Uklonjen avion ''Idžip era'', aerodrom otvoren za saobraćaj
   12 Sep 2018, 13:50    Beograd    Rts 1    Jelena Spasojević


Uklonjen avion ''Idžip era'', aerodrom otvoren za saobraćaj

Beogradski aerodrom je ponovo otvoren za poletanje i sletanje aviona, nakon što je sa piste uklonjen avion tipa "boing 737-800" "Idžipt era". Avion egipatske kompanije je zbog tehničkih problema u 4.11 sleteo na Aerodrom "Nikola Tesla" zbog čega su nekoliko sati svi avioni bili preusmereni na aerodrom u Nišu, odnosno na aerodrome u regionu.

Avion egipatske kompanije sa čarter-leta, bez putnika, sleteo je u 4.11 na Aerodrom "Nikola Tesla" i ostao na sredini poletno–sletne staze zbog tehničkih problema. Službe na aerodromu su nakon nekoliko sati rada uspele da uklone avion sa piste, koja nije oštećena. Avion se nalazi u "Jat tehnici".

  Avioni kompanije "Er Srbija" ovog jutra nisu poleteli ka 15 destinacija, a avioni koji su sa evropskih i severnoameričkih destinacija leteli ka Beogradu preusmereni su na aerodrome u Nišu, Temišvaru, Sofiji i Zagrebu. Vlaisavljević je istakao da je u ovom trenutku kapacitet niškog aerodroma popunjen i da su sve nadležne službe radile kao tim. U Niš je preusmereno pet aviona "Er Srbije", u Temišvar dva aviona, jedan u Sofiju, avion iz NJujorka je sleteo u Zagreb. Očekuje se dolazak preusmerenih aviona u Beograd, rekao je Vlaisavljević. Ivanka Stanisavljević sa Aerodroma "Konstantin Veliki" rekla je da je i osoblje tog aerodroma reagovalo na visini zadatka i da nije bilo nikakvih problema. Za danas je planirano 180 avio-operacija. Devet prepodnevnih letova je otkazano: za Dortmund, Maltu, Diseldorf, Moskvu, Štutgart, Beč, Istanbul, Cirih i Solun. Trenutno 26 letova u dolasku i 26 letova u odlasku beleži kašnjenje, a osam letova je bilo preusmereno na druge aerodrome. Potpuna normalizacija avio-saobraćaja očekuje se do kraja dana. Vlaisavljević je u razgovoru za RTS poručio putnicima da se u vezi sa svojim letovima obrate avio-kompanijama. Žarko Suvačarov, izršni direktor za operativne poslove Aerodroma, rekao je ranije za RTS da su otkazali svi točkovi na stajnom trapu, i da je za normalizovanje saobraćaja neophodno da se avion ukloni sa piste.

  "U pitanju je bila blokada stajnog trapa, odnosno kočnica, što je dalje izazvalo oštećenje svih guma na točkovima aviona", rekao je direktor aerodroma Saša Vlaisavljević na konferenciji za novinare. Zahvalio je radnicima aerodroma, "Jat tehnike" i državnim organima i poručio da avioni sada mogu bezbedno da poleću i sleću. Vlaisavljević je naveo i da je bezbednost na prvom mestu bez obzira na komercijalni aspekt rada aerodroma. "Suština je da smo pre sredine dana uspeli da idemo prema normali, bez posledica po ljudstvo, a po sredstva jako malo posledica", dodao je Vlaisavljević. Kaže da svaka kompanija ima svoj red letenja i da se drugačije ponaša u ovakvim situacijama, podsetivši da "Er Srbija" nosi 45 do 50 procenata saobraćaja na "Tesli".

 Slične vesti

Požarevljanka se posle 7 godina zatvora u Limi vratila kući

12 Sep 2019, 13:05

Vase Radović (49) iz Požarevca, koja je sedam godina provela nevina u zatvoru u Peruu, vratila se u Srbiju.Ona je u lažnoj…

Kontradiverziona na aerodromu, policija traga za osobom

18 Jul 2019, 13:11

Na aerodromu Nikola Tesla su u toku je pregled aviona na liniji Beograd - FRankfurt koji obavljaju kontradiverzione ekipe…

Notbar za Tanjug otkriva planove za srpsku vazdušnu luku

14 Feb 2019, 13:31

Vansi erports planira da već do 2025. godine dostigne broj od 15 miliona putnika godišnje na aerodromu Nikola Tesla…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaVUČIĆ SA GENERALNIM TUŽIOCEM RUSKE…

Saradnja Srbije i Ruske Federacije u oblasti pravosuđa beleži uzlazni trend, rečeno je na…

15 Nov 2019, 14:51

DruštvoJAVNA RASPRAVA O PROMENI STATUTA…

U opštini Golubac u toku je javna rasprava na osnovu Odluke o promeni Statuta opštine…

15 Nov 2019, 14:35

DruštvoU POŽAREVCU UHAPŠEN MLADIĆ ZBOG…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su S. M. (1987) iz…

15 Nov 2019, 14:34

Kursna lista