U Velikom Gradištu uručene nagrade povodom Dana vatrogasaca i prosvetnih radnika
   8 Nov 2023, 16:26    Veliko Gradište    Tv SAT    Ljubiša Nastasijević


U Velikom Gradištu uručene nagrade povodom Dana vatrogasaca i prosvetnih radnika

U Velikom Gradištu obeležen je Dan vatrogasno-spasilačkih jedinica  i Dan prosvetnih radnika. Tim povodom predsednik privremenog organa opštine Dragan Milić sa saradnicima  danas je primio  direktore i nagrađene radnike prosvetnih ustanova I pripadnike Vatrogasno-spasilačke jedinice,

Predsednik Milić je istakao da su obe profesije izuzetno teške i izrazio zahvalnost svima koji danas primaju nagrade, ali i onima koji nisu prisutni I  osvrnuo se prvo  na posao prosvetnih radnika koji podižu decu i “stvaraju“ ljude, od predškolskih ustanova do vremena kada kreću u srednje škole I  na fakultete. Najavio je I nova ulaganja u obrazovne ustanove do kraja godine, u visini od šest-sedam miliona, kao i nove projekte.


Milić je naglasio da je opština postavila za cilj da u unapređenje nastave ulaže još više kako bi đaci imali što bolje uslove za rad iako već postižu odlične rezultate, što pokazuju i razne kontrole kao i upisi učenika u srednju školu i najteže fakultete.
           -Vi od dece, od onih najmanjih, od šest meseci, u vrtiću, preko osnovne, srednje, muzičke škole, fakulteta… napravite ljude i od toga nema većeg uspeha. Na neki način, cilj nam je da nas ta deca prevaziđu.
Podsetio je i da opština ulaže mnogo kako bi im olakšala školovanje, od besplatnog prevoza za srednjoškolce, užine za osnovce, stipendije za studente, opremanje škole muzičkim instrumentima i brojne druge pogodnosti, najavivši i novi prostor za odeljenje Muzičke škole u Velikom Gradištu.

         Milić je istakao da je zadovoljan sa radom škola  I da  Veliko Gradište ima  vrtić kojeg nema u Srbiji u kome se nalazi odelenje za mališane od šet meseci-
    - Ima odeljenje za najmlađe od šest meseci, sportsku halu, nema čekanja na upis ili je to, povremeno, veoma mali broj.
Podsetio je i da opština ulaže mnogo kako bi im olakšala školovanje, od besplatnog prevoza za srednjoškolce, užine za osnovce, stipendije za studente, opremanje škole muzičkim instrumentima i brojne druge pogodnosti, najavivši i novi prostor za odeljenje Muzičke škole u Velikom Gradištu.

         I srednja škola pokazuje dobar rad gde njeni učenici postižu dobre rezultate na raznim takmičenjima kao I na fakultetima
 
          Predsednik MIlić je pripadnicima vatrogasno-spaličke jedinice poželeo da što manje imaju posla I oni su ovek bili tu kada treba.Najavio je izgradnju novog Vatrogasnog doma u Velikom Gradištu kako bi se obezbedili bolji uslovi za rad na prevenciji rizika od požara i nezgoda.
 Predsednik je naglasio da su pripadnici vatrogasne službe uvek bili pripravni kada je trebalo – tokom korone, prilikom požara, saobraćajnih nesreća, srprečavanja širenja opasnih materija i u raznim drugim situacijama, uputivši im veliku zahvalnost za angažovanje.

Istaknutim radnicima podeljene su novčane nagrade kao priznanje za rad i izuzetan doprinos, a u ime u ime svih nagrađjenih, lokalnoj samoupravi i predsedniku zahvalio je direktor OŠ “Ivo Lola Ribar“ Dragan Mandić. rečima da ih ova nagrada, ujedno, obavezuje da budu još bolji.

    Od nagrađenih radnika čuli smo  da je ova nagrada za njih draga I ujedno podstrek za još  veće angažovanje u svojim profesijima
Ove godine nagrade su dodeljene: profesorkama latinskog jezika Nataši Stević i muzičke kulture Nadeždi Cvetković iz Srednje škole “Miloje Vasić“, nastavnicama muzičke kulture Mariji Ivković i razredne nastave Slobodanki Savić iz OŠ “Ivo Lola Ribar“, nastavnici fizičkog i zdravstvenog vaspitanja Vesni Ilić Radulović iz OŠ “Vuk Karadžić“ Majilovac, nastavniku razredne nastave OŠ “Miša Živanović“ Srednjevo Staniši Nikoliću, vaspitačici PU “Majski cvet“ Martini Paripović i šefu računovodstva Dušici Pavlović, pomoćnoj radnici u Odeljenju Muzičke škole “Stevan Mokranjac“ iz Požarevca u Velikom Gradištu, kao i Bogdanu Stojšiću, vatrogascu - spasiocu vozaču Vatrogasno-spasilačke jedinice Veliko Gradište.
 Slične vesti

Nagrada Miloš Crnjanski za Jovanu Dišić

10 Feb 2024, 11:51

Plaketa, medaljon sa likom Miloša Crnjanskog i novčana nagrada za roman vakum autora Jovane dišič 

Prvo mesto u kolektivnoj konkurenciji za PU Lasta iz Golupca nagradnog konkursa Pošte Srbije na temu Pismo Božić Bati

6 Jan 2024, 21:46

Pošta Srbije proglasila je pobednike trećeg nagradnog konkursa „Pismo Božić Bati” namenjen deci uzrasta…

Uručene godišnje nagrade radnicima javnih preduzeća i ustanova

28 Dec 2023, 14:28

Novogodišnji prijem Grada Požarevca okupio je odbornike Skupštine, predstavnike javnih službi, preduzeća i…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoBole stigao u Poljoprivrednu školu

Pred Miće lipicanera, i Gavrila ponija, stigao još jedan stanovnik na akeonmiju Poljoprivredne…

27 Feb 2024, 13:28

DruštvoVrnjačka Banja na 45. Međunarodnom…

Vrnjačka banja predstavila turističku ponudu na  na 45. Međunarodnom sajmu turizma u…

27 Feb 2024, 13:02

DruštvoProgram podrške neformalnim grupama

U Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ održana je sesija povodom realizacije…

27 Feb 2024, 13:01

Kursna lista