VELIKO GRADIŠTE SVE ZNAČAJNIJA TURISTIČKA DESTINACIJA
   9 Mar 2019, 22:59    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


VELIKO GRADIŠTE SVE ZNAČAJNIJA TURISTIČKA DESTINACIJA

Opština Veliko Gradište u ovoj godini predstavlja svoju šarenoliku turističku ponudu kako u prirodnim tako i u kulturnim potencijalima. Akcenat je ove godine  stavljen na velike mogućnosti koje ova podunavska Opština pruža turistima. Prirodne lepote, odmor pokraj reka i jezera, sport, rekreacija i avantura samo su neki od šarenolike lepeze resursa koje se nude modernom turisti.

             Reke Dunav i Pek kao i Srebrno jezero su  najznačajniji turistički potencijal kao I  Ramska tvrđava i manastir Nimnik.Srebrno jezero kao  najznačajniji turistički potencijal svake godine postaje sve prepoznatljiva turistička destinacija što se i s a razlogom zove Srpsko more.U toku sezone plaža je prepuna kupača,šetalište koje prati čitavo Srebrno jezero je takođe prepuno,a na  samom šetalištu nalaze se restorani,barovi i kafići,ima i nekoliko sportskih terena kao što je vaterpolo teren,kažu u Turističkoj organizaciji Opštine Veliko Gradište,koja je od početka ove godine uradila  300 rezervacija za smeštaj u domaćoj radinosti po programu vaučera Vlade Republike Srbije.

             To je 300 ljudi (za sada) koji će ostvariti minimum 1500 noćenja u predsezoni na Srebrnom jezeru i posetiti neke od mnogobrojnih znamenitosti opštine Veliko Gradište: Narodni muzej, zadužbinu „Pigoza“, gradski park i Carevčevo šetalište, potom postavku Milana Besarabića koja je izložena u zgradi opštine, crkvu Arhangela Gavrila i biblioteku „Vuk Karadžić“, Žitni trg i gradski kej.

             -Za manje od mesec dana organizatori „Uranak festivala“, koji će se ove godine održati od 29. aprila do 2. maja na Srebrnom jezeru, prodali su čak 1000 aranžmana, a gotovo svi smeštajni kapaciteti u gradištanskoj opštini rezervisani su za Prvomajske praznike“, dodaju u Turističkoj  organizaciji ove podunavske Opštine.
              Na Srebrnom jezeru gosti će uživati u druženju na sportskim terenima (golf, teniski, košarkaški i teren za odbojku na pesku), posetiće kafane i restorane, prošetaće damom koja razdvaja jezero i Dunav, a tu je i mogućnost vožnje biciklom ili turističkim brodom. U ponudi je i poseta Ramu koja obuhvata i „najlepši zalazak sunca“, tik uz srednjovekovnu tvrđavu, ili će pak prošetati po Gorici do ostataka Rimskog vojnog logora Lederate ili Keltskog svetilišta.Jedna od nezaobilaznih adresa je i manastir Nimnik.


             U Turističkoj ponudi je i sportski turizam kao i nacionalni veslački centar na Srebrnom jezeru a privode se kraju radovi i na  izgradnje sportske hale.
Lj.Nastasijević.
Izvor:TO VGSlične vesti

CEO REGION TRAŽI SEZONCE Broj stranih u Srbiji nepoznat

3 Aug 2019, 13:16

Sve zemlje regiona muče istu muku, kako naći dovoljan broj sezonskih radnika, a među njima i Srbija, koja sada, kao i njeni…

OD 1. JULA U SRBIJI UVEDEN POREZ NA PRIHODE OD SEOSKOG TURIZMA

22 Jul 2019, 14:06

U GRADSKOJ UPRAVI  GRADA POŽAREVCA, ODRŽAN JE  SASTANAK SA REPUBLIČKIM TURISTIČKIM INSPEKTORIMA I LOKALNIM OVLAŠĆENIM…

TURISTIČKA PONUDA VELIKOG GRADIŠTA I U RUMUNIJI

28 Jun 2019, 23:17

Turistička organizacija opštine Veliko Gradište uspešno je predstavila svoju bogatu turističku ponudu…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaULAGANJE U RAZVOJ KULTURE U OPŠTINI…

Za investicije,socijalna davanjja i subvencije iz budžeta za ovu godinu u opštini Golubac…

20 Aug 2019, 17:31

DruštvoZAŠTITITE SE OD UJEDA KOMARACA…

PRIDRŽAVANJEM NEKIH OSNOVNIH SAVETA MOŽETE ZNATNO SMANJITI RIZIK I ZAŠTITITI SEBE OD…

20 Aug 2019, 14:26

DruštvoNOVI AUTOPUT VOŽD KARAĐORĐE BIĆE…

Novi Šumadijski koridor odnosno autoput "Vožd Karađorđe" biće dug između…

20 Aug 2019, 14:21

Kursna lista