U Velikom Gradištu potpisani ugovori za finansiranje Programa sportskih organizacija
   18 Dec 2023, 13:56    Veliko Gradište    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


U Velikom Gradištu potpisani ugovori za finansiranje Programa sportskih organizacija

Predsednik privremenog organa opštine Veliko Gradište Dragan Milić potpisao je ugovore za dodelu sredstava iz budžeta opštine za finansiranje godišnjih programa za 2024. godinu sa 31 organizacijom iz oblasti sporta čije je sedište na teritoriji ove lokalne samouprave.Potpisivanje je održano u sali novoizgrađenih fudbalskih svlačionica, u neposrednoj blizini sportske hale Sportskog centra Veliko Gradište.

Predsednik Milić podsetio je da su nekada u budžetu imali skromna sredstva za sport dok je sada to dosta pristojno, od čega klubovi mogu i da žive i obavljaju svoju funkciju. Ove godine iz budžeta je za sport opredeljeno oko 65 miliona dinara, odnosno 6,75 odsto, što je više od postotka Evropske unije, ali i ostalih opština i gradova u Srbiji.

Kako je rekao, ono što Gradište ima to malo koji grad ima – niti manjeg grada niti više uspeha, rezultata i sportskih manifestacija. Milić je pomenuo I neke važne investicije u oblasti sporta.koje su realizovane I neko ne može verovati da tako nešto potoji u jednoj maloj Opštini kao što je Veliko Gradište
        U proteklom periodu investirano je u  izgradnju sportske infrastructure zašta je uloženo oko 250 miliona dinara.

        -U proteklom periodu izgrađena je sportska hala sa kompletnom opremom i teretanom na Srebrnom jezeru, fudbalske svlačionice u gradu, postavljeni tereni za basket na Srebrnom jezeru i uređeni tereni za bič volej na plaži, u gradskom parku uređen je teren za male sportove kao i poligoni u Pečanici, Majilovcu i Makcu, a u gradu postavljeni LED reflektori na pomoćnom terenu, u ukupnoj vrednosti od oko 250 miliona dinara.rekao je MIlić.

       Predsednik privremenog organna opštine Veliko Gradište Dragan MIlić potvrdio je I da će lokalna samouprava, kao i do sada, podržati sve klubove i pružiti maksimalnu pomoć kod otvaranja novih I najavio nova ulaganja u sportsku infrastrukturu.

       -Planiramo nastavak radova na  uređenju postojećih terena, pokrivanje terase u hali na Srebrnom jezeru gde se očekuje i izgradnja sportskog centra sa dva fudbalska terena, a u gradu I pokrivanje terena veštačkom travom i sređivanje tribina,izjavio je Milić.Ugovori su potpisani sa 31 sportskom organizacijom za 38 programa, a o uslovima i sprovođenju konkursa potpisnicima ugovora obratio se direktor Sportskog centra Veliko Gradište Saša Branković koji je rekao da je sve po zakonu o sportu urađeno I nadležna komisija od šest članova je pregledala sve ponuđene projekte I upitila preporuku lokalnoj samoupravi  o dodeli I raspodeli traženih sredstava Branković je I zatražio od klubova I sporskih organizacija da dostave do kraja ove godine potrebnu dokumentaciju o utrošenim sredstvima u ovoj 2023.godini.
 Slične vesti

Aikido klub Pinkum u Velikom Gradištu uči mlade borilačkim veštinama za samoodbranu

25 Dec 2023, 22:29

Aikido klub ,,Pinkum’’ iz Velikog Gradišta formiran je 2000.godine I od tada pa do danas uspešno…

Nagrađeni najbolji sportisti Požarevca

22 Dec 2023, 13:36

U svečanoj sali dodeljene su nagrade najboljim sportisima Požarevca u organizaciji Sportskog saveza grada Požarevca i lista…

Sport na terenu i van njega - nekada i sada

20 Sep 2023, 15:55

Uvek je bilo i biće pitanja, ko je najbolji u istoriji fudbala, košarke, tenisa i svakog drugog sporta.
Upravo…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPriznanja za sve takmičare iz…

Na 65. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi, koja je od 11. do 22. jula 2024. godine održana…

22 Jul 2024, 12:35

EkonomijaTabakovićeva sa stalnim predstavnikom…

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s novim stalnim predstavnikom…

22 Jul 2024, 12:32

EkonomijaČadež: Srbija postaje jedna od…

Povodom proizvodnja električne "pande" koja počinje u Kragujevcu, predsednik Privredne…

22 Jul 2024, 12:27

Kursna lista