U VELIKOM GRADIŠTU POČELA TREĆA LIKOVNA KOLONIJA ARTEFAKT
   13 Sep 2018, 17:20    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


U VELIKOM GRADIŠTU POČELA TREĆA LIKOVNA KOLONIJA ARTEFAKT

U organizaciji Narodnog muzeja Veliko Gradište i Udruženja likovnih stvarlaca  “Đura Jakšić“ iz Požarevca,u Velikom Gradištu i na Srebrnom jezeru do 17-og ovog meseca održaće se   Treća likovna kolonija ,,Artefakt’’na kojoj je uzelo učešće 29 umetnika  iz Srbije,Švajcarske,Egipta,Tunisa,Ukrajine,Bugarske i Makedonije.


Ove umetnike,njihove organizatore kao i predstavnicu Ambasade Egipta u Srbiji Iman Gatvari u svečanoj Sali Skupštine opštine  primio predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić koji je učesnicima likovne kolonije poželeo uspešan rad i da se lepo osećaju u ovoj maloj sredini  u kojoj je privilegija živeti.


      -Zbog prelepe okoline, naročito Srebrnog jezera koje postaje sve značajnija turistička destinacija u zemlji i okruženju..Pored toga što smo grad turizma i sporta,a stvaramo uslove i radimo i  da budemo prepoznatljivi i na kulturnoj karti Srbije i sveta.Ogroman doprinos u ovome daju direktor Narodnog Muzeja Veliko Gradište Dragan Bogičić i predsednica Uduženja likovnih stvaralaca ,,Đura Jakšić’’ kao i učesnice ove likovne kolonije.Drago mi je što će mnogi umetnički radovi učesnika kolonije krasiti zidine nekih od javnih ustanova u opštini i tako prikazati građanima šta je tokom održavanja kolonije urađeno,rekao je predsednik opštine Dragan Milić.


Iman Gatvari, šefica Odeljenja za kulturne i konzularne poslove Ambasade Egipta, zahvalila se organizatorima na pozivu i prilici da prisustvuje ovakvom važnom događaju. I dodala da je umetnost najbolji jezik koji svi poznaju i koji spaja ljude, a  poruka ove kolonije je prelepa – to je mir i ljubav, to nam treba sada i zato vam želim puno uspeha kao i mojim zemljacima-umetnicima koji učestvuju u ovome.


        -Drago mi je da smo danas u prelepom gradu, gradu ljubavi, razumevanja, kulture i sporta“,
Pedsecina udruženja likovnih stvaralaca ,,Đura Jakkšić’’ iz Požarevca,Snežana Milošević rekla je da joj je drago što  smo  u prelepom gradu, gradu ljubavi, razumevanja, kulture i sporta i dodala  da umetnici žele da promene i ulepšaju svet što je i moto ovogodišnje kolonije.Mi smo na pravom mestu da pošaljemo ejdnu poruku mira – ovolika koncentracija energije, ljubavi, razumevanja može bar na trenutak da pokrene svet da ne misli o ratovima, da nemamo gladnu decu, napuštene životinje
.
  -Veliko Gradište je jedinstvena opština u Srbiji i da su predsednik opštine i direktor Muzeja jedinstveni ljudi te da su stalnom postavkom u opštinskom zdanju ulepšali život i običnim ljudima, makar  dok čekaju da plate obaveze i slično. Osmeh na lice i samo ljubav umetnika može da promeni svet!,poručila je Milošević.

Direktor Narodnog muzeja Veliko Gradište, Dragan Bogičić, najavio je da je kolonija ove godine podeljena u dva segmenta kao jedan mali eksperiment. On je učesnike pozvao da obiđu Muzej izrazivši želju da radovi koje ostave Velikom Gradištu jednog dana budu u stalnoj izložbenoj postavci.


      Likovna kolonija u Velikom Gradištu i na Srebrnom jezeru održava se do 17-og ovog meseca.
Lj.NastasijevićSlične vesti

U SREDU PRODAJNA IZLOŽBA UDRUŽENJA VERITAS

25 Sep 2018, 10:27

U sredu  26. septembra, u centru grada ispred knjižare Luguna i zlatare kod kružnog toka, u Požarevcu, od 12do 15 časova,…

IZLOŽBE SLIKA ZAVIČAJNOG UMETNIKA GORANA STEVIĆA

20 Sep 2018, 11:16

Biblioteka u Kostolcu
Odeljenje Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac
POZIVA VAS NA OTVARANJE
Izložbe…

LIKOVNI KONKURS ZA IZRADU PORTRETA VELIKANA SRPSKOG POZORIŠTA

18 Sep 2018, 20:46


 Naselje Rabrovo u opštini Kučevo u kome se od 2002.godine održavaju pozorišne svečanosti ,,Žanki u čast’’ biće prepoznatljivo…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najnovije vesti

DruštvoMEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA,…

     1.  oktobra 2018. godine, obeležava Međunarodni dan starijih osoba.…

25 Sep 2018, 11:16

KulturaU SREDU PRODAJNA IZLOŽBA UDRUŽENJA…

U sredu  26. septembra, u centru grada ispred knjižare Luguna i zlatare kod kružnog toka,…

25 Sep 2018, 10:27

KulturaJEDANAESTI ŠLJIVOVAČKI SAJAM DOMAĆE…

Opština Čajetina, Sportski centar Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, Zlatiborski…

25 Sep 2018, 10:12

Kursna lista