Učenici iz Velikog Gradišta treći na Pažljivkovopj smotri u Kragujevcu
   17 Jun 2023, 15:02    Veliko Gradište    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Učenici iz Velikog Gradišta treći na Pažljivkovopj smotri u Kragujevcu

Ekipa učenika drugog razreda Osnovne škole  “Ivo Lola Ribar“ iz Velikog Gradišta zauzela je treće mesto na republičkom takmičenju Pažljivkove smotre 2023 u Kragujevcu.

Kako je saopštila Agencija za bezbednost saobraćaja,  deca predškolskog uzrasta i prvih i drugih razreda osnovnih škola iz 26 lokalnih samouprava iz Srbije  u polufinalnim i finalnim republičkim nadmetanjima u Kragujevcu pokazala su  koliko su naučila o bezbednom ponašanju u saobraćaju.

U jakoj  konkurenciji učenika iz Vranja, Čajetine, Šapca, Kragujevca, Bačkog Petrovca, Svilajinca, Obrenovca, Bečeja, Niša, Vrnjačke Banje i Kruševca, đaci iz  Velikog Gradišta  pokazali su dobro  znanje iz poznavanja bezbednog učestvovanja u saobraćaju, bilo da su pešaci, vozači bicikla ili putnici u vozilu.

     Mališani  iz Velikog Gradištav pokazali su da imaju snage da savladaju napor putovanja, tremu i da zadržre koncentraciju čitavih pet sati za vreme trajanja takmičenja u polufinalu i finalu,zauzevši tako treće mesto u Srbiji .

Za ovaj  njihov  uspeh  zaslužni su i njihovi roditelji, učitelji kao i rukovodstvo  škole. Agencija za bezbednost saobraćaja obezbedila je kvalitetnu organizaciju smotre koja za cilj ima promovisanje bezbednog učestvovanja dece u saobraćaju gde se, kroz igru i savremene tehnike, animiraju kako deca tako i ostali iz njihovog okruženja. Vizija Agencije za bezbednost saobraćaja je nula stradale dece u saobraćaju i na tome se intenzivno radi zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i drugim ministarstvima i institucijama kako bi se dostigao cilj da nijedno dete ne strada u saobraćajnim nezgodama u Srbiji.

U prethodnih šest meseci u ovom projektu Agencije za bezbednost saobraćaja učestvovalo je više od 90.000 dece. Pažljivkova smotra“ je organizovana u 71 lokalnoj samoupravi, a u organizaciji je tokom ovih šest meseci učestvovalo preko 500 koordinatora, učitelja i vaspitača, koji su deci prenosili znanja iz saobraćaja i vodili ih na takmičenja.

Izvor:Sajt SO VGSlične vesti

Požarevac i ove godine u "Ritmu Evrope"

9 Feb 2024, 14:21

Mladi iz Požarevca će i ove godine moći da se prijave za učešće na televizijskom takmičenju „Srbija u ritmu…

Mladim matematičarima, fizičarima i informatičarima nagrade su više od pukog broja

3 Jan 2024, 10:30

Gotovo da nema međunarodnog takmičenja sa kojeg se nisu vratili sa medaljama. Priča govori o najuspešnijim srednjoškolcima.

Prvo duatlon takmičenje - Trofej Požarevca na atletskom stadionu

28 Aug 2023, 11:26

Prvi duatlon kup – Trofej Požarevca 2023. održan je na atletskom  stadionu  „Profesor Jovo Budumir“

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoBole stigao u Poljoprivrednu školu

Pred Miće lipicanera, i Gavrila ponija, stigao još jedan stanovnik na akeonmiju Poljoprivredne…

27 Feb 2024, 13:28

DruštvoVrnjačka Banja na 45. Međunarodnom…

Vrnjačka banja predstavila turističku ponudu na  na 45. Međunarodnom sajmu turizma u…

27 Feb 2024, 13:02

DruštvoProgram podrške neformalnim grupama

U Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ održana je sesija povodom realizacije…

27 Feb 2024, 13:01

Kursna lista