U VELIKOM GRADIŠTU SRPSKA NOVA GODINA DOČEKANA UZ MUZIKU I VATROMET
   14 Jan 2019, 16:46    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


U VELIKOM GRADIŠTU SRPSKA NOVA GODINA DOČEKANA UZ MUZIKU I VATROMET

Novogodišnjim koncertom Folklornog ansambl narodnih igara i pesama ,,Vlastimir Pavlović Carevac’’i muzičko zabavnim programom u Velikom Gradištu,dočekana je i proslavljena pravoslavna Srpska nova godine po julinaskom kalendaru.Organizatori su opština,Kulturni centar i Turistička organizacija  Veliko Gradište.
 
Građani opštine Veliko Gradište dočekali su Pravoslavnu Novu godinu u veselom raspoloženju, uz kulturno umetnički i zabavni program kao i vatromet.
       U hali sportova u ovom gradu na Dunavu gradjanima se predstavio Ansambl narodnih pesama i igara   ,, Vlastimir Pavlović Carevac'' Veliko Gradiđite spletom narodnih igara, u nekoliko starosnih kategorija. Ovogodišnji koncert imao je poseban značaj jer je jedan od segmenata obeležavanja velikog jubileja, 20 godina od osnivanja  ustanove Kulturni centar, kojoj Ansambl pripada.

         Dva sata kvalitetnog programa oduševio je publiku, a program je sadržao igre i pesme iz cele Srbije. Ovaj koncert koji je organizovan  povodom jubileja i  proslave Srpske nove godine,predstavlja početak kulturnih dešavanja  u ovoj 2019. godini,  a predstaviće se dečiji, pripremni i izvođački ansamb kao i narodni orkestar koji je igrom, muzikom i pesmom pokazao važnost očuvanja i negovanja običaja i tradicije ovog kraja i Srbije..
 Kao gost, na koncertu  nastupio je  Folklorni ansambl Doma kulture „Vlada Marjanović“ iz Starog Sela 

      

      
Po završetku programa, gradjani su došli na gradski trg gde je organizovan veliki doček. Nastupio je   orkestar Novice Simića ,a organizatori  svojim sugrađanima koji su bili na ovom dočeku služili su pljeskavice,sokove,kuvano vino i rakiju, a na dolasku Nove godine usledio je  i veliki vatromet.

Crkvena zvona označila su početak ponoćne liturgije, a veliki broj građana pridružio se molebanu u crkvi Svetog Arhangela Gavrila. Doček Nove godine po Julijanskom kalendaru organizovali su opština Veliko Gradište, Turistička organizacija opštine, Kulturni centar Vlastimir Pavlović Carevac I Crkva Svetog Arhangela Gavrila iz ovog trada na Dunavu,      
Lj.Nastasijević
Izvor:TO VG Slične vesti

Kako putovati sam prvi put?

2 Mar 2020, 9:13

Putovanja mogu biti fenomenalna i zanimljiva iskustva čak i ako putujemo sami. Može biti i opasno bez adekvatne pripreme,…

Kako da priredite zabavu u svom dvorištu?

4 Feb 2020, 12:12

Želite da proslavite rođendan, diplomiranje, rođenje deteta, unapređenje ili novi posao, ili jednostavno da bez povoda okupite…

UDRUŽENJE GEOLOGA KOSTOLAC OBELEŽILO SLAVU SVETOG SAVU

28 Jan 2020, 13:48

UDRUŽENJE GEOLOGA KOSTOLAC OBELEŽILO JE SLAVU SVETOG SAVU U RESTORANU IZVOR U POŽAREVCU.


Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaODRŽANA 34. SEDNICA SKUPŠTINE…

ODRŽANA  JE 34. SEDNICA LOKALNOG PARLAMENTA U VELIKOJ SALI CENTRA ZA KUTLURU UZ POŠTOVANJE…

26 May 2020, 14:37

DruštvoOD SEPTEMBRA ĐAKE PRVAKE OČEKUJE…

Od septembra prvake očekuje novi nastavni predmet pod nazivom Digitalni svet, međutim fond…

26 May 2020, 13:39

DruštvoREFORMA INSPEKCIJA U BRANIČEVSKOM…

KONTAKT CENTAR REPUBLIČKIH INSPEKCIJA KOJI POKRIVA RAD 44 INSPEKCIJE NA REPUBLIČKOM NIVOU…

26 May 2020, 13:18

Kursna lista