USVOJEN TREĆI REBALANS BUDŽETA ZA OVU GODINU
   26 May 2019, 14:55    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


USVOJEN TREĆI REBALANS BUDŽETA ZA OVU GODINU

Na 29 redovnoj s ednici Skupštine opštine u Golupcu usvojen je treči po redu rebalans budžeta   za ovu godinu. u iznosu od 12,2 miliona dinara,tako da su ukupna budžetska sredstva  sa 430,3 povećana na  442,5 miliona duinara.

Deo sredstava iz ovog rebalansa  planiran je za realizaciju nekih od kapitalnih projekata,od kojih su uređenje marine i plaže u Golupcu i nastavk izgradnje šetno biciklističke staze broj 3 od Usija do Vinaca. Usvojen je I  završni račun budžeta opštine za prošlu 2018.-godinu.

                     -Glavne tačke dnevnog reda današnje sednice bile su treći po redu rebalans budžeta za uvu godinu I Završni račun budžeta za prošlu 2018.godinu.Donete su važne odluke gde opština Golubac određuje kapitalne projekte koji su od velike važnosti za dalji njen razvoj. Ovo se odnosi na stvaranju uslova za dobijanje svih dozvola za realizaciju tih investicija,a reč je izgradnji  plaže I marine u Golupcu I nastavak radova na izgradnji šetno biciklističke staze od Goluipca do Vinca.Za ove namene rebalansom su opredelili sredstva kako bi se ove investicije realizovale.Ostale tačke dnevnom reda bile su redovne,po isteku šest meseci razrešeni su imenovani novi vršioci direktora u Narodnoj biblioteci ,,Veljko Dugošević’’,Turističkog organizaciji I Javnom komunalnom preduzeću Golubacmnaglasio je predsednik Skupštine opštine Golubac,Zoran Ćirković.   
          
Na ovoj sednici  usvojen  su Izveštaj o radu Turističke organizacije Golubac za prošlu 2018.godinu,  kao I Odluku  o određivanju nadležnih organa za sprovođenje postupka davanja u zakup I na korišćenje poljoprivrednog zemljišta I poljoprivrednih objekata u državnoj svojini, usvojen je I Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike I politike ruralnog razvoja za opštinu Golubac u ovoj 2019.godini kao I Operativni plan za odbranu od poplava na vodama Drugog reda na području ove podunavske Opštine za ovu godinu.


              -Mogu da kažem da je sednica prošla u najboljem, redu,žao mi je što opozicija koja se poasle nekoliko sednicica izostanka,ponovo vratila u Skupštinsku salu,ali smatram da I dalje da nisu aktivno učestvovali u zajedničkom rešavanju razvoja Opštine,već su naprotiv bili protiv.Imam I obavezu preuzetu od mojih kolega da kažem da opozicija nije glasala za  važne odluke kao što je o Srednjoj školi u Golupcu,rebalansu I završnom računu budžeta,izgradnji marine I plaže  I šetno biciklističke staze. Mislim da smo svorili demokratske uslove  I ispunili ih maksimalno,čak mogu da kažem I da smo I pored njihovog namernog kršenja poslovnika o radu Skupštine,trudili da ne poštujemo predviđeno vreme za njihovu diskusiju,već naprotiv imali su više vremena I  posle toga. Nadam se,da će to u nekom narednom period da se to popravi ,što I ovom prilikom upućujem poziv da budu više opredeljeni ne na rečima,već na delima I tako pokažu svoju volju da učestvuju I daju svoj doprinos u radu I razvoju naše Opštine,naglasio je predsednik SO,Zoran Ćirković.

 
      Odbornici su na ovoj sednici usvojili I predlog Odluke o određivanju kompleksa marine I plaže u Golupcu za objekte od posebnog značaja za opštinu Golubac kao I predlog Odluke o izmeni programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća ,,Golubac’’
 Lj.Nastasijević



Slične vesti

Milić: Nastavljamo sa realizacijom velikih investicija

8 Feb 2024, 13:12

Opština Veliko Gradište se poslednjih godina, pa i decenija razvija i ulaže velika sredstva za poboljšanje…

Privremeni organ u Kučevu podržao sprovođenje politike ruraralnog razvoja u ovoj godini

17 Nov 2023, 16:20

Članovi Privremenog organa opštine Kučevo, na trećoj sednici ovog organa razgovarali su I doneli odluke među kojima …

U Kučevu zasedalo opštinsko veće

22 Aug 2023, 16:49

Na 21. sednici Opštinskog veća u Kučevu  usvojen je izveštaj Javnog komunalnog preduzeća ,,Kučevo’’…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista