UŽAS KOD SMEDEREVA: Sat posle ubistva roditelja uhapšen je na ćerkin rođendan,ali to nije ono najgore
   5 Oct 2017, 10:23    Smederevo    a1info.net    Tyler Durden


UŽAS KOD SMEDEREVA: Sat posle ubistva roditelja uhapšen je na ćerkin rođendan,ali to nije ono najgore

Saša Paunović iz Ralje kod Smedereva i Zoran Stanimirović iz Grocke, odlukom Apelacionog suda u Beogradu, pravosnažno su oslobođeni optužbi za ubistvo Paunovićevih roditelja.

Njih dvojica su prvobitno bili osuđeni na po 40 godina zatvora za ubistvo iz koristoljublja još 2001. godine. Obojica su u zatvoru, zbog zločina za koji Paunović tvrdi da nisu počinili, proveli više od 14 godina.

Rešenjem Apelacionog praktično je potvrđena presuda Višeg suda u Pančevu iz 2016. godine kojom su njih dvojica, po nalogu Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, nakon ponovljenog suđenja, oslobođeni i pušteni na slobodu.

– Nevin sam ležao u zatvoru, četiri i po godine u istražnom i devet godina u Zabeli, za nešto što nisam uradio, što sam od početka tvrdio, a spreman sam sada i sve to i dokumentujem – kaže Saša Paunović, čiji su roditelji ubijeni u kolima, u klasičnoj sačekuši, automatskom puškom.

Paunovića je policija uhapsila sat posle ubistva, odveli su ga sa ćerkinog rođendana. Kako je ušao u zatvor više nije izašao – narednih 14 i po godina. Mada je štampa tada objavila da je Paunović priznao zločin, on tvrdi da to nikada nije učinio. Stamatović je pa priznao, ali je to, kako je kasnije tvrdio, iznuđeno pod torturom.

Sada, gotovo 16 godina od jezivog zločina, zaista se čini da su mnogi detalji koje je sud u prvobitnom suđenju u Smederevu uzeo zdravo za gotovo, u najmanju ruku pod znakom pitanja. Prvo – motiv koristoljublja.

Imanje Paunovića, tvrdilo se tada, trebalo je po smrti roditelja da pripadne Saši. Kao dokaz je prezentiran izvod iz katastra na kome se kao vlasnik navodi njegov otac. Ispostavilo se da je kao nosilac prava svojine svuda upisan Sašin deda, u to vreme još uvek živ.

Navodno životno osiguranje u Austriji koje bi naplatio takođe je sporno, sud je od toga odustao kada je utvrđeno da osiguranja nije ni bilo.

Između ostalog, automobil u kome su Sašini roditelji stradali misteriozno je nestao posle nekoliko dana, da se nikada ne pojavi u sistemu, najverovatnije je rasturen i prodat u delovima. Zbog svega toga, dvojica osuđenih a sada oslobođenih sumnjaju da im je sve namešteno, kao i da je, kako kažu “vrlo moguće da je sve posledica korupcije u policijskim i pravosudnim organima”.

– Da li ću da tužim za sve ovo što mi se desilo? Za godine provedene u zatvoru i uništen život? Najverovatnije, ostaje da se dogovorim sa advokatom – kaže Saša Paunović, ponavljajući da za sve ima dokumentaciju, onu koju sud nije prihvatio ili nije uvažio u suđenju na kome je dobio 40 godina zatvora.

Inače, Paunović i Stanimirović su dve godine čekali da im suđenje bude ponovljeno nakon što je stigao nalog iz Strazbura.

Izrešetani automatskom puškom

Saša Paunović je bio optužen da je, nezadovoljan svojim materijalnim položajem i tretmanom u kući, za ugovorenu novčanu naknadu od 30.000 nemačkih maraka, angažovao Zorana Stanimirovića da ubije njegove roditelje, oca Slobodana i majku Slavicu. Tvrdnje su bile da je Saša dao automatsku pušku Zoranu radi izvršenja ubistva, a koja je bila vlasništvo njegovog oca.

Tog kobnog 9. februara, oko 19.30, na zaobilaznici na potesu Sartid – Orešac, izrešetan je njihov “opel kadet”. Nedaleko od automobila, nađeno je 27 čaura, kalibra 7,62 mm.Slične vesti

Razbojništvo u Petrovcu na Mlavi

22 Aug 2023, 12:41

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Petrovcu na Mlavi brzim i efikasnim radom uhapsili su V. Z. (1988)…

Razbojništvo u pokušaju

28 Jan 2023, 21:57

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su M. L.(1986) iz okoline ovog grada zbog postojanja…

Rasvetljeno razbojništvo u kladionici

27 Jan 2022, 15:44

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, intenzivnim radom, rasvetlili su razbojništvo u kladionici…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoU Požarevcu od početka godine…

Na području Policijske uprave Požarevac od početka godine registrovana su čak 129 požara,…

28 Feb 2024, 17:18

Vremenska prognozaPrognoza za četvrtak, 29. Februar…

SRBIJA: U četvrtak toplo i promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima.…

28 Feb 2024, 13:45

DruštvoRadovi na rekonstrukciji "Čikoša"…

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca obišao je radove na rekonstrukciji „Čikoša“…

28 Feb 2024, 13:12

Kursna lista