VELIKO GRADIŠTE U AKCIJI SAT ZA PLANETU
   23 Mar 2018, 15:56    Veliko Gradište    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


VELIKO GRADIŠTE U AKCIJI SAT ZA PLANETU

   Povodom predstojeće svetske akcije“Sat za planetu – Eart Hour“,u Opštini Veliko Gradište pozivaju građane da uzmu učešće u ovoj akciji tako što će u subotu 25. marta, u 20:30 sati isključiti rasvetu na stambenim zgradama, u domovima i poslovnim objektima.                  
Jubilarnu desetu akciju ove godine podržava Ministarstvo  zaštite životne sredine, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine Autonomne pokrajine Vojvodine, Gradska uprava Grada Beograda – Sekretarijat za zaštitu životne sredine, Gradska uprava Novog Sada, kao i brojne organizacije civilnog društva i kompanije stoga verujemo da će akcija „Sat za našu planetu 2018“ biti još uspešnija od prethodnih.

      -Pored podrške u kojoj ćete isključiti rasvetu na jedan sat (od 20:30 do 21:30 sati), u akciju se možete uključiti i tako što ćete aktivno učestvovati i promovisati akciju i  organizovati neki prigodan događaj. Javna preduzeća i ustanove kao i škole u našoj opštini isključiće dekorativnu rasvetu na svojim zgradama dok će opština, pored gašenja osvetljenja na zgradi, isključiti i rasvetu u gradskom parku i na šetalištu Vlastimira Pavlovića Carevca pored Dunava,kažu u ovoj podunavskoj Opštini.
        Iz opštine Veliko Gradište kažu da zajedničkom akcijom šaljemo poruku da i kao pojedinci možemo preduzeti nešto kako bismo ublažili posledice klimatskih promena i skrenuli pažnju na posledice prekomerne potrošnje ograničenih prirodnih .

          Odluke, aktivnost ili neaktivnost ljudske vrste tokom sledeće decenije odrediće sudbinu celokupnog živog sveta planete Zemlje. Širom sveta, biodiverzitet i prirodna staništa nestaju brže nego ikad. Glavni razlog za to je ljudski faktor – neracionalno korišćenje prirodnih resursa brže nego što se oni mogu obnoviti, kao i zagađivanje i menjanje prirodnih staništa i menjanje klime čitave planete.

           Misija  Svetske organizacije za prirodu, je da zaustavi degradaciju životne sredine na našoj planeti i izgradi budućnost u kojoj će ljudi živeti u harmoniji sa prirodom.
            Počevši od 2009. godine kada je prvi put organizovana u Srbiji, broj gradova i opština koje podržavaju akciju neprestano raste. Globalnoj akciji se u Srbiji pridružilo 85 gradova i opština, a na globalnom nivou skoro 7.000 gradova iz 178 zemalja iz svih krajeva sveta.
 
Lj.Nastasijević
Izvor:Opština Veliko Gradište
 
 Slične vesti

OBELEŽAVANJE PRVOG MARTA SVETSKOG DANA CIVILNE ZAŠTITE U GOLUPCU

28 Feb 2019, 13:44

Povodom prvog  marta  Svetskog  dana civilne zaštite.u Golupcu će se održati svečana sednica Opštinskog…

PLIVANJE ZA ČASNI KRST I ZLATNIK

17 Jan 2019, 8:58

Povodom hrišćanskog praznika Bogojavljenja, koji se obeležava u subotu 19. januara, u Velikom Gradištu se…

U VELIKOM GRADIŠTU SRPSKA NOVA GODINA DOČEKANA UZ MUZIKU I VATROMET

14 Jan 2019, 16:46

Novogodišnjim koncertom Folklornog ansambl narodnih igara i pesama ,,Vlastimir Pavlović Carevac’’i muzičko zabavnim programom…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najnovije vesti

ZanimljivostiDANAS SE SLAVE MLADENCI: KAKVI…

DANAS SU MLADENCI. KO SE VENČAO U POSLEDNJIH GODINU DANA DANS SLAVI OVAJ PRAZNIK! NAŠI…

22 Mar 2019, 16:14

Društvo50. GODINA DOMA ZDRAVLJA POŽAREVAC

SVEČANI PRIJEM POVODOM 50 GODINA POSTOJANJA DOMA ZDRAVLJA POŽAREVAC UPRILIČEN JE U SVEČANIM…

22 Mar 2019, 14:51

PolitikaSTEFANOVIĆ: SARADNJA MUP-A SA…

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ambasador…

22 Mar 2019, 14:38

Kursna lista