Veliko Gradište dobija mural Vlastimira Pavlovića Carevca
   2 Jul 2021, 8:58    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


Veliko Gradište dobija mural Vlastimira Pavlovića Carevca

Žitni trg u Velikom Gradištu krasiće mural Vlastimira Pavlovića Carevca, delo slikara Nikole Pršendića koji je osnovnu i srednju školu završio u Velikom Gradištu, Na svom umetničkom putu, od stripova koji su mu bili motiv za slikanje kada je bio dete, preko završene Akademije u Novom Sadu, usavršavanja u Rimu, došao je do tog momenta kada su njegov stil slikanja definisali veliki ljudi, a njegove fotografije danas predstavljaju prestiž.Živi i radi na relaciji Beograd, Rim, Milano.

Na inicijativu predsednika Skupštine opšine Veliko Gradište Vladimira Štrbca I njegivog poziva da uradi tri murala u svom gradu,Nikola je krenuo sa oslikavanjem prvog  murala sa likom  Vlastimira Pavlovića Carevca.
        -Veličina murala je 9 sa 4 metra I pored ovih visokih temperature  želim da ovaj svoj rad završim za nekoliko dana.Ovo je jedan lep izazov I zbog veličine I zbog teme,jer čovek mora da liči.Drago mi je što sam u mom mestu I gde god se nalazim,moje Gradište predstavljam u najboljem svetlu,kazao je Nikola.

Pored murala sa likom Vlastimira Pavlovića Carevca koji će biti završen za nekoliko dana Nenad Pršendić za svoje sugrađane uradiće još dva,jedan je sa likom naše poznate glumice Žanke Stokić,a drugi  na kome će biti odbojkaši,jer je Veliko Gradište poznato kao grad odbojke.

Nikolin rad na muralu Vlastimira pavlovića Carevca često prate I čelnici lokalne samouprave na čelu sa predsednikom opštine Draganom Milićem.Nikola nije samo slikar – trenira i borilačke veštine, za koje kaže da su i te kako spojive sa onim čime se on danas bavi. Mora da se formira brend i način življenja po kojem bi slike bile potrebne kako bi se kupovale, da sve što radite morate raditi iznad proseka I savetuje mlade da pronađu sebe I rade ono što vole.



Slične vesti

Golubac: Zabelele visibabe

3 Feb 2024, 12:03

Umesto snega ,  zabelele visibabe. Vesnik proleća došao je mesec i više dana ranije,i to je,kako kažu…

Ko nema u vugla, ima u Gugla - šta je ljude na internetu najviše interesovalo prošle godine

1 Jan 2024, 10:47

Ukoliko ste na „Guglu“ proteklih meseci pokušali da saznate više o ratu između Izraela i Hamasa niste bili jedini – to je…

Tamjan - sve što niste znali o ovoj vrsti smole

18 Sep 2023, 15:38

Prva asocijacija koja nam se javi na pomen tamjana jeste religija i razni religijski obredi u kojima se on koristi. Međutim,…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista