Ulaganje u razvojne projekte u oblasti kulture I sporta u opštini Golubac
   21 Sep 2020, 15:55    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


Ulaganje u razvojne projekte u oblasti kulture I sporta u opštini Golubac

Za investicije,socijalna davanjja i subvencije iz budžeta za ovu godinu u opštini Golubac izdvaja se  oko 55 odsto budžetskih sredstava za realizaciji  velikih kapitalnih projekata  u oblasti infrastrukture,modernizaciji lokalne putne mreže,obrazovanja,kulture i sporta. Realizacijom planiranih projekata  u gradu Golupcu i u  naseljima  stvaraju se uslovi za  bolji život  građana. U protekle četiri  godine urađeno je više od  trideset  velikih projekata.

U Golupcu se uz podršku Evropske unije preko razvojnog programa EU PRO  završeni radovi   na dodatnom unapređenju uslova za organizaciju kulturnih i sportskih manifestacija. U okviru radova ukupne vrednosti 120.000 evra izvršena  je sanacija višenamenskih sportskih terena i izgradnja krova na letnjoj pozornici. Pored radova na izgradnji infratsrukture u oblasti sporta,radi se I na razvoju kulture gde je u toku rekonstrukcija i popravka Domova kulture u naseljima,a u toku su radovi I   na rekonstrukciji  postojeće zgrade u kojoj bi se nalazila Narodna biblioteka ,,Veljko Dugošević’’ I Kulturni centar  iz ovog grada na Dunavu.

        -To je prostor od nekih 650 kvadratnih metara prostora,veći deo sredstava obezbeđen je od Norveške vlade,a drugi deo obezbedili smo iz bidžeta Opštine Golubac.Rekonstruisana zgrada buduće biblioteke  I Kulturnog centra biće savremena I prilagođena uslovima bibliotekarske delatnosti.Tu su I sale za prezentaciju I održavanje skupova ,književnih večeri ,izložbi kao I održavanje kulturnih manifestacija.Postaviće se I jednu muzejska postavka,kažu u opštini Golubac

Od naredne godine Golubac ponovo dobija svoj festival filma.Pre tri  decenije ovaj grad na obali Dunava imao je svoj filmski festival Dani filmske komedije,, DAFKO’’, a od 2021. godine imaće Festival Istorijskog filma koji će biti I takmičarskog karaktera.
        -Odlučili smo da od ove godine pokrenemo održavanje  Filmskog festivala ,,Istorijskog filma’’,međutim zbog pandemije Koronavirusa,festival je odložen za narednu 2021.godinu I planiran je da bude I  takmičarskog karaktera ,navode u Narodnoj biblioteki ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu.
Opština Golubac sopstvenim sredstvima iz budžeta za ovu godinu  radi na popravci I uređenju postojećih domova kulture u pojednim naseljima. -Naš je cilj da sve renuirane I napuštene Domove culture obnovimo I osppsobimo da se u njima održavaju kulturne aktivnosti I manifestacije,dodaju u opštini Golubac.
Ono što je najvažnije, ulaganjem u turizam,kulturu I sport i bogatom turističkom ponudom ova podunavska opština doprinosi razvoju lokalne zajednice I boljeg standard građana kao i unapređenju privrede, što znači otvaranje novih radnih mesta i priliku za mlade da ostanu da žive i rade u Golupcu.



Slične vesti

Udruženjima građana i crkvama pet miliona za programe od javnog interesa

19 Mar 2024, 12:43

Udruženja građana i crkve dobila su ukupno 5.000.000 dinara za realizaciju projekata i programa od javnog interesa. Ugovori…

Sedam udruženja realizovaće programe vredne oko pet miliona dinara

16 Mar 2024, 12:25

Grad Požarevac će i ove godine sufinansirati projekte i programe za socijalno uključivanje Roma i Romkinja Grada Požarevca.…

Golubačkim komunalcima 12 miliona dinara za izgradnju komunalne infrastrukture

20 Feb 2024, 13:44

Opština Golubac dobila je bespovratna sredstava u iznosu od 7. miliona  dinara u okviru Programa podrške…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista