VELIKO GRADIŠTE SVE ZNAČAJNIJA TURISTIČKA DESTINACIJA
   9 Mar 2019, 22:59    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


VELIKO GRADIŠTE SVE ZNAČAJNIJA TURISTIČKA DESTINACIJA

Opština Veliko Gradište u ovoj godini predstavlja svoju šarenoliku turističku ponudu kako u prirodnim tako i u kulturnim potencijalima. Akcenat je ove godine  stavljen na velike mogućnosti koje ova podunavska Opština pruža turistima. Prirodne lepote, odmor pokraj reka i jezera, sport, rekreacija i avantura samo su neki od šarenolike lepeze resursa koje se nude modernom turisti.

             Reke Dunav i Pek kao i Srebrno jezero su  najznačajniji turistički potencijal kao I  Ramska tvrđava i manastir Nimnik.Srebrno jezero kao  najznačajniji turistički potencijal svake godine postaje sve prepoznatljiva turistička destinacija što se i s a razlogom zove Srpsko more.U toku sezone plaža je prepuna kupača,šetalište koje prati čitavo Srebrno jezero je takođe prepuno,a na  samom šetalištu nalaze se restorani,barovi i kafići,ima i nekoliko sportskih terena kao što je vaterpolo teren,kažu u Turističkoj organizaciji Opštine Veliko Gradište,koja je od početka ove godine uradila  300 rezervacija za smeštaj u domaćoj radinosti po programu vaučera Vlade Republike Srbije.

             To je 300 ljudi (za sada) koji će ostvariti minimum 1500 noćenja u predsezoni na Srebrnom jezeru i posetiti neke od mnogobrojnih znamenitosti opštine Veliko Gradište: Narodni muzej, zadužbinu „Pigoza“, gradski park i Carevčevo šetalište, potom postavku Milana Besarabića koja je izložena u zgradi opštine, crkvu Arhangela Gavrila i biblioteku „Vuk Karadžić“, Žitni trg i gradski kej.

             -Za manje od mesec dana organizatori „Uranak festivala“, koji će se ove godine održati od 29. aprila do 2. maja na Srebrnom jezeru, prodali su čak 1000 aranžmana, a gotovo svi smeštajni kapaciteti u gradištanskoj opštini rezervisani su za Prvomajske praznike“, dodaju u Turističkoj  organizaciji ove podunavske Opštine.
              Na Srebrnom jezeru gosti će uživati u druženju na sportskim terenima (golf, teniski, košarkaški i teren za odbojku na pesku), posetiće kafane i restorane, prošetaće damom koja razdvaja jezero i Dunav, a tu je i mogućnost vožnje biciklom ili turističkim brodom. U ponudi je i poseta Ramu koja obuhvata i „najlepši zalazak sunca“, tik uz srednjovekovnu tvrđavu, ili će pak prošetati po Gorici do ostataka Rimskog vojnog logora Lederate ili Keltskog svetilišta.Jedna od nezaobilaznih adresa je i manastir Nimnik.


             U Turističkoj ponudi je i sportski turizam kao i nacionalni veslački centar na Srebrnom jezeru a privode se kraju radovi i na  izgradnje sportske hale.
Lj.Nastasijević.
Izvor:TO VGSlične vesti

OPŠTINA VELIKO GRADIŠTE PREDSTAVILA TURISTIČKU PONUDU U TEMIŠVARU

20 Apr 2019, 13:36

Opština Veliko Gradište u poslednjih nekoliko godina u Rumunskom gradu Temišvaru predstavlja svoju…

GOLUBACKA TVRĐAVA OTVORENA ZA POSETIOCE

30 Mar 2019, 19:42

Obnovljena tvrđava Golubački grad  je svečano otvorena u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednice…

SPELEOŠKI I SPORTSKI TURIZAM I ODMOR U PRIRODI PRIORETI TURISTIČKE PONUDE KUČEVA

25 Feb 2019, 22:23

Turizam je svakako ona privredna grana od koje građani opštine Kučevo mogu očekivati da veoma značajno utiče na smanjenje…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoOSVEŠTENA NOVA CRKVA SVETE TROJICE…

Novosagrađenu Crkvu Svete Trojice u Češljevoj Bari,opština Veliko Gradište,…

18 Jun 2019, 20:12

DruštvoSASTANAK PROMOCIJE POTPROJEKTA…

SASTANAK PROMOCIJE POTPROJEKTA SRB7 I ANIMACIJE TRŽIŠTA U POŽAREVCU ODRŽAĆE SE 25,…

18 Jun 2019, 14:59

KulturaLjubitelji fantastike - upis novih…

Pozivaju se svi zainteresovani ljubitelji fantastike iz Kostolca, Požarevca i okolnih mesta…

18 Jun 2019, 14:56

Kursna lista