Uskoro u Požarevcu savetovalište za brak i porodicu
   29 Sep 2020, 12:52    Požarevac    SATTV    Elena Marjanović


Uskoro u Požarevcu savetovalište za brak i porodicu

U Požarevcu će biti formirano savetovališta za brak i porodicu. Savetovalište je deo projekta  ,,Unapređenje kvaliteta života u gradu Požarevcu kroz uspostavljanje efikasnih socijalnih usluga'', finansiranog kroz program UNOPS-SvisPRO
 
Grad Požarevac je, ovog meseca, zaključio Ugovor za realizaciju projekta ,,Unapređenje kvaliteta života u gradu Požarevcu kroz uspostavljanje efikasnih socijalnih usluga'', finansiranog kroz program UNOPS-SvisPRO (UNOPS-SwissPRO).
Ideja Projekta jeste uspostavljanje usluge savetovališta za brak i porodicu na teritoriji grada, kao i unapređenje kvaliteta i efikasnosti službenika i svih zainteresovanih strana koje se bave ovim pitanjem.
,,Uprkos velikoj potrebi, statistici i izveštajima Centra za socijalni rad, do sada, unapređeni mehanizmi nisu ustanovljeni za ovu vrstu usluge u Gradu i iz tog razloga smo i  konkurisali za sredstva u okviru raspisanog poziva od strane SVIS PRO (SWISS PRO). Podsećam, Grad Požarevac i Centar za socijalni rad zaključili su Sporazum o intersektorskoj saradnji u maju mesecu ove godine, čiji je glavni cilj unapređenje postojećih i uspostavljanje novih okvira i mehanizama saradnje u oblasti pružanja dodatne podrške u uspostavljanju savetodavno-terapijske i socijalno edukativne usluge pod nazivom Savetovalište za brak i porodicu. Sam Projekat traje devet meseci, ukupna vrednost je 14.200,00 dolara, a biće sproveden u saradnji sa Centrom za socijalni rad Požarevac'', rekla je menadžerka Projekta Danijela Tufegdžić.
Preventivna uloga Savetovališta ogledaće se u: prevazilaženju bračne krize, smanjenju brakorazvodnih postupaka, očuvanju kvaliteta uzajamne komunikacije roditelja među sobom i roditelja sa decom i nakon razvoda, pomoć mladim bračnim parovima u prevazilaženju partnerskih problema  i  problema u relacijama sa primarnim porodicama svojih partnera, zatim u razvoju osećaja kompetentnosti u bračnim i roditeljskim ulogama.
Savetodavnim radom i terapeutskim tehnikama osnaživanja i pružanja psiho socijalne pomoći postići će se funkcionalna komunikacija i kvalitativna promena u partnerskoj relaciji i relacijama roditelj -roditelj, roditelj-dete kao i drugačiji uvid u problem.
,,Dakle, rezultati koji se očekuju jeste povećan broj uspešno okončanih postupaka mirenja i sporazumnih razvoda, kao i povećan broj prijavljenih i novootkrivenih slučajeva nasilja u porodici, a samim tim i broj zaštićenih i zbrinutih žrtava porodičnog nasilja'', zaključila je Tufegdžić.Slične vesti

Šansa za roditeljstvo je ponovo tu , nastavljaju se programi vantelesne oplodnje

12 Sep 2020, 10:04

Od prvog septembra šansa za roditeljstvo je ponovo tu – nastavljaju se programi vantelesne oplodnje, zaustavljeni…

SLAVICA ĐUKIĆ DAJANOVIĆ POVODOM OBELEŽAVANJA DANA PORODICE

15 May 2020, 12:00

Ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović rekla je za RTS da je prosečna srpska…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaGolubac dobija Kulturni centar…

U Golupcu su u toku radovi na rekonstrukciji postojeće zgrade u kojoj će biti smeštena…

20 Oct 2020, 15:04

DruštvoPutovanje u srednji vek sa Ramske…

Da li ste se ikada zapitali kako bi bilo vratiti se u srednji vek, kako su ljudi bili obučeni,…

20 Oct 2020, 13:59

Vremenska prognozaPROGNOZA za SREDU, 21. Oktobar…

SRBIJA: U sredu jutro vrlo hladno, ponegde slab prizemni mraz, a po kotlinama i dolinama reka…

20 Oct 2020, 12:30

Kursna lista