UČESNICI LIKOVNE KOLONIJE DUHOVNA HIRURGIJA POSETILI OPŠTINU VELIKO GRADIŠTE
   8 May 2019, 14:08    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


UČESNICI LIKOVNE KOLONIJE DUHOVNA HIRURGIJA POSETILI OPŠTINU VELIKO GRADIŠTE

Staro zdanje opštine Veliko Gradište, bogato umetničkim delima, posetili su  učesnici likovne kolonije “Duhovna hirurgija“ koja se ovih dana održava na Srebrnom jezeru.

Organizator kolonije je Udruženje “Đura Jakšić“ iz Požarevca koje već niz godina uspešno vodi Snežana Milošević, a likovne umetnike je, ovom prilikom, primio zamenik predsednika opštine, Slađan Marković koji je rekao da se trudimo da imamo zdravu sredinu, grad je uređen neposredno nakon otvaranja drugog dana manifestacije “Dani cveća i meda“ koja se održava u Velikom Gradištu.

On je istakao da Gradište ima velike potencijale te da je ozbiljan turistički lider u zemlji, predstavivši objedinjenu turističku ponudu sa zanimljivim mestima u okolini, ali i najznačajnije turističke resurse ove opštine – Srebrno jezero i Ramsku tvrđavu koja uskoro očekuje svoje novo predstavljanje javnosti.


Snežana Milošević podsetila je i da, samo Veliko Gradište, ima 17 akademskih slikara kao i da je čuveni slikar i vajar, Milan Besarabić, deo svoje vredne zbirke poklonio opštini. U to ime, prošle godine je, u njenoj organizaciji, održana kolonija “Golub i cveće“, posvećena ovom produhovljenom umetniku. Snežana je, ovom prilikom, najavila još dve likovne kolonije koje će krajem septembra biti održane u Velikom Gradištu, a čija će dela oplemeniti prostore ostalih javnih ustanova u gradu. Kako je napomenula, sve dosadašnje donacije potvrđene su ugovorima i popisane kako bi građanima ostale kao stalna zaostavština.


Teško je bilo nabrojati svo stvaralaštvo i interesovanja prisutnih umetnika koji su se, tek ukratko, predstavili: Miloš Dekić je slikar iz Ljubljane, Snežana Pešić samostalni umetnik, član ULUS-a, iz Beograda, Jovana Simjonović master slikarstva iz Niša, Darko Đorđević diplomirani slikar, novinar, spiker, reditelj, član ULUS-a, iz Trstenika, Goran Jovanović grafički urednik i samostalni umetnik iz Knjaževca, njegova supruga Lela Mihajlović Jovanović inicijatorka za osnivanje udruženja likovnih stvaralaca u Knjaževcu koja ovom prilikom stiče nova iskustva i impresije, Radojka Samardžija likovni pedagog iz Beograda i, ujedno, selektor na Koloniji, Todor Jovanovski slikar amater i polaznik Slikarske škole Sergeja Jovanovića iz Beograda, i Vesna Marković magistar Likovne akademije u Beogradu.Pored Velikog Gradišta, ove umetnike uskoro očekuje i putovanje u Tunis gde će, takođe, prezentovati svoj raznovrsni talenat.
Lj.Nastasijević
Izvor:Sajt SO VG                               Slične vesti

NA TULBI JE OTVORENA LIKOVNA KOLONIJA: BEZ GRANICA 2019

26 Aug 2019, 13:31

U NEDELJU 25. AVGUSTA  U ORGANIZACIJI DRUŠTVA SRPSKO - GRČKOG PRIJATELJSTVA “RISTA  KOLONJAS”…

U NEDELJU 25.08. SVEČANO OTVARANJE LIKOVNE KOLONIJE BEZ GRANICA 2019

22 Aug 2019, 15:20

MEĐUNARODNA LIKOVNA KOLONIJA  POD NAZIOVM BEZ GRANICA BIĆE OTVORENA U PERIODU OD 25. DO 29. AVGUSTA U DOMU UČENIKA…

LJUBIČEVO KAO INSPIRACIJA NAŠIM UMETNICIMA

3 May 2019, 14:53

DRUGOG DANA URANKA, U LJUBIČEVU SU SE  TRADICIONALNO OKUPILI UMETNICI I  SLIKARI IZ VIŠE UDRUŽENJA KOJI…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoU VRTIĆU DUŠKO RADOVIĆ NOVA MESTA…

U VRTIĆU DUŠKO RADOVIĆ  IZVRŠENA JE PRENAMENA PROSTORIJA I ADAPTIRANA ZA …

19 Sep 2019, 14:35

Kultura56 MEĐUNARODNI SUSRETI PISACA…

UDRUŽENJE KNJIŽEVNIKA SRBIJE I CENTAR ZA KULTURU POŽAREVAC ORGANIZUJU MEĐUNARODNE SUSRETE…

19 Sep 2019, 14:34

DruštvoKUČEVAČKI SREDNJOŠKOLCI U PROJEKTU…

U organizaciji Udruženja  građana ,,Svet reči’’u Velikoj Plani  održan…

19 Sep 2019, 14:20

Kursna lista