,2 milion evra što su značajna sredstva koja će omogućiti da tvrđava bude mesto koje će obilaziti domaći i strani turisti i obogati turistička ponuda i to ne samo Velikog Gradišta već nekoliko lokalnih samouprava, a pre svega Golupca i Požarevca.  

          
             O važnostima  restauracije i potencijalima tvrđave predsednik opštine, Dragan Milić,  kaže da Veliko Gradište ima velike ambicije u oblasti turizma i to već daje rezultate.
            -Ove godine turistička sezona bila je 20 odsto bogatija u odnosu na predhodnu godinu i uključivanjem tvrđave Ram u turističku ponudu,mislim da će taj broj turista da se povećava svake godine. Ovuda treba da prođe i biciklistička staza koja vodi iz Banata do Rama i nastavlja  se prema Zatonju,Srebrnom jezeru,Velikom Gradištu i spaja se  sa Golupcem,tako da očekujemo još veći broj dolazaka stranih gostiju i obilaska ove tvrđave,naglasio je predsenik opštine,Dragan Milić.


           Takođe, u Velikom Gradištu gradiće se i pristan za putničke brodove, a za putnike će biti organizovan autobuski prevoz do tvrđave. U planu je i uređenje obližnjeg karavan-saraja koji će se raditi  u drugoj fazi radova obnove tvrđave.

            -Koristim ovu priliku da zahvalim Agenciji TIKA,ambasadi Turske, turskoj državi i turskom narodu,državi Srbiji,našoj Vladi,pogotovu potpresedniku Rasimu Ljajiću,koji dosta čine na realizaciji ovih projekata. Sa ambasadorom  Turske Tanžu Bilgičem razgovarao sam i o uređenje obližnjeg karavan-saraja koji će se raditi  u drugoj fazi radova. Očekujem da ne samo tvrđava,već čitav ovaj kompleks bude rešen i bude jedna lepa turistička destinacija,dodao je Milić.

           Dobra infrastrukturna opremljenost, raznolika ponuda , bogati meniji brojnih restorana, ekskluzivni kafići s pogledom na Srebrno jezero, golf ,košarkaški ii teniski tereni, vožnja turističkim brodovima, luksuzni hotelski smeštaj sa konferencijskim salama, udoban smeštaj u vilama na samoj obali jezera, prijatan boravak kod vlasnika u domaćoj radinosti, odmaralištu i kampu, spomenici drevne istorije poput Ramske tvrđave ,čine Veliko Gradište  jednim od centara srpskog turizma.
 
Lj.Nastasijević
 
 Slične vesti

Opština Kučevo postaje sve značajnija turistička destinacija u Srbiji

12 Oct 2020, 12:18

Grupa beogradskih turista posetila je opštinu Kučevo, koja im je bila potpuno nepoznata, a njihovi utisci iz ovog…

Hoće li turističke agencije staviti ključ u bravu

1 Oct 2020, 9:59

Domaćim turističkim agencijama ističu polise osiguranja, a osiguravajuće kuće ne žele da ih obnove, jer zbog pandemije turističke…

Opština Golubac sa novim kapitalnim projektima upotpunjuje turističku ponudu

29 Sep 2020, 12:04

U cilju bolje turističke ponude u opštini Golubac  radi se   na stvaranju još boljih uslova,,u…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaGolubac dobija Kulturni centar…

U Golupcu su u toku radovi na rekonstrukciji postojeće zgrade u kojoj će biti smeštena…

20 Oct 2020, 15:04

DruštvoPutovanje u srednji vek sa Ramske…

Da li ste se ikada zapitali kako bi bilo vratiti se u srednji vek, kako su ljudi bili obučeni,…

20 Oct 2020, 13:59

Vremenska prognozaPROGNOZA za SREDU, 21. Oktobar…

SRBIJA: U sredu jutro vrlo hladno, ponegde slab prizemni mraz, a po kotlinama i dolinama reka…

20 Oct 2020, 12:30

Kursna lista