UNION MZ VLASNIK MIP-A
   8 Feb 2019, 15:47    Požarevac    SATTV    Maja Kostić


UNION MZ VLASNIK MIP-A

PREDUZEĆE IZ POŽAREVCA,  UNION MZ JE POSTALO VLASNIK NEKADAŠNJE MESNE INDUSTRIJE POŽAREVAC. UNION MZ JE FIRMA ZVONKA MILENKOVIĆA KOJI ĆE SA SVOJIM TIMOM STRUČNJAKA I ZAPOSLENIMA DA REKONTRUIŠE, OBNOVI I POKRENE SVOJU PROIZVODNJU NA MESTU NEKADA NAJVEĆEG MESNOG GIGANTA, TE ĆE UNION MZ KOJI JE OD MAJA MESECA POSTALO VLASNIK IMATI ZA CILJ DA PREVAZIĐE DOSADAŠNJE SVOJE REZULTATE, A TO JE OVIM POTEZOM I MOGUĆE.  NAKON OBNOVE PROSTORA I POKRETANJA  POSLA PRIHOD KOJI JE DANAS OSTVARUJE UNION MZ I KOJI IZNOSI 20 000 000 EVRA GODIŠNJE, MOŽE BITI PREVAZIĐEN.

MIP se prostire na 27 000 kvadrata poslovnog prostora i 20 hektara građevinskog zemljišta. Nekada je ta firma bila najveći izvoznik mesa u bivšoj SFRJ. Danas, tačnije 27. Maja 2018. Godine kompanija Union MZ je kupila ovaj prostor, fabriku MIP za 45 000 000 dinara i sada je u njihovom posedu  upravne zgrade, stara i nova klanica, staje, magacin repromaterijala, hangari, kotlarnice, kafilerija, mehaničarska radionica, objekti za pranje kamiona, vozni prostor, hladnjače.
Union MZ je 2006 godine učestvovao u licitaciji ali iako je ponuđen 1 000 000 evra, tada nisu prošli i gigantska mesna industrijja Požarevac nije pripala Zvonku Milenkoviću.
Nakon postupka kupovine fabrike za oko 370 000 evra MIP je prešao u vlasništvo Union MZ. Ova firma je krenula pre 30 godina da posluje sa tri radnika, da bi danas imala 500 radnika i obrt od 20 000 000 evra. Shodno tome, da se potrebe tržišta povećavaju, postojeća fabrika u Aleksandrovcu ne može da zadovolji tržišne zahteve, te je neophodno povećavanje proizvodnje i plasiranja robe na tržište. U Aleksandrovcu se dnevno proizvede 10 tona mesa, što je sa današnjeg aspekta potražnje nedovoljno, a stacioniranjem na jednom mestu gde će moći da se odvija proizvodni proces od nulte tačke do izlaska i plasiranja na tržište, doći će do nemerljive uštede finansija za jednu firmu, ako se sagleda trnutna slika, gde je proizvodni proces rasut po mestima u okolini Požarevca. Pored toga što ovakav vid poslovanja može da dovede do zapošljavanja radnika u budućnosti, do plasiranja većeg asortimana robe i van granica naše zemlje, takođe će se u MIP u odvijati celokupan proizvodni proces koji je važan za poslovanje UNION MZ, najvećeg prizvođača mesa i mesnih proizvoda  u Braničevskom okrugu.Slične vesti

Otvorena prva fabrika u industrijskom parku Mind

7 Dec 2018, 13:53

U industrijskom kompleksu MIND park kod Kragujevca otvorena je prva fabrika, "AMM", koja posluje u okviru "Majnd grupe"…

GRADI SE FABRIKA ZA PROIZVODNJU DEČIJE KONFEKCIJE U GOLUPCU

6 Jul 2018, 17:28

Predsednik opštine Golubac dr Nebojša Mijović potpisao je ugovor sa vlasnikom italijanske fabrike trikotaže…

NOVI VLASNIK KOMPANIJA ANĐELKOVIĆ AL PONOVO POKRENULA RAD FABRIKE VODE DUBOKA U NERESNICI

4 Jun 2018, 18:30

U naselju Neresnica,u opštini Kučevo puštena je u rad fabrika vode ,,Duboka’’u koju je vlasnik…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoREKONSTRUKCIJA ŠKOLA U OPŠTINI…

Na području Opštine Golubac u proteklom periodu,investiralo se  u projekte u oblasti…

17 Jun 2019, 20:13

DruštvoNAVIJAČI PARTIZANA DOBROVOLJNI…

SPORTSKO UDRUŽENJE NAVIJAČA PARTIZAN 012 UČESTVOVALO JE U HUMANITARNOJ AKCIJI DOBROVOLJNOG…

17 Jun 2019, 13:48

PolitikaVučić sa predstavnicima CIDCA…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima Kineske agencije za razvoj…

17 Jun 2019, 13:28

Kursna lista