USPEŠAN NASTUP KUČEVAČKIH  PROZVOĐAČA HRANE I PIĆA NA BEOGRADSKOM SAJMU
   25 Nov 2017, 22:09    Kučevo    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


USPEŠAN NASTUP KUČEVAČKIH PROZVOĐAČA HRANE I PIĆA NA BEOGRADSKOM SAJMU

Više od 2.000 različitih prehrambenih proizvoda karakterističnih za uža geografska područja mahom ručne izrade, ili od organski gajenih proizvoda koji se prave po posebnoj recepturi, predstavljeni su na ovogodišnjem 12 Sajmu etno hrane i pića u Hali 3 Beogradskog sajma.


Osim proizvođača hrane, predstavili  se i proizvođači opreme za čuvanje i pakovanje tradicionalnih proizvoda. Pored domaćih,na sajmu učestvuju i proizvođači iz Grčke, Indije, Republike Srpske i drugih zemalja.


Regionalna privredna komora Braničevskog i  Podunavskog upravnog okruga Požarevac je redovni učesnik ovog sajma i uspela je da okupi veliki broj proizvođača u odnosu na ostale komore iz Srbije.


      - Ovako  veliki broj proizvođača koji su uzeli učešće na sajmu govori o njihovom poverenju prema inama kao organizatora i sajmu na kome redovno učestvuju.Na štandu Regionalne privredne komore Braničevskog i Podunavskog upravnog okruga Požarevac ove godine učestvuju proizvođači sa područja grada Požarevca,opštine Kučevo,Žagubice,Smederevske Palanke i Smedereva.Posebno moram da istaknem dobru saradnju sa opštinama Kučevo i Žagubica koje od samog početka podržavaju ovaj koncept zajedničkog nastupa na sajmu i svojim proizvođačima omogućavaju i finansijski pomažu da što masovnije i kvalitetnije nastupe na ovoj manifestaciji.Ovo je,slobodno mogu da kažem,jedinstveni primer i u ime komore i proizvođača zahvaljujem se,jer je to naš zajednički  uspeh,kaže Božica Trišić iz Regionalne privredne komore Braničevskog i Podunavskog upravnog okruga Požarevac.


    Optina Kučevo na ovom sajmu predstavilla se sedmi put i na njemu je uzelo učešće šest poljoprivrednih proizvođača koji su posetiocima predstavili svoje proizvode.Ova zviška opština iz budžeta izdvaja znatna sredstva za stimulacije poljoprivrednicima,a realizaje i projekte u cilju edukacije i pomoći da se proizvodnja na privatnim imanjima podigne na jedan veći nivo.


        Na ovom sajmu učestvovalo je  šest  poljoprivrednih proizvođača,među kojima su Poljoprivredno gazdinstvo Dragoslava Milića iz Ceremošnje,Etno kuća ,,Katarina’’ vlasnika Živorada Jovanovića iz Kaone,Udruženje biljnih proizvođača opštine Kučevo,Udruženje voćara ,,Miks’’ iz Neresnice i pekara ,,Noć i Dan’’ iz Kučeva.

        -Pekara ,,Noć i Dan’’ prošle godine  dobila je nagradu za kvalitet domaće proje i ove godine konkurisali smo za nagrade sajma sa nekoliko  proizvoda od svih naših proizvođača.Naša opština već nekoliko godina ima dobru saradnju sa Regionalnom privrednom komorom Braničevskog i Podunavskog upravnog okruga iz Požarevca i ovo je sedma godina našeg zajedničkog  učešća na sajmu. Koristimo njihove savete i tražimo pomoć,a zajedno učestvujemo i u realizaciji važnih projekata.Zadovoljni smo sa našim učešćem ,imali smo  bolju poziciju na sajmu,a ono što je važno  je uspešan nastup   naših proizvođača čiji su proizvodi bili traženi među mnogobrojnim posetiocima i ljubiteljima zdrave hrane proizvedene u ekološki zdravoj prirodi,naglasila je iz odseka za poljoprivredu opštine Kučevo,Gordana Milenković.


     Učesnice na sajmu Etno hrane i pića u Beogradu ,dve susedne opštine Kučevo i Žagubica priredile su i ,,Homoljski doručak’’,u okviru prezentacije tradicionalnih homoljskih jela,od kojih su homoljski kačamak i sir,homoljska pastrmkka i druge vrste tradicuonalnih domaćih specijaliteta.


Tajnu o pripremanju poznatog homoljskog kačamaka posetiocima sajma otktrili su  Živorad Jovanović,vlasnik Etno kuće ,,Katarina’’ iz Kaone,u opštini Kučevo i Milosava Grozdić iz Žagubice.
 
Lj.Nastasijević
 
                  ( VIDEO PRILOG SA SAJMA)



Slične vesti

Milić: Nastavljamo sa realizacijom velikih investicija

8 Feb 2024, 13:12

Opština Veliko Gradište se poslednjih godina, pa i decenija razvija i ulaže velika sredstva za poboljšanje…

Privremeni organ u Kučevu podržao sprovođenje politike ruraralnog razvoja u ovoj godini

17 Nov 2023, 16:20

Članovi Privremenog organa opštine Kučevo, na trećoj sednici ovog organa razgovarali su I doneli odluke među kojima …

U Kučevu zasedalo opštinsko veće

22 Aug 2023, 16:49

Na 21. sednici Opštinskog veća u Kučevu  usvojen je izveštaj Javnog komunalnog preduzeća ,,Kučevo’’…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista