U SUBOTU  III KOSTOLAČKI POLUMARATON: TRKA LEGIONARA
   11 Sep 2019, 9:22    Kostolac    SAT TV    Tatijana Spasojević


U SUBOTU III KOSTOLAČKI POLUMARATON: TRKA LEGIONARA

U SUBOTU 14. SEPTEMBRA ODRŽAVA SE 3. KOSTOLAČKI POLUMARATAN ILI TRKA LEGIONARA, A PRIJAVE SU MOGUĆE I NA SAM DAN TRKE U PRIJAVNOM CENTRUPod sloganom probudi legionara u sebi na stazama nekada moćne rimske imperije 14. septembra ove godine održaće se 3. Kostolački polumaraton ili Trka legionara.

Ova trka od ove godine zvanično sertifikovana i uvrštena u međunarodni sportski tj atletski kalendar događaja. Ono što ovu trku izdvaja od drugih jeste trasa trke koja se dobrim delom proteže po samoj obali Dunava  kao i istorijska destinacija koja je uzeta za sam cilj trke a to je popularno Arheološko nalazište Viminacijum.Sam događaj obuhvata tri trke. "Trka maratončića" u kojoj učestvuju  deca do 6 godina, "Trka zadovoljstva" na pet kilometara i glavna trka. "Trka legionara".Ove godine očekuje veliki broj učesnika i ono što obećava  je veliki broj već prijavljenih  učesnika, a do sada je već veliki broj takmičara a od toga i jedan broj stranaca. Kotizacija za učešće u polumaratonskoj trci iznosi 1000 dinara, a svi zainteresovani mogu se prijaviti putem ovog linka  http://www.runtrace.net/kostolac.

– Prijavljivanje za “Trku Maratončića” i “Trku zadovoljstva” je na dan trke u Kostolcu i učešće u tim trkama je besplatno
Prijavni centar biće u arheološkom parku Viminacijum gde je obezbeđen parking za automobile i autobuse, ženska i muška svlačionica kao i garderoba koja će biti pod nadzorom organizatora. Poslednji autobusi sa trkačima iz Viminacijuma ka startu trke kreću u 10h.
 Uplatom polumaratonske startnine od 1000 dinara do 12.09.2019. g. startni paket sadrži: promo kesu, startni broj, flašicu vode, izotonik, magnezijum, balzame za regeneraciju mišića, bon za ručak, promotivne materijale prijatelja trke i finišersku medalju na cilju. Prijava i uplata polumaratonske startnine od 1000 dinara će biti moguće i na dan trke, ali tom prijavom se dobija samo startni broj u prijavnom centru i finišerska medalja nakon prolaska kroz cilj.Organizatori ovog polumaratona su Kulturno sportski centar „Kostolac i „Maraton tim Požarevac“ u saradnji sa arheološkim nalazištem „Viminacijum“ a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac.Slične vesti

ODRŽAN PRVI MARATON RAMSKA TVRĐAVA

2 Oct 2019, 22:03

U organizaciji  Javne ustanove Sportskog centra  I Sportskog saveza opštine Veliko Gradište kao…

POČINJE PRVI MARATON RAMSKA TVRĐAVA 2019

24 Sep 2019, 19:05

Prva trka “Maraton 1/4 Ramska tvrđava 2019“, na stazi dužine od 10 km, zamišljena je kao kombinacija…

ODRŽAN 3. KOSTOLAČKI POLUMARATON POBEDNICI MILOŠ DAJEVIĆ I JAGODA STOLIĆ

18 Sep 2019, 15:01

Pod sloganom "Probudi legionara u sebi na stazama nekada moćne rimske imperije" 14. septembra ove godine održan…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPREMINUO ČEDOMIR RADOJČIĆ

U ČETVRTAK, 20. FEBRUARA, U RANIM POPODNEVNIM SATIMA IZNENADA JE PREMINUO ČEDOMIR RADOJČIĆ,…

21 Feb 2020, 14:09

PoljoprivredaPRIHRANA AZOTNO MINERALNIM ĐUBRIVOM…

MAKSIMALNO USVAJANJE I VEĆI ROD OZIMIH STRNIH ŽITA ZA 2020 GODINU ĆE SE POSTIĆI AKO SE IZVRŠI…

21 Feb 2020, 14:03

PolitikaDepozitni sistem za jednokratnu…

Ministarstvo zaštite životne sredine objavilo je nacrt izmena i dopuna Zakona o ambalaži i…

21 Feb 2020, 13:47

Kursna lista