U Velikom Gradištu potpisani ugovori o finansiranju sportskih klubova i udruženja
   12 Jan 2021, 13:45    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


U Velikom Gradištu potpisani ugovori o finansiranju sportskih klubova i udruženja

U  novoj sportskoj hali na Srebrnom jezeru  predsednik opštine Veliko Gradište  Dragan Milić u prisustvu svojih saradnika,primio je predstavnike sportskih klubova I udruženja sa kojima je   potpisao ugovore za finansiranje  programa iz oblasti sporta.Milić se pre potpisivanja ugovora obratio prisustnim predstavnicima klubova i sportskih udruženja, čestitao im na onome što su  do sada uradili poželevši im   uspeh I u ovoj godini.Simbolično, za potpisivanje ugovora izabrana je nova, moderna sportska hala na Srebrnom jezeru, kako bi se nosioci sportskih aktivnosti i sportski radnici upoznali sa sadržajem koji će u narednom periodu koristiti, a koji već sada treniraju oko 1.000 dece.

    -Budžet pre svega usmeravamo da zaštitimo građane naše opštine, ali još jednom se potvrđuje ono što često i s ponosom ističem – niti manje opštine, niti razvijenijeg sporta. Naš budžet je 700 miliona, od toga se 53 miliona odvaja za sport, što čini 7,2 odsto, dok je u Evropskoj uniji to 6,4 odsto. Vidite da smo se zaista posvetili sportu, da probamo da održimo to na nivou koji imamo i podignemo, ako možemo, za jednu stepenicu više, rekao je Milić.

Ugovore su potpisala 32 nosioca programa za 37 prijava, za šta je raspodeljeno 25 miliona dinara, uglavnom za takmičarske i dodatne programe, kako je saopštio direktor Sportskog centra i predsednik Komisije za finansiranje programa, Saša Branković.

Svečano otvaranje hale najavio je predsednik opštine za kraj meseca, uz promociju knjige posvećene četrdesetogodišnjici osvajanja titule prvaka Jugoslavije u odbojci što će, ujedno, biti i povod da se okupe odbojkaške legende koje su pronele ime ovog grada više nego bilo ko drugi, kako je rekao Dragan Milić.  On je potvrdio i dogovor sa predsednikom Odbojkaškog saveza Srbije, Zoranom Gajićem i selektorom naše reprezentacije, Bobom Kovačem, o namerama za pripremu nekih od kategorija reprezentacije kao i značajnijih takmičenja na Srebrnom jezeru.

Da se u sport ulaže i planira potvrđuje i završetak nekih bitnih investicija u sportu kao što su održavanje sportskih objekata – hale na jezeru i u gradu, hale Gimnazije, u školi u Majilovcu i nove sportske hale u dečjem vrtiću. Pored toga, najavljen je i završetak dve prateće teretane i asfaltiranje prilazne ulice ispred nove hale.
U toku je i izrada projekta zatvorenog sportsko-rekreativnog bazena u samoj blizini hale čiji se završetak očekuje za nekoliko meseci ulaganjem sredstava Ministarstva turizma u visini od dva miliona evra.

U samom gradu finalizira se uređenje svlačionica na fudbaskom terenu, sa asfaltiranim parking prostorom, za čiju izgradnju je od Evropske unije dobijeno oko 150 hiljada evra, a koja će činiti jedan od lepših sprotskih kompleksa za pripreme i održavanje takmičenja.
U naselju Sirakovo urađeno je proširenje terena čime je rešen dugogodišnji problem fudbalskog kluba tog sela

I na kraju, kao suština finansiranja programa istaknut je cilj da se kroz dodeljena sredstva omogući funkcionisanje klubova, da se ne gase, a kao zadatak zacrtano otvaranje bar još jednog novog kluba kako bi se što više dece uključilo u sportske aktivnosti.Slične vesti

Boks stiže u Veliko Gradište

29 Nov 2020, 15:50

Opština Veliko Gradište sa svojim Srebrnim jezerom primamljiva je za mnoge sportske ekipe i sportska dešavanja.…

Dve zlatne kacige za mladog Požarevljanina

27 Nov 2020, 12:49

Mladi Požarevljanim Uroš Stevanović, šest godina šampion u kartingu, po tri puta u klasi mini i KZ…

Disanje u službi stabilnosti trupa

24 Nov 2020, 9:18

Centar za kulturu “Kostolac” u saradnji sa Fitnes udruženjem “Carpe diem”, organizuje drugu stručnu…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeZZJZ Požarevac : 61 novi slučaj…

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac, zabeleženo 61 novi slučaj korona…

23 Jan 2021, 0:33

EkonomijaPočela izrada nacrta programa…

Odeljenje za lokalni ekonomski razvoj, poljoprivredu i zaštitu životne sredine Gradske uprave…

22 Jan 2021, 12:41

DruštvoŽrtve da prijave nasilnika

Žrtva bilo koje vrste nasilja mora da prijavi počinioca, ističe Nemanja Račić, požarevački…

22 Jan 2021, 12:31

Kursna lista