VELIKO GRADIŠTE SVE ZNAČAJNIJA TURISTIČKA DESTINACIJA
   9 Mar 2019, 22:59    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


VELIKO GRADIŠTE SVE ZNAČAJNIJA TURISTIČKA DESTINACIJA

Opština Veliko Gradište u ovoj godini predstavlja svoju šarenoliku turističku ponudu kako u prirodnim tako i u kulturnim potencijalima. Akcenat je ove godine  stavljen na velike mogućnosti koje ova podunavska Opština pruža turistima. Prirodne lepote, odmor pokraj reka i jezera, sport, rekreacija i avantura samo su neki od šarenolike lepeze resursa koje se nude modernom turisti.

             Reke Dunav i Pek kao i Srebrno jezero su  najznačajniji turistički potencijal kao I  Ramska tvrđava i manastir Nimnik.Srebrno jezero kao  najznačajniji turistički potencijal svake godine postaje sve prepoznatljiva turistička destinacija što se i s a razlogom zove Srpsko more.U toku sezone plaža je prepuna kupača,šetalište koje prati čitavo Srebrno jezero je takođe prepuno,a na  samom šetalištu nalaze se restorani,barovi i kafići,ima i nekoliko sportskih terena kao što je vaterpolo teren,kažu u Turističkoj organizaciji Opštine Veliko Gradište,koja je od početka ove godine uradila  300 rezervacija za smeštaj u domaćoj radinosti po programu vaučera Vlade Republike Srbije.

             To je 300 ljudi (za sada) koji će ostvariti minimum 1500 noćenja u predsezoni na Srebrnom jezeru i posetiti neke od mnogobrojnih znamenitosti opštine Veliko Gradište: Narodni muzej, zadužbinu „Pigoza“, gradski park i Carevčevo šetalište, potom postavku Milana Besarabića koja je izložena u zgradi opštine, crkvu Arhangela Gavrila i biblioteku „Vuk Karadžić“, Žitni trg i gradski kej.

             -Za manje od mesec dana organizatori „Uranak festivala“, koji će se ove godine održati od 29. aprila do 2. maja na Srebrnom jezeru, prodali su čak 1000 aranžmana, a gotovo svi smeštajni kapaciteti u gradištanskoj opštini rezervisani su za Prvomajske praznike“, dodaju u Turističkoj  organizaciji ove podunavske Opštine.
              Na Srebrnom jezeru gosti će uživati u druženju na sportskim terenima (golf, teniski, košarkaški i teren za odbojku na pesku), posetiće kafane i restorane, prošetaće damom koja razdvaja jezero i Dunav, a tu je i mogućnost vožnje biciklom ili turističkim brodom. U ponudi je i poseta Ramu koja obuhvata i „najlepši zalazak sunca“, tik uz srednjovekovnu tvrđavu, ili će pak prošetati po Gorici do ostataka Rimskog vojnog logora Lederate ili Keltskog svetilišta.Jedna od nezaobilaznih adresa je i manastir Nimnik.


             U Turističkoj ponudi je i sportski turizam kao i nacionalni veslački centar na Srebrnom jezeru a privode se kraju radovi i na  izgradnje sportske hale.
Lj.Nastasijević.
Izvor:TO VGSlične vesti

MINISTAR TURIZMA RASIM LJAJIĆ POSETIO GOLUBAČKU TVRĐAVU

20 May 2020, 0:07

Lepote istočne Srbije, od Kladova do Srebrnog jezera, prve su u nizu koje je Turistička organizacija Srbije  u okviru…

VELIKO GRADIŠTE SE PRIKLJUČUJE TOP DESTINACIJAMA U SRBIJI

19 May 2020, 13:43

TURISTIČKA ORGANIZACIJA SRBIJE JE OVOGODIŠNJU PROMOTIVNU KAMPANJU „IZABERI SVOJU AVANTURU, VIDI SRBIJU“…

GOLUBAČKU TVRĐAVU U PROŠLOJ GODINI POSETILO 150 HILJADA TURISTA

25 Feb 2020, 20:19

U okviru turističke ponude opštine Golubac na ovogodišnjem Međunarodnom 42.beogradskom Sajmu tirizma predstavila…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoU TOKU JE PRVI UPISNI ROK NA VISOKU…

NA VISOKOJ TEHNIČKOJ ŠKOLI STRUKOVNIH STUDIJA POŽAREVAC  U TOKU JE KONKURS ZA…

29 May 2020, 14:27

DruštvoRASPORED CISTERNI SA PIJAĆOM VODOM

Zbog planiranih radova na elektroenergetskom sistemu, doći će do obustave snabdevanja…

29 May 2020, 14:08

PolitikaVLAŠKA STRANKA MOST PREDALA IZBORNU…

POŽAREVAČKI GRADSKI ODBOR  VLAŠKE STRANKE MOST PREDAO JE JUČE IZBORNU LISTU GRADSKOJ…

29 May 2020, 14:02

Kursna lista