USVOJEN TREĆI REBALANS BUDŽETA ZA OVU GODINU
   26 May 2019, 14:55    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


USVOJEN TREĆI REBALANS BUDŽETA ZA OVU GODINU

Na 29 redovnoj s ednici Skupštine opštine u Golupcu usvojen je treči po redu rebalans budžeta   za ovu godinu. u iznosu od 12,2 miliona dinara,tako da su ukupna budžetska sredstva  sa 430,3 povećana na  442,5 miliona duinara.

Deo sredstava iz ovog rebalansa  planiran je za realizaciju nekih od kapitalnih projekata,od kojih su uređenje marine i plaže u Golupcu i nastavk izgradnje šetno biciklističke staze broj 3 od Usija do Vinaca. Usvojen je I  završni račun budžeta opštine za prošlu 2018.-godinu.

                     -Glavne tačke dnevnog reda današnje sednice bile su treći po redu rebalans budžeta za uvu godinu I Završni račun budžeta za prošlu 2018.godinu.Donete su važne odluke gde opština Golubac određuje kapitalne projekte koji su od velike važnosti za dalji njen razvoj. Ovo se odnosi na stvaranju uslova za dobijanje svih dozvola za realizaciju tih investicija,a reč je izgradnji  plaže I marine u Golupcu I nastavak radova na izgradnji šetno biciklističke staze od Goluipca do Vinca.Za ove namene rebalansom su opredelili sredstva kako bi se ove investicije realizovale.Ostale tačke dnevnom reda bile su redovne,po isteku šest meseci razrešeni su imenovani novi vršioci direktora u Narodnoj biblioteci ,,Veljko Dugošević’’,Turističkog organizaciji I Javnom komunalnom preduzeću Golubacmnaglasio je predsednik Skupštine opštine Golubac,Zoran Ćirković.   
          
Na ovoj sednici  usvojen  su Izveštaj o radu Turističke organizacije Golubac za prošlu 2018.godinu,  kao I Odluku  o određivanju nadležnih organa za sprovođenje postupka davanja u zakup I na korišćenje poljoprivrednog zemljišta I poljoprivrednih objekata u državnoj svojini, usvojen je I Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike I politike ruralnog razvoja za opštinu Golubac u ovoj 2019.godini kao I Operativni plan za odbranu od poplava na vodama Drugog reda na području ove podunavske Opštine za ovu godinu.


              -Mogu da kažem da je sednica prošla u najboljem, redu,žao mi je što opozicija koja se poasle nekoliko sednicica izostanka,ponovo vratila u Skupštinsku salu,ali smatram da I dalje da nisu aktivno učestvovali u zajedničkom rešavanju razvoja Opštine,već su naprotiv bili protiv.Imam I obavezu preuzetu od mojih kolega da kažem da opozicija nije glasala za  važne odluke kao što je o Srednjoj školi u Golupcu,rebalansu I završnom računu budžeta,izgradnji marine I plaže  I šetno biciklističke staze. Mislim da smo svorili demokratske uslove  I ispunili ih maksimalno,čak mogu da kažem I da smo I pored njihovog namernog kršenja poslovnika o radu Skupštine,trudili da ne poštujemo predviđeno vreme za njihovu diskusiju,već naprotiv imali su više vremena I  posle toga. Nadam se,da će to u nekom narednom period da se to popravi ,što I ovom prilikom upućujem poziv da budu više opredeljeni ne na rečima,već na delima I tako pokažu svoju volju da učestvuju I daju svoj doprinos u radu I razvoju naše Opštine,naglasio je predsednik SO,Zoran Ćirković.

 
      Odbornici su na ovoj sednici usvojili I predlog Odluke o određivanju kompleksa marine I plaže u Golupcu za objekte od posebnog značaja za opštinu Golubac kao I predlog Odluke o izmeni programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća ,,Golubac’’
 Lj.NastasijevićSlične vesti

U VELIKOM GRADIŠTU PROSLAVLJEN DAN OPŠTINE

2 Aug 2019, 20:39

Današnji praznik Sveti Ilija kao Dan opštine Veliko Gradište proslavljen je dan ranije i  nešto…

IZVEŠTAJ SA 28.SEDNICE SKUPŠTINE POŽAREVAC

28 Jun 2019, 17:01

Na 28. Sednici skupštine grada Požarevca jedna od najvažnijih tačaka na dnevnom redu bila predlog odluke o izmenama…

ODRŽANA SEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

4 Jun 2019, 12:47

NA OSNOVU ZAKONA O SMANjENjU RIZIKA OD KATASTROFA I UPRAVLjANjU VANREDNIM SITUACIJAMA  I ČLANA 17. UREDBE O SASTAVU…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoNA ZADOVOLJSTVO GRAĐANA, DAN ZA…

ODRŽANA JE AKCIJA DAN ZA ZDRAVLJE U TRŽNOM CENTRU STOP SHOP U POŽAREVCU. Dan za zdravlje…

17 Aug 2019, 14:05

DruštvoPROCENA GRAĐEVINSKE VREDNOSTI…

Procena građevinske vrednosti nepokretnosti u javnoj svojini JE INFORAMACIJA NAMENJENA GRAĐANIMA…

17 Aug 2019, 14:00

PolitikaMakedonski med i krompir od danas…

Počevši od danas makedonski krompir i med ne mogu da se izvoze na teritoriji KiM, prenosi…

17 Aug 2019, 13:40

Kursna lista