VELIKO GRADIŠTE SVE ZNAČAJNIJA TURISTIČKA DESTINACIJA
   11 Nov 2019, 15:13    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


VELIKO GRADIŠTE SVE ZNAČAJNIJA TURISTIČKA DESTINACIJA

U Turističkoj organizaciji opštine Veliko Gradište zadovoljni su ovogodišnjoj turuističkoj sezoni i dobrom posetom turista iz zemlje i inostranstva.Organizobvan je prvomajski muzički festival ,,Uranak’’ koji nam je doveo nekoliko hiljada mladih na Srebrno jezero i kojima nisu smetale kiše i loši vremenski uslovi,tako da su još tada smeštajni kapaciteti bili popunjeni.Pored toga organizovani su i festivali cveća i meda u Kusiću i Velikom Gradištu.

Održan je Međunarodni šahovski turnir na Srebrnom jezeru,13.po redu,koji je ove godine oborio rekord po broju takmičara,bilo je 303 šahista iz 25 zemalja Sveta. Ono što je dobro za  nas je što sa tim takmičarima dolaze i njihove porodice koje koriste ovaj period i u ovoj predsezoni smeštajni kapaciteti su bili puni Zahvaljujući vaučerima koje Vlada Srbije daje ,smeštajni kapaciteti su rezervisani do oktobra meseca ove godine,kažu u Turističkoj organizaciji Veliko Gradište.
Obeležen je  Dan Dunava,manifestacija koja je posvećena našim najmlađim sugrađanima.U saradnji sa predškolskom ustanovom ,,Majski cvet’’,sa Osnovnom i Srednjom školom,Humanitarnom organizacijom ,,Srbija velikog srca’’pripremljen je bogat  program koji je bio  interesantan za  najmlađe sugrađane.

                - Nakon toga,muzički festival ,,Carevčevi dani’’ organizovan je  ove godine 25.jubilarni ,posvećen našem violinisti Vlastimiru Pavloviću Carevcu.Tu je,i najstarija manifestacija u našoj Opštini, ,,Alaske večeri’’ ,Pasuljijada , Velikogradištanska gitarijada,Silafest,Ramski sutoni i mnoge druge manifestacije koje su interesatne i zbog kojih dolaze turosti u tim periodima. Ono što je bitno,da u poslednje vreme dolaze i strani turisti,pogotovo gosti iz Rumunije koji  neki od njih i učestvuju na na tim našim manifestacijama,dodaju  u Turističkoj organizaciji.

Reke Dunav i Pek kao i Srebrno jezero su  najznačajniji turistički potencijal kao I  Ramska tvrđava i manastir Nimnik.Srebrno jezero kao  najznačajniji turistički potencijal svake godine postaje sve prepoznatljiva turistička destinacija što se i s a razlogom zove Srpsko more  U turističkoj ponudi je i sportski turizam,privode se kraju radovi na izgradnje Sportske hale na Srebrnom jezeru,tu je košarkaški kampm Miloša teodosića ,,TEO4’’ kao i nacionalni veslački centar.
Lj.Nastasiejvić
Izvor:TO VG
 Slične vesti

Grčka zatvorila granicu za državljane Srbije, odluka o ponovnom otvaranju 15. jula

6 Jul 2020, 12:01

Grčka je jutros u 6 časova zatvorila granicu za državljane Srbije, osim za neophodna putovanja za koja je potrebna posebna…

GOLUBAC ZNAČAJNA TURISTIČKA DESTINACIJA NA DUNAVU

1 Jun 2020, 13:35

U prošloj godini u Golubac je boravilo oko 90 brodova-kruzera,a ove godine ima najave da će taj broj biti dvostruko…

PETROVAC NA MLAVI I MALO CRNIĆE NA SAJMU TURIZMA:ETNO I VERSKI TURIZAM I PRIRODNE LEPOTE GLAVNI POTENCIJALI OVOG KRAJA

24 Feb 2020, 11:27

NA 42. MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA SVOJU TURISTIČKU PONUDU PREDSTAVILE SU SVE OPŠTINE BRANIČESVKOG  PREDSTAVILA…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoOPŠTINA GOLUBAC U NOVOM PROGRAMU…

Zajednička programska rumunsko-srpska radna grupa odobrila je prvu verziju Programa prekogranične…

11 Aug 2020, 13:15

Vremenska prognozaPrognoza za sredu, 12. avgust…

SRBIJA: U sredu par stepeni niža temperatura u odnosu na vrlo toplo utorak. U toku dana uz…

11 Aug 2020, 11:55

Društvo57. Ljubičevske konjičke igre…

Ovogodišnje Ljubičevske konjičke igre moći ćemo da pratimo putem malih ekrana …

11 Aug 2020, 11:48

Kursna lista