VELIKO GRADIŠTE DOČEKALO SVOG SLOBODANA BOBU KOVAČA
   7 Oct 2019, 14:34    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


VELIKO GRADIŠTE DOČEKALO SVOG SLOBODANA BOBU KOVAČA

Građani  Velikog Gradišta dočekali su  I  pozdravili svog Slobodana Bobu Kovača, selektora zlatnih odbojkaša za koga  je predsednik Opštine Dragan Milić priredio svečani prijem u Svečanoj sali  Skupštine pštine Veliko Gradište, u prisustvu predstavnika lokalne samouprave, sportskih radnika i građana.Bobu Kovača  prvi je pozdravio  Radomir Veličković, presednik OK VGSK, koji je doprineo uspesima brojnih generacija.
            - Većina vas zna, ali mnogi drugi ne znaju, da je Boba Kovač svoju odbojkašku karijeru počeo 1980. godine, kao pionir u OK VGSK - istakao je Veličković i u svoje ime, i u ime kluba, zahvalio mu za sve što je dao jugoslovenskoj i srpskoj odbojci.


Predsednik Opštine Dragan Milić istakao je da je seme odbojke posejano u Velikom Gradištu i da je izniklo stablo toliko očvrslo da niko ne može više da ga uništi.

            - Meni je danas, kao i svima vama, puno srce kao i onog dana kada smo gledali finale.Mislim da nije bilo Srbina, posebno Gradištanca,  koji je propustio da gleda utakmicu i sa velikim ponosom svi ističemo da je Gradište, i da je naš Boba dao nemerljiv doprinos da budemo to što jesmo. Ja često kažem da je seme odbojke posejano u Velikom Gradištu, ovde iza nas na ovom poligonu, i to stablo niče,  i očvrslo je toliko da niko ne može da ga uništi. Mi nastavljamo tu tradiciju i ovih dana završavamo petu sportsku halu na Srebrnom jezeru, koja će uz sve, imati i funkciju bavljenja odbojkom a postoje i ozbiljni razgovori da se ovde oformi i škola odbojke.Veoma je važno što u ovom trenutku ima mnogo dece, što je bogatstvo i uspeh ali i nada da će se i oni baviti odbojkom kako u ženskoj tako i muškoj konkurenciji,rekao je Milič i napomenuo da se na Srebrnom jezeru gradi sportska hala, u kojoj je planirana i škola odbojke, i da očekuje da će među prvima utakmicu u toj hali odigrati baš srpska reprezentacija.

          Ovo je medalja za sve moje Gradištance! - pokazao je na zlato Boba Kovač, zahvalivši sjajnim igračima i svima koji su ga dočekali. - Svuda ističem da sam rođeni Gradištanac. Ovaj prijem je nešto fenomenalno, toliko emotivno da ispuni čoveka. Zbog obaveza prema sportu, nisam bio u prilici da odmah dođem u rodni grad, ali ovakav doček nema cenu.

            -Nisam mogao da dođem istog trenutka u Gradište zbog obaveza prema sportu, jer smo morali da ispoštujemo sve institucije, ali ovo nema cenu! Kad god su me pitali šta treba da radimo da bi odbojka bila još bolja ja sam rekao da moraju da piju vodu sa Dunava iz Gradišta i sa Peka,  jer izgleda da ovde postoji neki pelcer koji  drugi nemaju. Svuda ističem da sam rođeni Gradištanac, to mi mnogo znači, a  ovaj prijem danas je nešto fenomenalno. Tako nešto čoveka emotivno ispuni i ne dozvoljava mu da naše prave reči. Mi radimo i trudimo se da bi rezultati bili vidljivi, a nabolje će biti kada sutra neko bude novi Kovač, Atanasijević, Petrić, Lisinac umesto nas i mislim da smo svetu poslali pravu sliku kako treba da se bori i zalaže za našu zemlju, rekao je Kovač, podsećajući da je Veliko Gradište grad odbojke i da roditelji ne treba da oklevaju kada odlučuju kojim sportom njihova deca treba da se bave,rekao je Kovač.
               

Predsednik  opštine Dragan Milić uručio je Kovaču  umetničku sliku  poklon, od Opštine Veliko Gradište kao i mališani iz Humanitarnog udruženja "Srbija velikog srca", koje pomaže osobama sa invaliditetom, koji su specijalno za njega izradili medalju i sliku.
Lj.Nastasijević
 Slične vesti

ZLATNI ODBOJKAŠI KOD PREDSEDNIKA OPŠTINE VELIKO GRADIŠTE

5 Jun 2020, 11:23

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić primio je pobednike 23. Sportskih  igara mladih koje…

MLADI RADNIK ODNEO MAKSIMALNU POBEDU PROTIV SPARTAKA

4 Mar 2020, 14:02

ODBOJKAŠI MLADOG RADNIKA ODNELI MAKSIMALNU POBEDU NAD SPARTAKOM REZULTATOM 3:0 U SPORTSKOM CENTRU U POŽAREVCU

MLADI RADNIK PROTIV SPARTAKA U UTORAK

2 Mar 2020, 12:08

ODBOJKAŠI MLADOG RADNIKA NAJAVILI PRVENSTVENU  UTAKMICU IZMEDJU ODBOJKAŠKOG KLUBA “MLADI RADNIK”…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoJKP KOMUNALNE SLUŽBE PONOVO DEZINFIKUJU…

JKP KOMUNALNE SLUŽBE POŽAREVAC ZBOG POGORŠANJA EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE PONOVO…

9 Jul 2020, 11:49

ZdravljeU POŽAREVAČKOJ KOVID BOLNICI HOSPITALIZOVANO…

U KOVID DELU POŽAREVAČKE BOLNICE TRENUTNO JE 117 PACIJENATA., KOD 51 JE POTVRĐEN VIRUS.…

9 Jul 2020, 11:44

Vremenska prognozaPROGNOZA za PETAK, 10. Jul 2020.

SRBIJA: U petak sunčano i vrlo toplo vreme. Vetar slab jugoistočni i istočni. Pritisak iznad…

9 Jul 2020, 11:38

Kursna lista