Vatrogasci u Velikom Gradištu edukuju mališane vrtića  Majski cvet
   24 Sep 2022, 12:17        Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Vatrogasci u Velikom Gradištu edukuju mališane vrtića Majski cvet

Pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Veliko Gradište su, povodom  Nedelje sektora za vanredne situacije, organizovali predavanje i vežbe za decu u Predškolskoj ustanovi “Majski cvet“ u Velikom Gradištu.Deca su imala priliku da vide javno–pokazne vežbe, ali i da se edukuju o postupanju u oblasti zaštite i spašavanja.u slučaju požara,poplava ili zemljotresa

 U dvorištu ove predškolske  ustanove održan je i tehničko-taktički zbor gde su vatrogasci najmlađima predstavili opremu i vozila.

        -Mališani su imali prilike da se u okviru radionica i igrama kroz koje su učestvovali  putem simulacija  upoznaju kako da se spasu u vanrednim situacijama.Na ovaj način, službe utiču na podizanje svesti  kod dece kao i  na edukaciju i prevenciju u slučaju vanrednih situacija ili sličnih događaja kako bi i oni u tim situacijama znali da reaguju i zaštite se od eventualnih nezgoda.Deca sui mala prilike I da vide deo opreme koju naša jedinica raspolaže,kaže Nenad Milićević,komandir Vatrogasn-spasilačke  jedinice Veliko Gradište.

Vatrogasno-spasilačka jedinica Veliko Gradište zbog dugotrajne suše I neodgovornog ponašanja građana ove godine imala je veliki broj intervencija na gašenju požara.

      

-Imali smo ogroman broj požara na otvorenom prostoru,veliki broj saobraćajnih nezgoda  gde su lica spašena I evekuisana.Apelujemo na naše građane da izvrše pregled svojih dimnjaka i da ih na vreme pre grejne sezone očiste očiste,dodao je Milićević.  
-
Predškolska ustanova ..Majski cvet’’ ima dobru saradnju sa svim ustanovama  kao I sa Vatrogasno-spasilačkom jedinicom kao što je ova edukacija  mališana kako da reaguju I sebe spasu u slučaju pojave požara ili neke druge vanredne situacije.

         -Godinama  unazad imamo fantastičnu saradnju sa svim našim ustanovama,a jedna od njih je I Vatrogasno-spasilačka jedinica koja profesionalno radi svoj posao.Pored našeg centralnog objekta oni vrše edukacije I u objektima u ostalim naseljima,tako da su ta deca u prilici da vide svu njihovu opremu I aktivnosti. Korisno je da I deca upoznaju jedno zanimanje koje je neophdno za rešavanje I spašavanje građana u nekim vanrednim situacijama,ali I da upoznaju svu lepotu I težinu tog posla. Naglasila je Slavica Janković,direktorka Predškolske ustanove ,,Majski cvet’’ Veliko Gradište.

Vatrogasno-spasilačka jedinica već je dala veliki doprinos zajednici spašavanjem ljudi i imovine i u svakom trenutku spremni su da reaguju, u slučaju požara, poplava i drugih vanrednih situacija pri čemu imaju punu podršku lokalne samouprave.
 Slične vesti

Pokazne vežbe vatrogasaca - spremnost i hrabrost na prvom mestu

21 Sep 2022, 13:20

Povodom obeležavanja Dana Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i slave…

Naši vatrogasci za samo 24 sata savladaju požar na otvorenom - pet helikoptera za prestiž

9 Aug 2022, 9:14

Gasili su vatrogasci ovih dana velike požare kod Preševa, na Vršačkom Bregu, kod Novog Pazara. Načelnik Sektora…

Dnevno se zapali jedan automobil, ali požar možete predosetiti - koji alarm treba shvatiti ozbiljno

17 May 2022, 9:19

U Beogradu se u letnjim mesecima u proseku zapali jedan automobil dnevno. Jedan od uzroka su neispravne električne instalacije,…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeJapan je zemlja stogodišnjaka

Tajna je u ishrani bogatoj jodom        Stanovnici zemlje izlazećeg sunca imaju…

30 Nov 2022, 11:03

DruštvoPredstavnici turističkih agencije…

Predstavnici turističkih agencija iz regiona tokom proteklog vikenda boravili na Zlatiboru…

30 Nov 2022, 10:32

DruštvoZaštita spomenika kao kulturnog…

U Požarevcu postoji mnoštvo spomenika podignutih u sećanje na ličnost ili događaj.…

30 Nov 2022, 10:27

Kursna lista