UNION MZ VLASNIK MIP-A
   8 Feb 2019, 15:47    Požarevac    SATTV    Maja Kostić


UNION MZ VLASNIK MIP-A

PREDUZEĆE IZ POŽAREVCA,  UNION MZ JE POSTALO VLASNIK NEKADAŠNJE MESNE INDUSTRIJE POŽAREVAC. UNION MZ JE FIRMA ZVONKA MILENKOVIĆA KOJI ĆE SA SVOJIM TIMOM STRUČNJAKA I ZAPOSLENIMA DA REKONTRUIŠE, OBNOVI I POKRENE SVOJU PROIZVODNJU NA MESTU NEKADA NAJVEĆEG MESNOG GIGANTA, TE ĆE UNION MZ KOJI JE OD MAJA MESECA POSTALO VLASNIK IMATI ZA CILJ DA PREVAZIĐE DOSADAŠNJE SVOJE REZULTATE, A TO JE OVIM POTEZOM I MOGUĆE.  NAKON OBNOVE PROSTORA I POKRETANJA  POSLA PRIHOD KOJI JE DANAS OSTVARUJE UNION MZ I KOJI IZNOSI 20 000 000 EVRA GODIŠNJE, MOŽE BITI PREVAZIĐEN.

MIP se prostire na 27 000 kvadrata poslovnog prostora i 20 hektara građevinskog zemljišta. Nekada je ta firma bila najveći izvoznik mesa u bivšoj SFRJ. Danas, tačnije 27. Maja 2018. Godine kompanija Union MZ je kupila ovaj prostor, fabriku MIP za 45 000 000 dinara i sada je u njihovom posedu  upravne zgrade, stara i nova klanica, staje, magacin repromaterijala, hangari, kotlarnice, kafilerija, mehaničarska radionica, objekti za pranje kamiona, vozni prostor, hladnjače.
Union MZ je 2006 godine učestvovao u licitaciji ali iako je ponuđen 1 000 000 evra, tada nisu prošli i gigantska mesna industrijja Požarevac nije pripala Zvonku Milenkoviću.
Nakon postupka kupovine fabrike za oko 370 000 evra MIP je prešao u vlasništvo Union MZ. Ova firma je krenula pre 30 godina da posluje sa tri radnika, da bi danas imala 500 radnika i obrt od 20 000 000 evra. Shodno tome, da se potrebe tržišta povećavaju, postojeća fabrika u Aleksandrovcu ne može da zadovolji tržišne zahteve, te je neophodno povećavanje proizvodnje i plasiranja robe na tržište. U Aleksandrovcu se dnevno proizvede 10 tona mesa, što je sa današnjeg aspekta potražnje nedovoljno, a stacioniranjem na jednom mestu gde će moći da se odvija proizvodni proces od nulte tačke do izlaska i plasiranja na tržište, doći će do nemerljive uštede finansija za jednu firmu, ako se sagleda trnutna slika, gde je proizvodni proces rasut po mestima u okolini Požarevca. Pored toga što ovakav vid poslovanja može da dovede do zapošljavanja radnika u budućnosti, do plasiranja većeg asortimana robe i van granica naše zemlje, takođe će se u MIP u odvijati celokupan proizvodni proces koji je važan za poslovanje UNION MZ, najvećeg prizvođača mesa i mesnih proizvoda  u Braničevskom okrugu.Slične vesti

Počela gradnja fabrike Kjungšin kejbl

27 May 2020, 13:25

U Smederevskoj Palanci počela je izgradnja budućeg postrojenja kompanije "Kjungšin kejbl", južnokorejske…

PAD PROIZVODNJE U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI SRBIJE

29 Jan 2020, 13:40

Dok je ukupna industrijska proizvodnja u plusu, prosek kvari prerađivačka industrija. Ekonomisti ukazuju posebno na pad…

U RADOŠEVCU POČELA SA RADOM FABRIKA DEČIJE KONFEKCIJE

6 Oct 2019, 15:12

Posle godinu dana  od postavljanja kamena temeljca za izgradnju Fabrike za izradu dečije konfekcije za tržiše…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoU TOKU JE PRVI UPISNI ROK NA VISOKU…

NA VISOKOJ TEHNIČKOJ ŠKOLI STRUKOVNIH STUDIJA POŽAREVAC  U TOKU JE KONKURS ZA…

29 May 2020, 14:27

DruštvoRASPORED CISTERNI SA PIJAĆOM VODOM

Zbog planiranih radova na elektroenergetskom sistemu, doći će do obustave snabdevanja…

29 May 2020, 14:08

PolitikaVLAŠKA STRANKA MOST PREDALA IZBORNU…

POŽAREVAČKI GRADSKI ODBOR  VLAŠKE STRANKE MOST PREDAO JE JUČE IZBORNU LISTU GRADSKOJ…

29 May 2020, 14:02

Kursna lista