VEČE TRILERA U BIBLIOTECI U KOSTOLCU
   21 Jan 2019, 13:55    Kostolac    SatTv    Maja Stepanović


VEČE TRILERA U BIBLIOTECI U KOSTOLCU

Biblioteka u Kostolcu, Odeljenje Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac poziva Vas na VEČE TRILERA, na kome će biti predstavljeni romani: Čudnovati događaji u novogodišnjoj noći, autora Nebojše Petkovića i Čovek koji se rugao, autora Ivana Brankovića.
 
Gosti:
 
Nebojša Petković, pisac
 
Ivan Branković, pisac
 
Nataša Ilić, moderator
 
Datum: Petak, 25. januar 2019. godina, u 19 časova
 
Mesto: Biblioteka u Kostolcu, Trg Bratstva i Jedinstva 9
 
O gostima:
 
Nebojša Petković rođen je 1975. godine u Beogradu. Završio je arhitekturu kojom se bavi profesionalno. Živi i radi u Beogradu. Pisanje je hobi i strast koju praktikuje dugo, ali je ozbiljan korak na tom polju napravio tek objavljivanjem prvog romana 2014. godine u izdanju izdavačke kuće Portalibris. Radi se o prvoj knjizi iz trilogije Poslednji Grad, pod nazivom Potraga i pripada mešavini žanrova epske i distopiske fantastike. Od tada je objavio roman Rat (drugi deo trilogije) 2015. godine i roman Izdaja (treći deo trilogije) 2016. godine. Najnoviji roman „Čudnovati događaji u novogodišnjoj noći“ objavljen je 2018. godine.
 
Pored priča koje su izašle u internet časopisima Black Sheep i Kreativni magazin, kao i priče „Vreća“ u internet zbirci Nešto diše u mojoj torti III, objavljene su mu i dve priče u štampanim zbirkama sa temom folklorne fantastike. Zbirka priča „Čuvari zlatnog runa I – priče Homolja i Zvižda“ (Centar za kulturu Veljko Dugašević) sa pričom „Lov na zmajeve“ i zbirka  priča „U vrzinom kolu“ (IK Strahor) sa pričom „Dug“. Ove godine u izdanju IK Strahor izlašla je zbirka „Kosingas – Neispričane priče“ u kojoj će se naći i dve njegove – „O Vidu Batoriju i prokletstvu njegove krvi“ i „Zver Volfditriha“.
 
Ivan Branković rođen je u Valjevu 1983. Od 2002. godine živi u Beogradu. Svoje književno iskustvo stekao je kao autor kratkih priča koje su objavljivane na nekoliko sajtova i u fanzinima. Od 2011. bavi se književnim prevodom za izdavačke kuće „Otvorena knjiga“, „Albion Buks“ i „Nova knjiga“. Od 2015. radi u kompaniji „Eipiks“ kao narativni dizajner za video-igre. Ima objavljena četiri romana „Prometejev dnevnik“ i „Projekat Herkules“, „Čovek koji se rugao“ i „The Uncommoner’s gene“, a kratke priče su mu objavljivane u zbirkama „Čuvari Zlatnog Runa“, „U vrzinom kolu“, „Nešto diše u mojoj torti” i „Regia Fantastica”i dve priče u zbirkama „Čuvari Zlatnog Runa“ i „U vrzinom kolu“. Za strip „Lighstep Chronicles“ radio je scenario za jednu od epizoda. Trenutno radi na video igri „Crimson City Blues“.
 
Od detinjstva je veliki ljubitelj i kolekcionar knjiga. Jedan od retkih ljudi kome su roditelji uzeli člansku kartu biblioteke jer je popustio u školi.
 
Nataša Ilić je novinarka koja je pisala za više poznatih novina i časopisa, između ostalog i za “Ošišani jež”, „Politiku“, „Blic“, „Pres“, „Telegraf“. Radila je i kao saradnik na radiju  „202“ za emisiju  „Škola, faks i radio trake“. Zaljubljenik je u istoriju, putovanja i gurmanluke, o kojima i piše na svom blogu „Rokselanin kofer“. Samohrana je majka jedne tinejdžerke.Slične vesti

Ljubitelji fantastike - upis novih članova

18 Jun 2019, 14:56

Pozivaju se svi zainteresovani ljubitelji fantastike iz Kostolca, Požarevca i okolnih mesta da dođu na sastanak Ljubitelja…

PREDAVANJE "RIMSKI LEGIONARI U VIMINACIJUMU" U BIBLIOTECI U KOSTOLCU u

18 May 2019, 11:21

Arheolog iz Arheološkog parka "Viminacijum" - dr Nemanja Mrđić, održao je 15. maja u Biblioteci u Kostolcu,…

O NOVOJ BLOGDANOVOJ KNJIZI U BIBLIOTECI U KOSTOLCU

18 Apr 2019, 10:24

U Biblioteci u Kostolcu, Odeljenju Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, naš najpoznati bloger Bogdan Stevanović…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaDEČJI FOLKLORNI ANSAMBL IZ KUČEVA…

Svojim nastupom na letnjom međunarodnom festivalu folklora u Bugarskoj  koji se održava…

23 Jul 2019, 15:44

DruštvoOD AVGUSTA SKUPLJA PUTARINA

OČEKUJE SE POČETKOM AVGUSTA POSKUPLJENJE PUTARINE OD 12 ODSTO SAOPŠTENO JE IZ VRHA…

23 Jul 2019, 13:58

PolitikaPREMIJERKA BRNABIĆ SA AMBASADOROM…

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Kraljevine Holandije Hendrikom…

23 Jul 2019, 13:32

Kursna lista