VELIKO GRADIŠTE  DOČEKALO SVOJE SVETSKE OSVAJAČE BRONZANE MEDALJE U ODBOJCI
   12 Jun 2018, 13:32    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


VELIKO GRADIŠTE DOČEKALO SVOJE SVETSKE OSVAJAČE BRONZANE MEDALJE U ODBOJCI

Srbija je i definitivno velesila u odbojci. Od seniora i seniorki smo navikli da nas često obraduju medaljama,sada su na red došli i naslednici. U češkom gradu Brno proteklog  vikenda završeno je Svetsko prvenstvo u odbojci za uzrast srednjoškolaca, u muškoj i ženskoj konkurenciji.Počelo je 2. juna a završilo se u subotu i to sjajnim vestima. Srbija je zlatna kod devojaka, dok su dečaci osvojili bronzanu medalju.


U ženskoj konkurenciji Srbiju su  predstavljale učenice gimnazije „Branko Radičević“ iz Stare Pazove, dok su kod dečaka nastupali učenici Srednje škole iz  Velikog Gradišta.





Dečake su tačno u podne, u rodnom mestu, na Trgu Mladena Miloradovića rukovodstvo opštine Veliko Gradište,učenici  i mnogobrojni građani dočekali kao šampione, uz trubače. Srpski odbojkaši pobedili su učenike iz Izraela sa 3:0 u setovima i treće mesto izborili u konkurenciji ekipa iz 32 zemlje.


Dočeku ovih sjajnih momaka koji nastavljaju tradiciciju igranja odbojke u ovom gradu na Dunavu koji je i grad sporta i sportskog turizma,prisustvovao je i prvi čovek Dragan Milić sa saradnicima koji nije krio zadovoljstvo o postignutom uspehu,osvajanjem bronzane medalje.


   -Kako rekoše ova deca svet je veliki a Gradište malo,odnosno obrnuto.Zaista jedan veliki uspeh naše srednje škole,ovih divnih momaka i trenera,koji su na svetskom prvenstvu osvojili treće mesto,ali su oni danas prvaci i još jednom pokazali da je naš grad turizma,grad sporta,posebno grad odbojke.Mislim,da svaki dinar koji je uložen iz budžeta u sport,posebno u odbojku,je vraćem uspehom i tako ćemo nastaviti i u buduće.Sve čestitke momcima,trenerima i rukovodstvu svih škola i svoj deci koja se bave odbojkom.Činimo dosta i tako ćemo nastaviti i dalje,smatramao da ulaganje u sport i  obrazovanje nije bacanje para i nije trošak,nnnego najbolja investicija i evo to je ovaj rezultat pokazao ,ne samo ova,imamo i učenike koji su imali izvaredne rezultate i koji su među najboljima u Srbiji na fakultetima koji upisuju,tako da s ponosom tu decu nagrađujemo i nagrađivaćemo ih i u buduće,rekao je predsednik opštine,Dragan Milić.


U konkurenciji ekipa iz 32 zemlje do trećeg mesta  muška ekipa srednjoškolaca iz Velikog Gradišta stigla je  predvođena vrsnim trenerom Dejanom Milanovićem.



-Pre nego što smo otišli na svetsko prvenstvo,imali smo zajednički cilj da pre svega predstavimo naš grad,naš okrug i našu Srbiju u najboljem mogućem svetlu zajedno sa našim klubom.Zadatak je bio da igramo onako,najbolje što možemo i da pokažemo najbolju odbojkašku igru.Spremali smo se dugo,bilo je jako naporno,počev od samog dolaska na takmičenje i grupa u kojoj je naša ekipa nastupala bila je teška,ali mi smo išli korak po korak prema težim protivnicima i tako ostvarili istorijskiuspeh,ne samo Srbije,nego i muške reprezentacije koja je prvi put na Svetskom prvenstvu za srednjoškolce osvojila bronzanu medalju, naglasio je trener Milanović.


Kapiten ekipe Bogdan Stanojević kaže da je ovaj rezultat ostvaren dobrom igrom i motivacijom da se dođe do jedne od medalja,što je i ostvareno.
          -Prvenstvo smo počeli sa velikom motivacijom da ostvarimo što bolji uspeh,medalja nije bila imperativ,igrali smo svim srcem,svve smo zadatke trenera ispunjavali,ekipa je zajedno nekoliko godina,dobro se poznajemo i družimo,što je i dalo rezultata. Ovaj uspeh je i naših roditelja,navijača i sponzora,dodao je Stanojević.

       
Ekipa Srednje škole do trećeg mesta stigla je pobedivši učenike škole iz Izraela rezultatom 3:0 (25:23, 25:19, 25:18), u konkurenciji ekipa iz 32 zemlje, a učešće na svetskom takmičenju obezbedio im je uspeh na Republičkom prvenstvu u odbojci u Prijepolju, u februaru ove godine.
 
Lj.Nastasijević
.



Slične vesti

Četvrtfinale play off-a SLS: Mladi radnik - Radnički (KG)

28 Mar 2024, 13:23

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa  Kragujevačkik radničkim.…

OK Mladi radnik Play off u fotofinišu

25 Mar 2024, 11:08

Odbojkaši Mladog radnika iz Požarevca plasirali su se u četvrtfinale plej-ofa Banka Poštanska štedionica…

SLS: Mladi radnik - Borac iz Starčeva

21 Mar 2024, 13:01

Još jedna utakmica je ostala do kraja sezone. Mladi radnik je na korak do plaj ofa, a u subotu dočekuje ekipu Borca…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

EkonomijaNove cene goriva - opet poskupeli…

U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena…

29 Mar 2024, 10:38

DruštvoZa upis na KPU ostalo manje od…

U toku je konkurs za upis na Kriminalističko-policijski univerzitet i to za sva tri smera…

29 Mar 2024, 10:35

DruštvoPresretači i radari na putevima…

Na svim putevima u zemlji očekuje se pojačan saobraćaj, naročito u poslepodnevnim satima.…

29 Mar 2024, 10:34

Kursna lista