U Velikom Gradištu i na Srebrnom jezeru  održava se 14 SILAFEST
   25 Aug 2022, 14:36    Veliko Gradište    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


U Velikom Gradištu i na Srebrnom jezeru održava se 14 SILAFEST

U organizaciji Turističke organizacije u Velikom Gradišie  I na Srebrnom jezeri  od 28.avgusta do 3.septembra ove godine održaće se 14.Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma ,,SILAfEST 2022’’. Osnivač i domaćin festivala je Opština Veliko Gradište,a ova Manifestacija je licencirana ood strane Mađunarodne asocijacije turističke štampe I  dobila je izgled najboljih festivala koji se održavaju u Njujorku, Los Anđelesu, Varšavi, Berlinu, Kanu, Portu, Beču, Istanbulu.

          U selekciji najboljih, pristiglo je 180 filmova, ali se selekciona komisija odlučila da žiriju i festivalskoj publici prikaže 75 najbolja ostvarenja. Ove  filmove će zainteresovani u Velikom Gradištu moći da vide uživo.
           Ova jedinstvena ekološko-turistička manifestacija na našim prostorima, okupiće desetine, režisera, producenata i drugih tvoraca turističkih i ekoloških filmova iz čitavog sveta koji su se našli u užem izboru za festivalske nagrade.

           Ovogodišnji članovi Žirija bili su Paul Mescuh reditelj iz Graca, Austrija, prof. dr Vladimir Pavković, sa Visoke turističke škole strukovnih studija u Beogradu, ShubraVandit, reditelj iz Indije, proslavljeni snimatelj Dragan Trifunović, profesor i frontmen benda Beogradski Dixilend Orkestar, Vladimir Racković, kao i Dajana Stojanović direktorka Turističke organizacije Veliko Gradište. Predsednik žirija je Uroš Maksimović, dobitnik velikog broja nagrada za montažu u Srbiji i inostranstvu.Ako već niste uspeli da otputujete ove godine do nekih destinacija koje ste želeli, uživajte gledajući ih u Velikom Gradištu ili Youtube kanalu – SILAFEST ONLINE 2022.

             Ceremonija svečane dodele nagrada bitće održana u petak, 2. septembra, u 19:30 časova, u amfiteatru u gradskom parku u Velikom Gradištu,u slučaju kiše u Kulturnom centru ,,Vlastimir Pavlović Carevac’’. Inače, „Silafest“ je deo lanca Međunarodnog komiteta festivala turističkih filmova – CIFFT, i okuplja najeminentnije autore ne samo iz Evrope već i iz sveta.

Izvor:Sajt SO VG/TO VGSlične vesti

Amateri igraju za vas

29 Nov 2022, 10:36

Počela je  15. Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić“.U konkurenciji  predstave…

Jubilarna Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja "Živka Matić"

18 Nov 2022, 13:36

Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić“, održaće se od 28. novembra do 3. decembra u Centru…

Dečja folklorna grupa KUD Štule iz Voluje osvojila prvo mesto u takmičarskoj disciplini Folklorijada igrom do pehara Niška Banja 2022

6 Sep 2022, 13:03

Na Tradicionaloj 14. po redu kultuno-turističkoj manifestaciji međunarodnog karaktera „Etno susreti“  i…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPredstavnici turističkih agencije…

Predstavnici turističkih agencija iz regiona tokom proteklog vikenda boravili na Zlatiboru…

30 Nov 2022, 10:32

EkonomijaPovršinski kop „Drmno“: Efikasan…

Efikasan rad objekata za isušivanje Površinskog kopa „Drmno“. Za…

30 Nov 2022, 10:03

DruštvoKisić: Deca koja vrše nasilje…

Deca koja su vršila nasilje nisu mala i treba da snose posledice za svoje postupke,…

30 Nov 2022, 9:52

Kursna lista