VELIKO GRADIŠTE U AKCIJI SAT ZA PLANETU
   23 Mar 2018, 15:56    Veliko Gradište    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


VELIKO GRADIŠTE U AKCIJI SAT ZA PLANETU

   Povodom predstojeće svetske akcije“Sat za planetu – Eart Hour“,u Opštini Veliko Gradište pozivaju građane da uzmu učešće u ovoj akciji tako što će u subotu 25. marta, u 20:30 sati isključiti rasvetu na stambenim zgradama, u domovima i poslovnim objektima.                  
Jubilarnu desetu akciju ove godine podržava Ministarstvo  zaštite životne sredine, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine Autonomne pokrajine Vojvodine, Gradska uprava Grada Beograda – Sekretarijat za zaštitu životne sredine, Gradska uprava Novog Sada, kao i brojne organizacije civilnog društva i kompanije stoga verujemo da će akcija „Sat za našu planetu 2018“ biti još uspešnija od prethodnih.

      -Pored podrške u kojoj ćete isključiti rasvetu na jedan sat (od 20:30 do 21:30 sati), u akciju se možete uključiti i tako što ćete aktivno učestvovati i promovisati akciju i  organizovati neki prigodan događaj. Javna preduzeća i ustanove kao i škole u našoj opštini isključiće dekorativnu rasvetu na svojim zgradama dok će opština, pored gašenja osvetljenja na zgradi, isključiti i rasvetu u gradskom parku i na šetalištu Vlastimira Pavlovića Carevca pored Dunava,kažu u ovoj podunavskoj Opštini.
        Iz opštine Veliko Gradište kažu da zajedničkom akcijom šaljemo poruku da i kao pojedinci možemo preduzeti nešto kako bismo ublažili posledice klimatskih promena i skrenuli pažnju na posledice prekomerne potrošnje ograničenih prirodnih .

          Odluke, aktivnost ili neaktivnost ljudske vrste tokom sledeće decenije odrediće sudbinu celokupnog živog sveta planete Zemlje. Širom sveta, biodiverzitet i prirodna staništa nestaju brže nego ikad. Glavni razlog za to je ljudski faktor – neracionalno korišćenje prirodnih resursa brže nego što se oni mogu obnoviti, kao i zagađivanje i menjanje prirodnih staništa i menjanje klime čitave planete.

           Misija  Svetske organizacije za prirodu, je da zaustavi degradaciju životne sredine na našoj planeti i izgradi budućnost u kojoj će ljudi živeti u harmoniji sa prirodom.
            Počevši od 2009. godine kada je prvi put organizovana u Srbiji, broj gradova i opština koje podržavaju akciju neprestano raste. Globalnoj akciji se u Srbiji pridružilo 85 gradova i opština, a na globalnom nivou skoro 7.000 gradova iz 178 zemalja iz svih krajeva sveta.
 
Lj.Nastasijević
Izvor:Opština Veliko Gradište
 
 Slične vesti

PROSLAVLJEN DAN OPŠTINE GOLUBAC

10 Jul 2018, 12:43

Svečanom sednicom na kojoj su pored odbornika prisustvovali direktori javnih preduzeća i ustanova, dobitnici priznanja kao…

USKRS PRAZNIK OBIČAJA I VEROVANJA

10 Apr 2018, 13:19

Scaron;irom Srbije a i u opštini Golubac pravoslavne crkve i vernici obeležili su  Vaskrsenje Hristovo …

VINOGRADARI I VOĆARI OPŠTINE GOLUBAC PROSLAVILI SVETOG TRIFUNA

16 Feb 2018, 17:42

Zaštitnik vinogradara, Sveti Trifun, obeležen je širom zemlje,pa i u opštini Golubac.Vinogradari su…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaIZLOZBA SLIKA GUSTAVA KLIMTA U…

U  holu Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu, otvorena…

19 Jul 2018, 18:39

Zabava,,ALASKE VEČERI'' PO 53.PUT NAREDNOG…

U organizaciji Mesne zajednice i Turističke organizacije,u podršku opštine Veliko…

19 Jul 2018, 16:47

ZanimljivostiSTEK U BIBER SOSU

STEK U BIBER SOSU POTREBNO JE 4 juneće šnicle od po 200 g, 4 kašike maslinovog ulja, so, biber,…

19 Jul 2018, 13:54

Kursna lista