U Velikom Gradištu uručene nagrade povodom Dana vatrogasaca i prosvetnih radnika
   9 Nov 2022, 13:59    Veliko Gradište    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


U Velikom Gradištu uručene nagrade povodom Dana vatrogasaca i prosvetnih radnika

U Velikom Gradištu obeležen je Dan vatrogasaca i Dan prosvetnih radnika. Tim povodom predsednik opštine Dragan Milić sa saradnicima primio je direktore i nagrađene radnike prosvetnih ustanova I pripadnike Vatrogasno-spasilačke jedinice,

Predsednik Milić je istakao da su obe profesije izuzetno teške i izrazio zahvalnost svima koji danas primaju nagrade, ali i onima koji nisu prisutni. On se osvrnuo na posao prosvetnih radnika koji podižu decu i “stvaraju“ ljude, od predškolskih ustanova do vremena kada kreću na fakultete,a vatrogascima da imaju manje posla, uz napomenu da su “protivpožarci“ jedna od najtežih profesija.Podsećajući da su vatrogasci uvek spremni kada dođe do krizne situacije.

          -Vaš posao je težak i opasan i voleo bih da nikad nemate posla. Vi ga radite dosta kvalitetno. Verovatno znate da smo sa Ministarstvom dogovorili i opština će da isfinansira projektnu dokumentaciju, da obezbedi zemljište, da se napravi nova zgrada za naše vatrogasce.dodao je Milić.
Obeležavanje 8.novembra kao Dana prosvetnih radnika izabran je kada je tog dana 1787.godine rođen reformator srpskog jezika Vuk Stefanović Karadžić.Predsednik Milić rekao da je ponosan što se nalazi na čelu opštine koja ima ovakvu prosvetu.

    -Verovatno sam dosadio pričajući o našoj prosveti, o našim školama, vrtiću, koliko je to kvalitetno. To sam rekao i pre neki dan kada je bio ministar prosvete, da sam zaista ponosan što sam na čelu opštine koja ima ovakvu prosvetu.O kvalitetu školstva u Gradištu govori i uspeh učenika koji postižu odlične rezultate i upisuju prestižne škole i fakultete što opština redovno i nagrađuje, ali i ulaže u opremanje obrazovnih ustanova.Sve škole I vrtić su u dobrom stanju, opremljene su sa svim savremenim nastavnim sredstvima I pomagggaćemo u njihovom opremanju I dalje,rekao je Milić I najavio konačan  završetak nove škole u Srednjevu.

Među devetoro nagrađenih radnika je I pppppripadnik Vatrogasno-spasilačke jedinice  Veliko Gradište Marko živković koji je rekao da mu je ova nagrada draga I podstrek za još  veće angažovanje u ovoj najtežoj profesiji. 



Istaknutim radnicima podeljene su prigodne novčane nagrade kao priznanje za rad i izuzetan doprinos, a u ime u ime svih nagrađjenih, lokalnoj samoupravi i predsedniku zahvalio je direktor OŠ “Ivo Lola Ribar“ Dragan Mandić koji je rekao da Loklana samouprava uvek ima sluha I daje podršku prosvetnim radnicima I vatroascima za obavljaju svoje radne zadatke I postižu dobre rezultate. dok je direktorka Srednje škole  “Miloje Vasić“ Vesna Novković pohvalila dugogodišnju praksu nagrađivanja uspešnih radnika. Kako je navela, sve ovo doprinosi entuzijazmu i motivaciji prosvetnih radnika za veći trud i rad u svojoj pofesiji



Nagrade su dodeljene profesorki računarstva i informatike Biljani Lukić i profesoru verske nastave Urošu Milovanoviću iz Srednje škole “Miloje Vasić“, nastavnici srpskog jezika Vesni Mikić i nastavnici fizike Ivani Janković iz OŠ “Ivo Lola Ribar“, nastavnici likovne kulture Mariji Jevtić Orozović iz OŠ “Vuk Karadžić“ Majilovac, šefu računovodstva OŠ “Miša Živanović“ Srednjevo Snežani Milić, vaspitačici Predškolske ustanove “Majski cvet“ Mariji Živanović, nastavnici klavira Muzičke škole “Stevan Mokranjac“ Požarevac – Odeljenje u V. Gradištu Biljani Božić i vatrogascu-spasiocu Vatrogasno-spasilačke jedinice Marku Živkoviću.
 



Slične vesti

Openhajmer opravdao očekivanja, sedam Oskara za "uništitelja svetova"

11 Mar 2024, 9:53

„Openhajmer“ je najbolji film 96. dodele Oskara. Od 13 nominacija film o ocu atomske bombe osvojio je sedam, uključujući…

Dobitnica prestižne nagrade iz medicine dr Anđelković: Veliki uspeh za našu zemlju, ostajem u Kosovskoj Mitrovici

9 Mar 2024, 10:06

Farmaceut Milena Anđelković iz Kosovske Mitrovice dobitnica je prestižne International Medis Awards for Medical Research…

Nagrada Miloš Crnjanski za Jovanu Dišić

10 Feb 2024, 11:51

Plaketa, medaljon sa likom Miloša Crnjanskog i novčana nagrada za roman vakum autora Jovane dišič 

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista