VELIKO GRADIŠTE SVE ZNAČAJNIJA TURISTIČKA DESTINACIJA
   11 Nov 2019, 15:13    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


VELIKO GRADIŠTE SVE ZNAČAJNIJA TURISTIČKA DESTINACIJA

U Turističkoj organizaciji opštine Veliko Gradište zadovoljni su ovogodišnjoj turuističkoj sezoni i dobrom posetom turista iz zemlje i inostranstva.Organizobvan je prvomajski muzički festival ,,Uranak’’ koji nam je doveo nekoliko hiljada mladih na Srebrno jezero i kojima nisu smetale kiše i loši vremenski uslovi,tako da su još tada smeštajni kapaciteti bili popunjeni.Pored toga organizovani su i festivali cveća i meda u Kusiću i Velikom Gradištu.

Održan je Međunarodni šahovski turnir na Srebrnom jezeru,13.po redu,koji je ove godine oborio rekord po broju takmičara,bilo je 303 šahista iz 25 zemalja Sveta. Ono što je dobro za  nas je što sa tim takmičarima dolaze i njihove porodice koje koriste ovaj period i u ovoj predsezoni smeštajni kapaciteti su bili puni Zahvaljujući vaučerima koje Vlada Srbije daje ,smeštajni kapaciteti su rezervisani do oktobra meseca ove godine,kažu u Turističkoj organizaciji Veliko Gradište.
Obeležen je  Dan Dunava,manifestacija koja je posvećena našim najmlađim sugrađanima.U saradnji sa predškolskom ustanovom ,,Majski cvet’’,sa Osnovnom i Srednjom školom,Humanitarnom organizacijom ,,Srbija velikog srca’’pripremljen je bogat  program koji je bio  interesantan za  najmlađe sugrađane.

                - Nakon toga,muzički festival ,,Carevčevi dani’’ organizovan je  ove godine 25.jubilarni ,posvećen našem violinisti Vlastimiru Pavloviću Carevcu.Tu je,i najstarija manifestacija u našoj Opštini, ,,Alaske večeri’’ ,Pasuljijada , Velikogradištanska gitarijada,Silafest,Ramski sutoni i mnoge druge manifestacije koje su interesatne i zbog kojih dolaze turosti u tim periodima. Ono što je bitno,da u poslednje vreme dolaze i strani turisti,pogotovo gosti iz Rumunije koji  neki od njih i učestvuju na na tim našim manifestacijama,dodaju  u Turističkoj organizaciji.

Reke Dunav i Pek kao i Srebrno jezero su  najznačajniji turistički potencijal kao I  Ramska tvrđava i manastir Nimnik.Srebrno jezero kao  najznačajniji turistički potencijal svake godine postaje sve prepoznatljiva turistička destinacija što se i s a razlogom zove Srpsko more  U turističkoj ponudi je i sportski turizam,privode se kraju radovi na izgradnje Sportske hale na Srebrnom jezeru,tu je košarkaški kampm Miloša teodosića ,,TEO4’’ kao i nacionalni veslački centar.
Lj.Nastasiejvić
Izvor:TO VG
 Slične vesti

TURISTIČKA ORGANIZACIJA GOLUBAC NA SAJMU PREDSTAVILA SVOJU BOGATU TURISTIČKU PONUDU

23 Feb 2019, 22:04

Za sve one koji svoj godišnji odmor žele da provedu aktivno na Dunavu i u prirodi za njih je Golubac idealna destinacija-Pored…

GOLUBAC VODEĆA TURISTIČKA DESTINACIJA NA DUNAVU I SRBIJI

20 Feb 2019, 23:13

Turističke potencijale opštine Golubac u prošloj 2018.godini posetilo je oko sto hiljada domaćih i stranih turista,od kojih…

TREĆE MESTO ZA ZEJEDNIČKU PONUDU BISERI DUNAVA I ĐERDAPA NA SAJMU TURIZMA U KRAGUJEVCU

29 Nov 2018, 14:00

Scaron;tand „Biseri Dunava i Đerdapa“ osvojio je treće mesto za najbolju prezentaciju na 10. Međunarodnom sajmu…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

Vremenska prognozaPROGNOZA za UTORAK, 17. Decembar…

SRBIJA: U utorak ujutru magla po kotlinama i nizijama na zapadu i jugu Srbije. Tokom dana…

16 Dec 2019, 12:39

DruštvoPOZIV ZA UČESĆE U JAVNOJ RASPRAVI

Gradsko veće Grada Požarevca poziva sve građane, udruženja, stručnu i ostalu javnosti i sve…

16 Dec 2019, 12:33

DruštvoOBAVEŠTENJE JKP VODOVOD I KANALIZACIJA…

OBAVEŠTENJE JKP VODOVOD I KANALIZACIJA POŽAREVAC

16 Dec 2019, 10:46

Kursna lista