Uklonjen avion ''Idžip era'', aerodrom otvoren za saobraćaj
   12 Sep 2018, 13:50    Beograd    Rts 1    Jelena Spasojević


Uklonjen avion ''Idžip era'', aerodrom otvoren za saobraćaj

Beogradski aerodrom je ponovo otvoren za poletanje i sletanje aviona, nakon što je sa piste uklonjen avion tipa "boing 737-800" "Idžipt era". Avion egipatske kompanije je zbog tehničkih problema u 4.11 sleteo na Aerodrom "Nikola Tesla" zbog čega su nekoliko sati svi avioni bili preusmereni na aerodrom u Nišu, odnosno na aerodrome u regionu.

Avion egipatske kompanije sa čarter-leta, bez putnika, sleteo je u 4.11 na Aerodrom "Nikola Tesla" i ostao na sredini poletno–sletne staze zbog tehničkih problema. Službe na aerodromu su nakon nekoliko sati rada uspele da uklone avion sa piste, koja nije oštećena. Avion se nalazi u "Jat tehnici".

  Avioni kompanije "Er Srbija" ovog jutra nisu poleteli ka 15 destinacija, a avioni koji su sa evropskih i severnoameričkih destinacija leteli ka Beogradu preusmereni su na aerodrome u Nišu, Temišvaru, Sofiji i Zagrebu. Vlaisavljević je istakao da je u ovom trenutku kapacitet niškog aerodroma popunjen i da su sve nadležne službe radile kao tim. U Niš je preusmereno pet aviona "Er Srbije", u Temišvar dva aviona, jedan u Sofiju, avion iz NJujorka je sleteo u Zagreb. Očekuje se dolazak preusmerenih aviona u Beograd, rekao je Vlaisavljević. Ivanka Stanisavljević sa Aerodroma "Konstantin Veliki" rekla je da je i osoblje tog aerodroma reagovalo na visini zadatka i da nije bilo nikakvih problema. Za danas je planirano 180 avio-operacija. Devet prepodnevnih letova je otkazano: za Dortmund, Maltu, Diseldorf, Moskvu, Štutgart, Beč, Istanbul, Cirih i Solun. Trenutno 26 letova u dolasku i 26 letova u odlasku beleži kašnjenje, a osam letova je bilo preusmereno na druge aerodrome. Potpuna normalizacija avio-saobraćaja očekuje se do kraja dana. Vlaisavljević je u razgovoru za RTS poručio putnicima da se u vezi sa svojim letovima obrate avio-kompanijama. Žarko Suvačarov, izršni direktor za operativne poslove Aerodroma, rekao je ranije za RTS da su otkazali svi točkovi na stajnom trapu, i da je za normalizovanje saobraćaja neophodno da se avion ukloni sa piste.

  "U pitanju je bila blokada stajnog trapa, odnosno kočnica, što je dalje izazvalo oštećenje svih guma na točkovima aviona", rekao je direktor aerodroma Saša Vlaisavljević na konferenciji za novinare. Zahvalio je radnicima aerodroma, "Jat tehnike" i državnim organima i poručio da avioni sada mogu bezbedno da poleću i sleću. Vlaisavljević je naveo i da je bezbednost na prvom mestu bez obzira na komercijalni aspekt rada aerodroma. "Suština je da smo pre sredine dana uspeli da idemo prema normali, bez posledica po ljudstvo, a po sredstva jako malo posledica", dodao je Vlaisavljević. Kaže da svaka kompanija ima svoj red letenja i da se drugačije ponaša u ovakvim situacijama, podsetivši da "Er Srbija" nosi 45 do 50 procenata saobraćaja na "Tesli".

 Slične vesti

Na aerodrom sleteli državljani Srbije iz Francuske i Holandije

21 Mar 2020, 13:22

Avionom "Er Srbije" doputovali su državljane Srbije koji su bili zarobljeni na aerodromima "Šarl de…

BEOGRADSKI AERODROM OD DANAS SE ZATVARA ZA SVE MEĐUNARODNE LETOVE

19 Mar 2020, 12:21

Aerodrom "Nikola Tesla" danas u podne zatvara se za međunarodni putnički saobraćaj, saznaje Tanjug.Prema Tanjugovim…

Požarevljanka se posle 7 godina zatvora u Limi vratila kući

12 Sep 2019, 13:05

Vase Radović (49) iz Požarevca, koja je sedam godina provela nevina u zatvoru u Peruu, vratila se u Srbiju.Ona je u lažnoj…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoOpština Veliko Gradište podeliće…

Da se u opštini Veliko Gradište, u ovim teškim danima, brine o sugrađanima pokazuje i nabavka…

4 Apr 2020, 18:42

DruštvoSELEKTOR GLUMAČKIH SVEČANOSTI:…

IZ CENTRA ZA KULTURU POŽAREVAC STIGLO JE SAOPŠTENJE  MILIVOJA MLAĐENOVIĆA SELEKTORA…

4 Apr 2020, 11:26

DruštvoSTARIJI SUGRAĐANI OBAVILI KUPOVINU…

Peta nedelja epidemije koronavirusa u Srbiji počela je najtežim danom, posle kojeg…

4 Apr 2020, 11:07

Kursna lista