U toku je prijavljivanje za penzionerske kartice
   16 Mar 2023, 12:36    Požarevac    SATTV    Marija Vajner


U toku je prijavljivanje za penzionerske kartice

U svim filijalama PIO Fonda u Srbiji od 15. marta počelo je prijavljivanje za penzionerske kartice. Taj dokument treba da omogući popuste u prodavnicama, restoranima, banjama, salonima, povoljnije zdravstvene preglede. Kartice će biti aktivne od 1. oktobra.

Od 15. marta u svih 170 filijala PIO Fonda, kao i na sajtu, svaki penzioner od njih 1,7 miliona ima mogućnost da se prijavi za dobijanje penzionerske kartice.

Kartice mogu dobiti korisnici starosne penzije, invalidske, porodične, kao i korisnici svih usluga i naknada koje isplaćuje PIO Fond. Zahtev za prijavu za karticu nije u papirnom obliku, već je onlajn i veoma je jednostavan – ime, prezime, adresa, JMBG, kontakt telefon – to su jedini podaci koji su neophodni kako bi se zahtev za karticu popunio.

Od 15. marta, pa nadalje svaki penzioner može da se prijavi za ovu karticu, ali istog dana je počela kampanja koja poziva sve društveno-odgovorne kompanije u Srbiji da se prijave i da budu deo tog velikog lanca koji će nuditi te popuste.

Svi koji se prijavljuju, od 1. oktobra imaće mogućnost da koriste tu karticu u celoj Srbiji, a tada će biti obavešteni i koje su to kompanije i koja prodajna mesta.

Tom karticom penzioneri će imati mogućnost popusta u raznim supermarketima, veleprodajama, maloprodajama, salonima. Imaće mogućnost da uđu u muzeje i pozorišta besplatno. Tu su i besplatni zdravstveni pregledi, popusti u banjama.Na teritoriji Braničevskog okruga, prijave se vrše u Filijali PIO Fonda u Požarevcu, u ulici Lole Ribara br. 2, kao i u sedam ispostava - u Velikom Gradištu, Golupcu, Žagubici, Žabarima, Malom Crniću, Petrovcu na Mlavi i Kučevu.

Požarevačka filijala PIO Fonda je, zbog velikog interesovanja, produžila radno vreme od 8 do 18 časova, dok je u ispostavama u Braničevskom okrugu radno vreme od 8 do 15:30 časova.Slične vesti

Fond PIO raspisao poziv za boravak penzionera u banjama, ko ima pravo

11 Feb 2023, 10:25

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) raspisao je konkurs za prijem zahteva za upućivanje penzionera…

Fond PIO: Učenici, studenti i porodični penzioneri da dostave potvrde o školovanju

13 Sep 2022, 14:28

Početak nove školske i univerzitetske godine znači i obavezu korisnika porodičnih penzija − dece kojima je…

Dani razgovora RF PIO sa nemačkim fondom

22 Jun 2022, 10:13

Nakon pauze prouzrokovane pandemijom, ove godine će biti nastavljeni i Međunarodni dani razgovora sa Nemačkom. Savetodavni…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaPozorišna predstava pozorišta…

Velika scena Centra za kulturu ,,Dragan Kecman’’ u Kučevu bila je prepuna ljubitelja…

25 Mar 2023, 21:40

DruštvoDirektorka RFZO sa direktorima…

Prof. dr Sanja Radojević Škodrić direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguraanje…

25 Mar 2023, 14:07

DruštvoPetrovački parlament u utorak…

Pred odbornicima Skupštine opštine Petrovac na Mlavi  u utorak novi rebalans…

25 Mar 2023, 10:36

Kursna lista