VELIKO GRADIŠTE U AKCIJI SAT ZA NAŠU  PLANETU
   22 Mar 2017, 21:34    Veliko Gradište    Opština Veliko Gradište    Ljubiša Nastasijević


VELIKO GRADIŠTE U AKCIJI SAT ZA NAŠU PLANETU

Povodom predstojeće svetske akcije“Sat za planetu – Eart Hour“,u Opštini veliko Grdaište pozivaju građane da uzmu učešće u ovoj akciji tako što će u subotu 25. marta, u 20:30 sati isključiti rasvetu na stambenim zgradama, u domovima i poslovnim objektima.

        
          Akciju ove godine podržava Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, Gradska uprava Grada Beograda – Sekretarijat za zaštitu životne sredine, Gradska uprava Novog Sada, kao i brojne organizacije civilnog društva i kompanije stoga verujemo da će akcija „Sat za našu planetu 2017“ biti još uspešnija od prethodnih.


      -Pored podrške u kojoj ćete isključiti rasvetu na jedan sat (od 20:30 do 21:30 sati), u akciju se možete uključiti i tako što ćete aktivno učestvovati i promovisati akciju i  organizovati neki prigodan događaj. Javna preduzeća i ustanove kao i škole u našoj opštini isključiće dekorativnu rasvetu na svojim zgradama dok će opština, pored gašenja osvetljenja na zgradi, isključiti i rasvetu u gradskom parku i na šetalištu Vlastimira Pavlovića Carevca pored Dunava,kažu u ovoj podunavskoj Opštini.


        Iz opština Veliko Gradište kažu da zajedničkom akcijom šaljemo poruku da i kao pojedinci možemo preduzeti nešto kako bismo ublažili posledice klimatskih promena i skrenuli pažnju na posledice prekomerne potrošnje ograničenih prirodnih resursa.


          Odluke, aktivnost ili neaktivnost ljudske vrste tokom sledeće decenije odrediće sudbinu celokupnog živog sveta planete Zemlje. Širom sveta, biodiverzitet i prirodna staništa nestaju brže nego ikad. Glavni razlog za to je ljudski faktor – neracionalno korišćenje prirodnih resursa brže nego što se oni mogu obnoviti, kao i zagađivanje i menjanje prirodnih staništa i menjanje klime čitave planete.


           Misija WWF-a, Svetska organizacija za prirodu, je da zaustavi degradaciju životne sredine na našoj planeti i izgradi budućnost u kojoj će ljudi živeti u harmoniji sa prirodom.
            Počevši od 2009. godine kada je prvi put organizovana u Srbiji, broj gradova i opština koje podržavaju akciju neprestano raste. Globalnoj akciji se 2016. godine u Srbiji pridružilo 85 gradova i opština, a na globalnom nivou skoro 7.000 gradova iz 178 zemalja iz svih krajeva sveta.
 
Lj.Nastasijević
Izvor:Opština Veliko GradišteSlične vesti

Struja poskupljuje od 1. septembra

28 Jul 2022, 11:26

Od 1. septembra prosečna cena kilovat sata za domaćinstva i male kupce biće uvećana za 6,5 odsto bez PDV-a, saznaje RTS.

Brnabić: Struja će minimalno poskupeti, razlog su troškovi za obnovljive izvore energije

2 Jul 2022, 10:28

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da što se tiče cene struje misli da će "uslediti malo usklađivanje…

Koji uređaji nas "džepare", kako pravilnom upotrebom da smanjimo račune za struju

26 May 2022, 9:55

Zbog energetske krize, nemačke vlasti su savetovale građanima da se ne tuširaju toplom vodom sedam dana u nedelji. Vlada…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoBiblioteka Veljko Dugošević u…

Od 2000. godine se, na inicijativu Ujedinjenih nacija, svakog 12. avgusta obeležava Međunarodni…

13 Aug 2022, 15:09

KulturaBijelo dugme 25. avgusta u Požarevcu

Posle šest godina  “Bijelo dugme” ponovo u Požarevcu. Muzički događaj…

13 Aug 2022, 11:53

PoljoprivredaSuša gotovo prepolovila prinos…

Ranije nego inače, u prvoj nedelji avgusta u Braničevu počela je žetva suncokreta. …

13 Aug 2022, 11:49

Kursna lista