UHAPŠENI - GRADSKI MENADŽER POŽAREVCA I DIREKTOR VODOVODA
   17 May 2019, 19:57    Požarevac    mup.gov.rs    Tyler Durden


UHAPŠENI - GRADSKI MENADŽER POŽAREVCA I DIREKTOR VODOVODA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su M.K. (1963), gradskog menadžera Grada Požarevca, i V.S. (1974), odgovorno lice JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo primanje mita. 
 
Takođe, uhapšen je i Z.NJ. (1960), odgovorno lice u preduzeću “Telekomunikacija“ iz Blaca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo davanje mita.
 
Postoje osnovi sumnje da je M.K. u prostorijama Gradske uprave Požarevac  primio 300.000 dinara od Z.NJ., jer je, kako se sumnja, prethodno prilikom javne nabavke za izgradnju južnog sliva kišne kanalizacije koja je sprovedena od strane Gradske uprave Požarevac, u vrednosti od 110.977.010 dinara, počinio službenu radnju koju nije smeo da izvrši.
 
Naime, M.K. se tereti da je dostavio osumnjičenom Z.NJ. podatke o broju pristiglih ponuda, odnosno da nije pristigla nijedna ponuda, nakon čega je Gradska uprava Požarevac zaključila ugovor o izvođenju radova sa preduzećem „Telekomunikacija“ kao jedinim ponuđačem.
 
Osumnjičeni V.S., odgovorno lice u požarevačkom JKP „Vodovod i kanalizacija“, tereti se takođe da je od osumnjičenog Z.NJ u jednom ugostiteljskom objektu primio 500.000 dinara, jer je prethodno izmenio uslove konkursne dokumentacije za javnu nabavku za izvođenje radova na vodovodnoj mreži u Požarevcu.
 
Kako se sumnja, V.S. je po prethodnim instrukcijama Z.NJ. prilagodio uslove javne nabavke preduzeću „Telekomunikacija“, čime je ovom preduzeću omogućeno da zaključi ugovora sa JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog  tužilaštva u Kraljevu.Slične vesti

Izrada zakona o sprečavanju korupcije u atmosferi pritisaka

22 Feb 2019, 13:50

Nacrtom zakona o sprečavanju korupcije predviđeno je da direktor Agencije za sprečavanje korupcije dobije veća ovlašćenja,…

Korupcija u zemljama Zapadnog Balkana i dalje se toleriše

5 Dec 2018, 14:23

U zemljama Zapadnog Balkana postoje zakonodavni okviri za sprečavanje korupcije, ali se u praksi koruptivno ponašanje…

ČLAN GRADSKOG VEĆA SRPSKE NAPREDNE STRANKE FALSIFIKOVAO DIPLOMU

22 Feb 2018, 20:00

NAPREDNJAK FALSIFIKOVAO DIPLOMU: Krivična prijava protiv člana Gradskog veća u Požarevcu Pošteni članovi SNS-a u Požarevcu…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeOPŠTINA VELIKO GRADIŠTE U PROJEKTU…

U Velikom Gradištu  održana je konferencija za medije povodom početka realizacije…

24 Aug 2019, 20:44

PolitikaODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE…

Na konferenciji za medije koja je održana u prostorijama Srpske Napredne stranke u Velikom…

24 Aug 2019, 15:02

DruštvoINFORMATIVNI CENTAR JP PUTEVI…

JP „Putevi Srbije“ Vas obaveštava da je od danas, 22.08.2019. god. u funkciji…

24 Aug 2019, 13:56

Kursna lista