U SVOJOJ DUGOJ ISTORIJI SPORTA GOLUBAC PRVI PUT IMA ODBOJKAŠKI KLUB
   16 Aug 2018, 16:40    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


U SVOJOJ DUGOJ ISTORIJI SPORTA GOLUBAC PRVI PUT IMA ODBOJKAŠKI KLUB

Od pre dve godine u Golupcu postoji i radi  Odbojkaški klub ,,Dunav 17’’ koji se takmiči u pionirskoj i seniorskog kategoriji.U okviru kluba postoji i škola odbojke u kojoj uče  i treniraju dečaci i devojčice od prvog do četvrtog razreda,što su pokazale i u revijalnom delu ovogodišnjeg 50-og jubilarnog turnira u malom fudbalu koji je održan u ovom gradu na Dunavu.


          -Klub je počeo sa radom u martu 2016.godine.Kada smo videli da ima uspeha,naredne godine igrali smo prijateljske utakmice i počeli takmičenje u Regionalnog odbojkaškoj ligi u seniorskoj i pionirskoj konkurenciji,kaže trener škole odbojke koja postoji pri klubu,Milica Gavrić.


          Klub ima oko 60 članova uzrasta od šest pa do 25 godina starosti i koje treniraju tri puta u sedmici..Radu kluba pomaže Osnovna škola ,,Branko Radičević’’,Sportski Savez i opština Golubac.


         Odbojkašice Dunava 17 počele su prireme za narednu takmičarsku sezonu u regionalnim ligama
         -Protekla sezona je završena,u toku su pripreme koje smo počele početkom ovog meseca i treniramo tri dana u sedmici i to na tri terena u tri grupe odjednom. Prva grupa su devojčice od prvog do četvrtog razreda,druga od šestog i sedmog razreda i treća grupa koju čine odbojkašice prvog tima..Od prvog septembra kreće škola odbojke,a takmičenje sredinom oktobra ove godine.      
U  odbojkaškom klubu ,,Dunav 17’’ planiraju da prime još dečaka i devojčica koje žele da uče i treniraju odbojku,škola  i prvi treng počinju prvog septembra ove godine.


         -Planiramo da privučemo što više dece da nam se pridruže i postanu naši članovi i da se sa nama druže i treniraju,a u planu su i održavanje turnira za mlađe pionire kao i  uzrasta od prvog do četvrtog razreda.Svi  koji žele da nam se priključe i budu naši članovi kluba mogu doći prvog septembra u Sportsku halu u Golubac kada počinje i škola odbojke,jer vršimo upis novih članova.Prvi put u istoriji Golupca osnovan je  odbojkaški klub za koji vlada veliko interesovanje,a želja devojčica je velika da uče da igraju odbojku i predstavljaju naš grad.U klubu pored mene,rade još i Aleksandar Ilić kao trener pionirki i Prvog timakoji je ujedno  i predsednik kluba,zatim Nikola Ilić i Aleksandar Milosavljević koji treniraju srednju grupu,ističe sekretar i trener kluba.Milica Gavrić.


          Ono što smo primetili da devojčice  u klubu  ,sa puno volje i angažovanja prilaze treninzima i učenju odbojke,pa Golubac prvi put u svojoj istoriji ima sve uslove da postane prepoznatljiv i po dobrim rezultatima u odbojci ,počev od regionalnih pa do nacionalnih takmičenja.
 
Lj.Nastasijević
 



Slične vesti

Četvrtfinale play off-a SLS: Mladi radnik - Radnički (KG)

28 Mar 2024, 13:23

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa  Kragujevačkik radničkim.…

OK Mladi radnik Play off u fotofinišu

25 Mar 2024, 11:08

Odbojkaši Mladog radnika iz Požarevca plasirali su se u četvrtfinale plej-ofa Banka Poštanska štedionica…

SLS: Mladi radnik - Borac iz Starčeva

21 Mar 2024, 13:01

Još jedna utakmica je ostala do kraja sezone. Mladi radnik je na korak do plaj ofa, a u subotu dočekuje ekipu Borca…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaStarović za RTS: Usvajanje preporuke…

Odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope da usvoji preporuku…

29 Mar 2024, 12:07

Vremenska prognozaPrognoza za subotu, 30. mart 2024.

SRBIJA: U subotu pretežno sunčano i vrlo  toplo za ovo doba godine.…

29 Mar 2024, 11:28

SportDFL: Požarevac - Smederevo

Derbi 21. kola  i drugoj futsal ligi Srbije igra se u subotu Požarevcu. Sastaju se Požarevac…

29 Mar 2024, 11:18

Kursna lista