VELIKO GRADIŠTE U AKCIJI SAT ZA PLANETU
   23 Mar 2018, 15:56    Veliko Gradište    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


VELIKO GRADIŠTE U AKCIJI SAT ZA PLANETU

   Povodom predstojeće svetske akcije“Sat za planetu – Eart Hour“,u Opštini Veliko Gradište pozivaju građane da uzmu učešće u ovoj akciji tako što će u subotu 25. marta, u 20:30 sati isključiti rasvetu na stambenim zgradama, u domovima i poslovnim objektima.                  
Jubilarnu desetu akciju ove godine podržava Ministarstvo  zaštite životne sredine, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine Autonomne pokrajine Vojvodine, Gradska uprava Grada Beograda – Sekretarijat za zaštitu životne sredine, Gradska uprava Novog Sada, kao i brojne organizacije civilnog društva i kompanije stoga verujemo da će akcija „Sat za našu planetu 2018“ biti još uspešnija od prethodnih.

      -Pored podrške u kojoj ćete isključiti rasvetu na jedan sat (od 20:30 do 21:30 sati), u akciju se možete uključiti i tako što ćete aktivno učestvovati i promovisati akciju i  organizovati neki prigodan događaj. Javna preduzeća i ustanove kao i škole u našoj opštini isključiće dekorativnu rasvetu na svojim zgradama dok će opština, pored gašenja osvetljenja na zgradi, isključiti i rasvetu u gradskom parku i na šetalištu Vlastimira Pavlovića Carevca pored Dunava,kažu u ovoj podunavskoj Opštini.
        Iz opštine Veliko Gradište kažu da zajedničkom akcijom šaljemo poruku da i kao pojedinci možemo preduzeti nešto kako bismo ublažili posledice klimatskih promena i skrenuli pažnju na posledice prekomerne potrošnje ograničenih prirodnih .

          Odluke, aktivnost ili neaktivnost ljudske vrste tokom sledeće decenije odrediće sudbinu celokupnog živog sveta planete Zemlje. Širom sveta, biodiverzitet i prirodna staništa nestaju brže nego ikad. Glavni razlog za to je ljudski faktor – neracionalno korišćenje prirodnih resursa brže nego što se oni mogu obnoviti, kao i zagađivanje i menjanje prirodnih staništa i menjanje klime čitave planete.

           Misija  Svetske organizacije za prirodu, je da zaustavi degradaciju životne sredine na našoj planeti i izgradi budućnost u kojoj će ljudi živeti u harmoniji sa prirodom.
            Počevši od 2009. godine kada je prvi put organizovana u Srbiji, broj gradova i opština koje podržavaju akciju neprestano raste. Globalnoj akciji se u Srbiji pridružilo 85 gradova i opština, a na globalnom nivou skoro 7.000 gradova iz 178 zemalja iz svih krajeva sveta.
 
Lj.Nastasijević
Izvor:Opština Veliko Gradište
 
 Slične vesti

CRKVA I MEŠTANI U KLENJU PROSLAVILI VELIKU GOSPOJINU

29 Aug 2018, 11:45

Meštani i crkva u pečkom naselju Klenje,u opštini Golubac,proslavili su svoju  slavu Uspenije Presvete…

VELIKO GRADIŠTE PROSLAVILO DAN OPŠTINE

2 Aug 2018, 14:49

Praznik Sveti Ilija kao Dan opštine Veliko Gradište proslavljen je dan ranije i  nešto drugačije,…

DANAS JE SLAVA U GRADSKOJ OPŠTINI KOSTOLAC

21 Jul 2018, 13:20

DANAS JE SLAVA U GRADOSKOJ OPŠTINI KOSTOLAC. UOČI JAVNOG DOGAĐAJA, OBELEŽAVANJA SLAVE SVETOG VELIKOMUČENIKA PROKOPIJA…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najnovije vesti

Vremenska prognozaPROGNOZA za SREDU, 26. Septembar…

SRBIJA: U sredu jutro vrlo hladno, ponegde sa mogućim slabim prizemnim mrazem. Tokom dana…

25 Sep 2018, 11:27

DruštvoSVETSKI DAN SRCA, 29.09.2018.

Povodom obeležavanja Svetskog dana srca , Zavod za javno zdravlje Požarevac, služba polivalentne…

25 Sep 2018, 11:25

DruštvoMEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA,…

     1.  oktobra 2018. godine, obeležava Međunarodni dan starijih osoba.…

25 Sep 2018, 11:16

Kursna lista