U SKIP centru preko 10.000 obučenih građana i službenika
   13 Oct 2018, 13:46        krstarica    Maja Kostić


U SKIP centru preko 10.000 obučenih građana i službenika

Preko 10.000 građana i službenika javne uprave pohađalo je više od 400 besplatnih radionica u Srpsko-korejskom informatičko-pristupnom centru, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.„Vrlo sam zadovoljan jer je ovaj centar za obuke i državnih službenika i građana za kratko vreme ispunio svrhu“, rekao je ministar Branko Ružić.
On je dodao da je veliki broj službenika upravo u ovom savremeno opremljenom centru dobio potreban nivo znanja i veštine značajne za realizaciju projekata digitalizacije i unapređenje rada javne uprave – elektronski servis – Bebo, dobrodošla na svet, primenu informacionog sistema e-ZUP-a, elektronski udžbenici, e-dnevnici, Adresni registar.
Pored službenika javne uprave, SKIP centar je tokom devet meseci rada bio otvoren i za građane koji su imali prilike da besplatno pohađaju obuke iz oblasti primene savremenih tehnologija, što je bitno za modernizaciju celokupnog društva.
Tako je u Centru, pored IT radionica za kompjutersko programiranje i obuka za QA kontrolore kvaliteta softverskih proizvoda, web i kompjutersko programiranje, u julu mesecu preko projekta „Volonteri Koreje“ održana besplatna letnja škola programiranja koju je pohađalo preko 700 građana.
SKIP centar, koji je počeo sa radom 16. januara zahaljujući donaciji Vlade Republike Koreje, radi u sastavu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.
„SKIP centar je primer kako dobri međudržavni odnosi mogu da se materijalizuju, a mene posebno raduje činjenica da je već sada postoji veliko interesovanje i organizatora obuka i građana za radionice u narednoj godini“, rekao je ministar Ružić.Slične vesti

U Velikom Gradištu završena sertifikovana obuka pomoći u kući za žene romske populacije

21 Nov 2020, 16:16

U okviru projekta “Poboljšanje zapošljavanja Romkinja u opštini Veliko Gradište“…

EDUKACIJA POLJOPRIVREDNIKA U OPŠTINI GOLUBAC

6 Feb 2018, 21:05

U organizaciji Poljoprivredno savetodavne i stručne službe Požarevac i Zemljoradničke zadruge Klenje,u ovom pečkom naselju,u…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoDezinfekcija javnih površina I…

Dobrovoljno vatrogasno društvo Golubac u skladu sa propisanim merama Vlade Republike…

27 Nov 2020, 14:06

ZdravljeZZJZ Požarevac: 137 novoobolelih

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac do 13 časova još 137 slučajeva…

27 Nov 2020, 12:50

SportDve zlatne kacige za mladog Požarevljanina

Mladi Požarevljuanim Uroš Stevanović, šest godina šampion u kartingu,…

27 Nov 2020, 12:49

Kursna lista