U STAROM KOSTOLCU MLAVSKI KOTLIĆ A U KOSTOLCU MEĐUNARODNO TAKMIČENJE U KUVANJU RIBLJE ČORBE
   30 Jul 2019, 18:06    Kostolac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


U STAROM KOSTOLCU MLAVSKI KOTLIĆ A U KOSTOLCU MEĐUNARODNO TAKMIČENJE U KUVANJU RIBLJE ČORBE

U Starom Kostolcu,naselju  u Gradskoj Opštini Kostolac u četvrtak prvog avgusta održava se  tradicionalna manifestacija u kuvanju riblje čorbe ,,Mlavski kotlić, a pet dana kasnije, 6 avgusta, u Kostolcu povodom Dana rudara održaće se Međunarodno takmičenje u spremanju riblje čorbe . Organizatori očekuju veliki broj takmičara,a ekipu ,,Mlavski kotlić’’ iz Starog Kostolca  koja je najavaila ove manifestacije zatekli smo na 54.Golubačkom kotliću u Golupcu koja se takmičila za prvu riblju čorbu kotlića.

Među stotinu takmičara I vrsnih majstora čuvene riblje čorbe na ovogodišnjem 54 Golubačkom kotliću u Golupcu  zatekli smo  ekipu  iz Starog Kostolca,naselja u Gradskoj Opštini Kostolac koja je  imala oko desetak kotlića u kojoj se kuvala takmmičarska riblja čorba. Ekipa je brojala oko 15 članova među kojima su bili  profesionalni  kulinaru i  ljubitelji druženja uz kuvanje i degustaciju riblje čorbe-ovog poznatnog specijaliteta dunavskih alasa.

U ekipi se nalazio I zamenik predsednika Gradske opštine Kostolac  Dalibor Ilić koji kaže da su u Golubac dolazili godinama,ali je ovo prvi put dobro organizovano sa osnovnim ciljem da na Kotliću u Golupcu predstave I najave Međunarodno takmičenje u spremanju riblje čorbe koje će se održati  6.avgustta u Kostolcu na plaži ,,Topoljar’’.


Vođa ove mnogobrojne ekipe iz Starog Kostolca  I poznati majstor u kuvanju riblje čorbe Dejan Avalanja kaže da u Golubac dolaze već dve decenije,a pored Golupca   učestvuju I na drugim kulinarskim takmičenjima u raznim mestima u Srbiji ,a njihov cilj  nije uvek pobeda,već je to druženje I upoznavanje kolega,ali ako neka nagrada bude osvojena,dobro je došla.

          U ekipi ,,Mlavski kotlić’’ je  I Dušan Stojićević koji je pre dve  godine osvojio drugo mesto na Golubačkom kotliću a ove godine na Alaskim večerima u Velikom Gradištu  njegova riblja čorba bila je pobednik.

            U organizaciji gradske Opštine Kostolac I Mesne zajednice u četvrtak 1.avgusta u naselju Stari Kostolac održava se tradidionalno takmičenje  u kuvanju riblje čorbe ,,Mlavski kotlić’’  na kome je najavilo učešće veliki broj takmičara iz raznih krajeva Srbije.
Lj.NastasijevićSlične vesti

MANIFESTACIJE U VELIKOM GRADIŠTU OTKAZANE DO DALJEG

14 Jul 2020, 13:29

ZBOG POVEĆANOG ŠIRENJA VIRUSA KORONA OTKAZANE „ALASKE VEČERI“, VELIKOGRADIŠTANSKI VAŠAR…

10 . DŽIPIJADA U NASELJU BARE

14 Mar 2020, 12:15

ODRŽANA JE 10. DŽIPIJADA U NASELJU BARE KOJU JE PODRŽAO GRAD POŽAREVAC I KOJA JE NALAZI U KALENDARU TURISTIČKIH DOGAĐAJA…

PRVO MESTO ZA KUCEVLJANINA TIHOMIRA PETROVICA NA SMOTRI SLEPIH I SLABOVITIH U JAGODINI

20 Nov 2019, 15:15

U utorak 19. novembra u Kulturnom centru Jagodina održana je 22. Smotra stvaralaštva slepih i slabovidih osoba iz…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoGranice otvorene, ali testovi…

Granice otvorene, ali testovi su uslov – da li je realno da turisti iz Srbije pohrle u Crnu…

15 Aug 2020, 11:54

DruštvoŠarčević za RTS: Potrebni odgovorni…

Početkom nedelje Krizni štab je objavio plan po kojem će od septembra funkcionisati…

15 Aug 2020, 11:43

PolitikaPredsednik Vučić najavio je obustavljanje…

Tražićemo hitno obustavljanje radova kod Visokih Dečana jer su u suprotnosti sa civilizacijskim…

15 Aug 2020, 11:20

Kursna lista