U PROTEKLE ČETIRI GODINE U OPŠTINI GOLUBAC REALIZOVANO 30 KAPITALNIH PROJEKATA
   18 Jun 2020, 20:22    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


U PROTEKLE ČETIRI GODINE U OPŠTINI GOLUBAC REALIZOVANO 30 KAPITALNIH PROJEKATA

U opštini Golubac za prethodne četiri godine urađeno je sve što je obećano na početku mandata. Prema rečima  predsednika Nebojše Mijovića, realizovano je preko 30 kapitalnih projekata,a u nekim oblastima urađeno je i višestruko puta više od obećanog.

Duga je lista projekata koje je opštinsko rukovodstvo uradilo za vreme svog četvorogodišnjeg mandata. Uz pomoć evropskih fonndova,fondova Austrijske razvojne agencije I državne kase,iz kojih je uloženo više od devet miliona evra,uspeli smo da obnovimo Golubačku tvrđavu koju je u prošlpj godini posetilo oko 150 hiljada domaćih I stranih turista, otvoren je Granični prelaz sa susednom Rumunijom,otvorena je fabrika  dečje konfekcije,vatrogasni dom,odelenje gimnazije,izgrađena dva mosta na reci Pek,asvaltirano je I popravljeno oko 60 kilometara lokalnih puteva,popravljene su I izgrađene škole,domovi kulture I sportski tereni.

U infrastrukturne projekte uloženo je milijardu I 723 miliona dinara. Za investicije,socijalna davanja i subvencije iz budžeta  godišnje se u opštini Golubac izdvoji  oko 55 odsto budžetskih sredstava za realizaciji  velikih kapitalnih projekata  u oblasti infrastrukture,modernizaciji lokalne putne mreže,obrazovanja,kulture i sporta.

          -Uložili smo mnog truda I snage,oa se nadam da će to naši građani prepoznati I jai h pozivam da glasaju za Srpsku naprednu stranku I za našu izbornu listu kao bi nastavili realizaciju kapitalnih projekata ,To je 14 projekata od kojih izdvajamo izgradnji plaže u Golupcu gde su radovi u toku,zatim izgradnja marina u Golupcu,uređenje trgova I izgradnja biciklističko pešačke staze deonica2,6 I 7.u toku su radovi na rekonstrukciju zgrade u kojoj će biti smeštena Biblioteka I Kulturni centar kao I izgradnja kanalizacije u Golupcu I u svim naseljima naše Opštine.Planirali smo I radove na asvaltiranju međumesne I  lokalne putne mreže,na uređenju atarskih puteva,rekonstrukciju domova kulture,sportskih terena,crkava I ostalih javnih objekata kao I uređenje infrrrratsrukture u Vikend naselju Vinci I Usije. U toku ove godine počeće izgradnja novog hotela u Golupcu gde opština Golubac učestvuje sa pratećom infratsrukturom,radićemo na održavanju I opremanju javnih ustanova kao I rekonstrukciju rimskog naselja u Golupcu,,naglasio je predsednik Mijović.

Predsednik MIjović poziva građane da zajedničkim snagama I svojim ideejama pomognu na razvoju ove podunavske opštine  koja je postala značajna turistička destinacija Donjeg Podunavlja I Srbije.

          -Opština Golubac ima jedan strateški cilj,a to je,da razvije turizam I da svoje turističke potencijale kao što je Golubačka tvrđava, manastir Tuman,jedrenje na vodi I reka Dunav,budu glavna turistička ponuda.Radimo već ovih nekoliko godina da razvijemo infratsrukturu koja će doprineti ovoj turističkoj ponudi,a pored toga tu su I verski turizam,kultura I sport.Zato pozivam građane da u nedelju izađu na izbore I daju glas listi pod rednim brojem 1 Srpska napredna stranka-SPS dr Nebojša Mijović.
Lj.NastasijevićSlične vesti

Ponavljanje izbora na 234 biračka mesta 1. jula

26 Jun 2020, 13:10

RIK je  doneo odluku da se izbori na ukupno 234 biračka mesta, gde je glasanje poništeno, održe 1. jula od 7.00…

U OPŠTINI GOLUBAC ZADOVOLJNI IZBORNIM REZULTATIMA

25 Jun 2020, 12:22

Prema  rezultatima Opštinske izborne komisije na 30 biračkih mesta u opštini Golubac,na održanim parlamentarnim…

RIK objavio najnovije podatke, nema promena, SNS-u 191 mandat

22 Jun 2020, 14:48

Republička izborna komisija je do sada pregledala 70,57 odsto biračkih mesta, odnosno 64,07 biračkog tela. Preliminarni…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoSUZBIJANJE LARVI KOMARACA U ČETVRTAK…

Informativna slučba grada Požarevca obaveštava da će u četvrtak i petak 9. i 10. jula,…

4 Jul 2020, 16:55

ZdravljeVučić: Da sam bio tu, ranije bih…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je situacija u Novom Pazaru bolja nego juče, da…

4 Jul 2020, 13:09

DruštvoŠta treba da znaju turisti koji…

Posle Grčke do koje se i dalje može zaobilaznim putem, od sutra turisti kreću čarter letovima…

4 Jul 2020, 13:04

Kursna lista