URANAK FESTIVAL  NA SREBRNOM JEZERU
   25 Apr 2018, 11:39    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


URANAK FESTIVAL NA SREBRNOM JEZERU

Srebrno jezero i Veliko Gradište če od 29 aprila do 2.maja biti turistička destinacija koju će posetiti oko 10 hiljada domaćih i stranih  gostiju,prvenstveno mladih koji će prisustvovati  ovogodišnjem petom po redu muzičkom festivalu ,,Uranak’’. 


U okviru priprema za održavanje ovog festivala ’ organizatori su sproveli  akciju čišćenja  priobalja Dunava na Srebrnom  jezeru u  kojoj su učestvovali  omladinci i srednjoškolci iz Velikog Gradišta.
Za četiri dana koliko će trajati ,,Uranak’’ koncipiran na tri muzička pravca: elektronski, pop i  hip-hop.,a  ove godine  program je proširen na krstarenje Dunavom od Beograda do Srebrnog jezera koji će pružiti poseban doživljaj.
 
 
Muzički festival “Uranak“ će petu godinu za redom od 29.aprila pa do 2.maja ugostiti sve ljubitelje dobre muzike na Srebrnom Jezeru, jednom od najlepših izletišta Srbije.
       U okviru priprema za održavanje petog Muzičkog festivala ,,Uranak’’ organizatori su sproveli  akciju čišćenja  priobalja Dunava na Srebrnom  jezeru u  kojoj su učestvovali  omladinci i srednjoškolci iz Velikog Gradišta. Ove godine će Uranak festival predstaviti svoj društveno odgovorni segment koji ima u fokusu Dunav i mlade. Kroz nekoliko akcija biće ukazano na značaj Dunava, ekologije kao i skretanje pažnje na brigu o prirodi u kojoj živomo. Drugi segmen je vezan za odgovorno ponašanje mladih kroz akciju “kada vozim ne pijem”. Ovo je peta godina „Uranak“ festivala na Srebrnom jezeru koju organizuju dve turističke agencije Go2travel i Puzzle grupa,u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Veliko Gradište koje imaju za cilj da pored dobre zabave, promovišu domaći turizam.
           Uranak je koncipiran na tri muzička pravca: elektronski, pop, hip-hop. Ove godine smo proširili program na krstarenje Dunavom od Beograda do Srebrnog jezera koji će pružiti poseban doživljaj svim učesnicima uz  Uranak Na Dunavu. Peti po redu Uranak muzički festival  i ove godine predstavlja najprivlačniju party destinaciju u Srbiji za mlade u periodu prvomajskih praznika.Oko 10 000 posetilaca iz zemlje i regiona koliko se ove godine očekuje, uživaće kako u muzičkom programu tako i u dobro osmišljenom sadržaju i isplaniranoj zabavi koju su organizatori i ove godine pripremili tokom trajanja festivala.


           Sada već tradicionalno, “Uranak“ za lokaciju bira Srebrno Jezero kao idealno mesto za dobar provod, predah od gradske vreve i uživanje u prirodi, gde se očekuje i veliki broj inostranih posetioca. Na već poznatim stejdževima Live, Urban, Open air action, posetioci će imati priliku da u četiri dana slušaju izvođače elektronske, hip-hop, i pop muzike u dnevnoj i noćnoj varijanti.


          Na festivalu ,,Uranak’’ na Srebrnom jezeru nastupiće Elemental (CRO), Dejan Milićević, Sara Jo, Artan Lili, COBY, Aćim, TKNO, SMT#NG, Andrew Meller, DJ Gru, RHCP Tribute band, Single Ladies Beyonce Tribute Band, D Beats: Mevit & Dino Jan (MKD), ALEN P (USA), Vandal Steve, Cavin Viviano, Milos Stankić, Milos Stankić, Zla Baka, Beso de Loco, Magla bend i ostali.


             Srebrno jezero kao jedno od naših najlepših izletišta je idealna lokacija za jedan ovakav događaj jer pored svih prirodnih lepota koje nudi, do destinacije se veoma brzo stiže iz gradskih centara Srbije navode organizatori. Uranak festival podržala je i opština Veliko Gradište i Turistička organizacija Srbije kao projekat od izuzetnog zanačaja za razvoj turističkih potencijala Istočne Srbije.
 
OMLADINSKI TURIZAM
 
Turistički značaj Uranak festivala jeste promocija Srbije kao turističke destinacije za mlade iz zemlje i regiona koji će po prvi put videti lepote Srebrnog jezera i regije Istočne Srbije kojoj će se kasnije vraćati. Sadržaj koji se organizuje jeste krstarenje Dunavom do Golubačke tvrđave, izlet do Viminacijuma, kao i šetnja i uživanja u lepotama Srebrnog jezera.


         Uranak festival ima veliki ekonomski značaj za region Istočne Srbije. Po rečima organizatora prošle godine se kroz turističku i gastronomsku potrošnju samo od učesnika festivala slilo preko 50 miliona dinara.
         Omladinski turizam na svetskom nivou generiše više od 160 milijardi dolara prihoda godišnje. Segment omladinskog turizma ima bržu stopu rasta u odnosu na sve ostale u okviru industrije. Po procenama UNWTO trenutno se obavi gotovo 190 miliona putovanja godišnje što predstavlja 20% svih putovanja u svetu, dok se do 2020 očekuje gotovo na godišnjem nivou  oko 300 miliona omladinskih putovanja.
 
 Lj.Nastasijević
Izvor:Puzzle grupaSlične vesti

U toku je audicija za dečiji Magični horić LJiljani

6 Feb 2021, 13:51

U okviru kreativnog edukativnog centra u Požarevcu, „Muzički atelje Maestro“ pokrenut je novi projekat za osnivanje…

Tri violine Jana Nemčeka ustupljene odelenju u Velikom Gradištu Muzičke škole Stevan Mokranjac iz Požarevca

28 Oct 2020, 19:09

Izdvojenom odelenju u Velikom Gradištu  Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac’’ iz Požarevca svečano…

Klasika u fokusu na letnjoj sceni Muziče škole

3 Oct 2020, 12:52

dquo;Klasika u fokusu“je naziv koncerta koji je izveden na letnjoj sceni Muzičke škole „Stevan Mokranjac“…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaGradska biblioteka iz Kučeva pozajmila…

Već neko vreme Biblioteka „Nikola Sikimić Maksim“ poručuje – ako ne može…

3 Mar 2021, 16:36

ZdravljeZZJZ: 101 novi slučaj Covid 19

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac, u utorak zabeležen je 101 novi…

3 Mar 2021, 14:28

KulturaBojana Urošević najbolja na festivalu…

Završio se još jead Milivojev štap i šešir, 17. po redu, dobitnica Milivojevog šešira, glavne…

3 Mar 2021, 14:18

Kursna lista