Usvojene preporuke za nacrt Zakona o kontroli državne pomoći
   19 Jul 2019, 11:46        TANJUG    Maja Kostić


Usvojene preporuke za nacrt Zakona o kontroli državne pomoći

Ministarstvo finansija usvojilo je preporuke NALED-a, Centra za evropske politike i portala European Western Balkans  koje se tiču nacrta Zakona o kontroli državne pomoći.   Ove tri organizacije su, piše portal  u okviru projekta "Pripremi se za učešće", koji finansijski podržava EU, izradile analizu koja ukazuje da postojeće ustrojstvo Komisije za kontrolu državne pomoći otvara prostor za uticaj na "(ne)postupanje Komisije". Zabrinutost trenutnim načinom rada Komisije izrazila je i EU u svom godišnjem izveštaju o napretku Srbije.
Među preporukama je i biranje članova Komisije u Skupštini Srbije, iz redova stručnjaka za pravo i ekonomiju, sa nezavisnom stručnom službom i transparentnijim finansiranjem, potom obezbeđivanje finansiranja iz budžeta Republike Srbije, sa posebne linije kao kod Državne revizorske institucije ili Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.
Povodom donošenja novog Zakona o kontroli državne pomoći, u okviru projekta "Pripremi se za učešće", Centar za evropske politike, NALED i portal European Western Balkans pripremili su ranije kratak pregled politike sa predlozima za unapređenje organizacionog modela Komisije za kontrolu državne pomoći, u skladu sa preuzetim obavezama iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Projekat finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji u okviru Programa podrške civilnom društvu  koji ima za cilj jačanje demokratija i procesa integracije u EU kroz osnaživanje civilnog društva da aktivno učestvuje u donošenju odluka.Slične vesti

Ove godine za 150 projekata 470 miliona RSD od oportuniteta

15 Jul 2019, 12:31

Ove godine na konkursu Ministarstva pravde za raspodelu sredstava prikupljenih iz oportuniteta na osnovu odlaganja krivičnog…

Dačić: Guteres potpuno informisan o situaciji na Kim

11 Jun 2019, 13:33

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se u Njujorku sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guteresom.

SASTANAK SRPSKE I KINESKE DELEGACIJE: RAZMENJENA ISKUSTAVA O DIGITALIZACIJI

1 Jun 2019, 12:05

U Ministarstvu kulture i informisanja održan je niz radnih sastanaka srpske i kineske delegacije, saopštilo je to…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoGOLUBAC DOBIJA NOVU PLAŽU NA DUNAVU

Početak radova na izgradnje  plaže i marine  na Dunavu,nastavak realizacije projekata…

21 Oct 2019, 21:18

KulturaSTARI ZANATI U OSNOVNOJ ŠKOLI…

UDRUŽENJE ZA PROMOCIJU KULTURE, TRADICIJE I TURIZMA "OD KNJIGE DO DUŠE" NA…

21 Oct 2019, 14:01

DruštvoOKTOBAR MESEC POSVEĆEN SLEPIM…

SAVEZ SLEPIH I SLABOVIDIH  POŽAREVAC OBELEŽEVA NIZOM AKCIJA MESEC OKTOBAR POSVEĆEN SLEPIM…

21 Oct 2019, 13:51

Kursna lista