VELIKO GRADIŠTE SE PRIKLJUČUJE TOP DESTINACIJAMA U SRBIJI
   19 May 2020, 13:43    Veliko Gradište    SAT TV    Tatijana Spasojević


VELIKO GRADIŠTE SE PRIKLJUČUJE TOP DESTINACIJAMA U SRBIJI

TURISTIČKA ORGANIZACIJA SRBIJE JE OVOGODIŠNJU PROMOTIVNU KAMPANJU „IZABERI SVOJU AVANTURU, VIDI SRBIJU“ ZAPOČELA  JUČE  U DONJEM PODUNAVLJU A ZAVRŠILA OBILASKOM TURISTIČKIH LOKALITETA OPŠTINE VELIKO GRADIŠTE, OBILASKOM SREBRNOG JEZERA I RAMSKE TVRĐAVE U PRATNJI DOMAĆINA


Turistička organizacija Srbije je ovogodišnju kampanju „Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju“ započela  u Donjem Podunavlju.Turistička Organizacija Srbije je predstavila javnosti Srbije potez od Kladova do Srebrnog jezera kao moguću destinaciju za ovogodišnje letovanje.




Predstavnici Turističke organizacije Srbije su svoje jučerašnje putovanje završili obilaskom Srebrnog jezera, jednom od najznačajnijih turističkih destinacija ovog dela Srbije, kao i obilaskom obnovljene Ramske tvđave.  



Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić je predstavnicima medija prezentovao najvažnije turističke potencijale ove opštine stavljajući akcenat na samo Srebrno jezero, Ramsku tvrđavu ,nedavno restauriranu,Ergelu  Ljubičevo u Požarevcu i arehološko nalazište  Viminacijum kod Kostolca  kao i manastire u ovom delu Srbije


"Na samom Srebrnom jezeru imamo novi akva park, marinu, dva turistička broda koji preko leta plove na relacijama između Srebrnog jezera, Rama i Golupca. Imamo sportske terene, već pet godina košarkaški kamp Miloša Teodosića, veslački centar, sportsku halu otvaramo ovih dana gde planiramo da otvorimo odbojkaški kamp jer je selektor naše reprezentacije Boba Kovač iz Velikog Gradišta, sa samog Srebrnog jezera. Tako da svi oni koji dođu mogu da nađu sebe“, naglasio  je Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, ističući kvalitet hrane na ovim prostorima kao i jeftin smeštaj, pa se tako može priuštiti prenoćište sa doručkom za samo 1500 dinara!"



TOS je predstavio javnosti Srbije potez od Kladova do Srebrnog jezera kao moguću destinaciju za ovogodišnje letovanje. Trajanov most i Trajanova tabla, Hidroelektrana „Đerdap 1“, najveći nacionalni park u Srbiji Đerdap, Lepenski Vir, Tvrđava Golubac, Ramska tvrđava tek su deo onoga što se može videti u ovom delu Srbije. Potpredsednik Vlade i ministar trgovine,turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić danas je objasnio da kampanja promocije domaćeg turizma nije nimalo slučajno krenula iz istočne Srbije, jer je ovo možda najlepši deo zemlje, ali i najmanje iskorišćen u turističkom smislu.

Objašnjavajući da kampanjom „Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju“ Turistička organizacija Srbije poziva građane Srbije da odmor provedu u zemlji, direktorka Turističke Organizacije Srbije,Marija Labović kazala je da je Srbija pravi izbor za ovu godinu ne samo zbog epidemiološke situacije, već i zbog činjenice da Srbija ima i dobar sadržaj i kvalitetne turističke proizvode.
Kampanja će tokom dva meseca kontinuirano predstavljati različite destinacije u Srbiji. Imamo puno lepih mesta i turističkih proizvoda koji nisu dovoljno poznati, a imaju sav potreban sadržaj – od smeštaja do dodatnih različitih usluga. Zato smo i krenuli u obilazak iz istočne Srbije, iz Kladova prema Srebrnom jezeru jer je Dunav naš biser čitavim svojim tokom, a naročito u Donjem Podunavlju, a ovaj pogled i mesto na kome se nalazimo opravdava odluku da se u ovom delu Srbije provede odmor. – naglasila je Marija Labović, potencirajući potrebu odgovornosti: „Putovati ne znači zaboraviti da treba da budemo odgovorni i vodimo računa o sebi i drugima s obzirom na epidemiološku situaciju, ali i da budemo odgovorni i prema prirodi,  jer ova priroda zaista treba da ostane netaknuta i da i oni koji dođu posle nas mogu jednako kao i mi da uživaju u ovako predivnim predelima.

Turizam u Srbiji je u 2019. imao je rast od oko osam procenata, a ostvareni devizni priliv od turizma iznosio je 1,4 milijarde evra. Srbiju je prošle godine posetilo 3,6 miliona turista i polovinu su činili stranci. Početkom godine računalo se da će Srbija u 2020. imati četiri miliona gostiju i da će devizni priliv biti veći od prošlogodišnjeg.



 



Slične vesti

Opština Golubac dobitnik priznanja PRO PR Awards

21 Mar 2024, 13:51

U okviru PRO PR konferencije u hotelu Mona Plaza u Beogradu dodeljena su PRO PR GLOBE Awards priznanja za 2023. godinu.Opština…

Prevare sa izdavanjem apartmana u Grčkoj - lažni vlasnici uzmu depozit, pa nestanu

14 Mar 2024, 9:37

Nekoliko prevaranata koji nude nepostojeće ili tuđe apartmane u Grčkoj trenutno vrebaju žrtve na društvenim mrežama.…

Uskoro 500 novih apartmana na Srebrnom jezeru

13 Mar 2024, 12:11

Povećanjem broja posetilaca raste i potražnja za smeštajem na jednoj od sve posećenijoj turističkoj destianciji u…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista