VELIKO GRADIŠTE ŽELI DA POSTANE OZBILJAN TURISTIČKI CENTAR SRBIJE
   18 Nov 2017, 22:07    Veliko Gradište    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


VELIKO GRADIŠTE ŽELI DA POSTANE OZBILJAN TURISTIČKI CENTAR SRBIJE

Svima kojima je odlazak na letovanje "skupa avantura", idealna rezervna varijanta može da bude Srebrno jezero, koje godinama važi za najprivlačniju turističku destinaciju u Braničevskom okrugu, pa i Srbiji, u kojoj dnevno boravi i po 5.000 gostiju.Ova godina kako kažu u opštini Veliko Gradišta bila je rekordna jer je zabeležena poseta od preko 800 hiljada gostiju i ostvareno više od 60 hiljada noćenja.

Zato u ovoj podunavskoj opštini vide svoju šansu u razvoju turizma, a završetkom radova na obnovi Ramske tvrđave u narednoj godini, izgradnjom šetno biciklističke staze i pristana za putničke brodove,opština Veliko Gradište upotpuniće svoju turističku ponuda i postati značajna turistička destinacija u ovom delu Srbije.


             Ramska tvrđava predstavlja značajan turistički potencijal, ne samo Velikog Gradišta već i ovog dela Srbije, 600 godina na njoj ništa nije rađeno, a da su sada, zahvaljući Turskoj agenciji za saradnju i koordinaciju TIKA,u toku radovi na njenoj obnovi.  Od početka ulaganja 2013. godine do završetka projekta biti uloženo više od 1,2 milion evra što su značajna sredstva koja će omogućiti da tvrđava bude mesto koje će obilaziti domaći i strani turisti i obogati turistička ponuda i to ne samo Velikog Gradišta već nekoliko lokalnih samouprava, a pre svega Golupca i Požarevca.  

          
             O važnostima  restauracije i potencijalima tvrđave predsednik opštine, Dragan Milić,  kaže da Veliko Gradište ima velike ambicije u oblasti turizma i to već daje rezultate.
            -Ove godine turistička sezona bila je 20 odsto bogatija u odnosu na predhodnu godinu i uključivanjem tvrđave Ram u turističku ponudu,mislim da će taj broj turista da se povećava svake godine. Ovuda treba da prođe i biciklistička staza koja vodi iz Banata do Rama i nastavlja  se prema Zatonju,Srebrnom jezeru,Velikom Gradištu i spaja se  sa Golupcem,tako da očekujemo još veći broj dolazaka stranih gostiju i obilaska ove tvrđave,naglasio je predsenik opštine,Dragan Milić.


           Takođe, u Velikom Gradištu gradiće se i pristan za putničke brodove, a za putnike će biti organizovan autobuski prevoz do tvrđave. U planu je i uređenje obližnjeg karavan-saraja koji će se raditi  u drugoj fazi radova obnove tvrđave.

            -Koristim ovu priliku da zahvalim Agenciji TIKA,ambasadi Turske, turskoj državi i turskom narodu,državi Srbiji,našoj Vladi,pogotovu potpresedniku Rasimu Ljajiću,koji dosta čine na realizaciji ovih projekata. Sa ambasadorom  Turske Tanžu Bilgičem razgovarao sam i o uređenje obližnjeg karavan-saraja koji će se raditi  u drugoj fazi radova. Očekujem da ne samo tvrđava,već čitav ovaj kompleks bude rešen i bude jedna lepa turistička destinacija,dodao je Milić.

           Dobra infrastrukturna opremljenost, raznolika ponuda , bogati meniji brojnih restorana, ekskluzivni kafići s pogledom na Srebrno jezero, golf ,košarkaški ii teniski tereni, vožnja turističkim brodovima, luksuzni hotelski smeštaj sa konferencijskim salama, udoban smeštaj u vilama na samoj obali jezera, prijatan boravak kod vlasnika u domaćoj radinosti, odmaralištu i kampu, spomenici drevne istorije poput Ramske tvrđave ,čine Veliko Gradište  jednim od centara srpskog turizma.
 
Lj.Nastasijević
 
 



Slične vesti

Opština Golubac dobitnik priznanja PRO PR Awards

21 Mar 2024, 13:51

U okviru PRO PR konferencije u hotelu Mona Plaza u Beogradu dodeljena su PRO PR GLOBE Awards priznanja za 2023. godinu.Opština…

Prevare sa izdavanjem apartmana u Grčkoj - lažni vlasnici uzmu depozit, pa nestanu

14 Mar 2024, 9:37

Nekoliko prevaranata koji nude nepostojeće ili tuđe apartmane u Grčkoj trenutno vrebaju žrtve na društvenim mrežama.…

Uskoro 500 novih apartmana na Srebrnom jezeru

13 Mar 2024, 12:11

Povećanjem broja posetilaca raste i potražnja za smeštajem na jednoj od sve posećenijoj turističkoj destianciji u…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista