U OPŠTINI GOLUBAC PODELJENI NOVOGODIŠNJI PAKETIĆI DECI KORISNIKA SOCIJALNE POMOĆI
   3 Jan 2020, 21:54    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


U OPŠTINI GOLUBAC PODELJENI NOVOGODIŠNJI PAKETIĆI DECI KORISNIKA SOCIJALNE POMOĆI

Opština Golubac za decu do 10 godina iz porodica korisnika novčane socijalne pomoći i romskih udruženja obezbedila je  60 novogodišnjih paketića koje je mališanima podelila uz pomoć Centra za socijalni rad opština Veliko Gradište I Golubac,Crvenog krsta I Društva ,,Rom’’ iz Velikog Gradišta I Golupca.

Prisutnim roditeljima i deci obratio se  predsednik opštine Golubac dr Nebojša Mijović  koji je rekao da u narednim godinama očekuje veći broj novih sugrađana zahavljujući  merama populacione politike I stimulacijama Republike Srbije I opštine Golubac na povećanju nataliteta.

            -Dragi moji najmlađi sugrađani,dobro došli I drago mi je što vas vidim u tolikom broju,mislim da vam je ovde lepo,ovo je Deda Mraz,neznam odakle je doputovao I mojjja je želja da imamo još više dece ui mladih. Učestvujemo u program za povećanje nataliteta  I poodsticaju većeg rađanja dece gde svaka majka dobije za svako treče I naredno novorođeno dete mesečno po 25 hiljade dinara,što ćemo nastaviti u ovoj I narednm godinama. U proteklih tri godine od kada  sprovodimo ovaj program povećan je broj naših mladih sugrađana od 25 do 28 posto. Srećni vam praznici I uživate,reako je predsednik opštine dr Nebojša Mijović.

Društvo ,,Rom’’ za opštine  Veliko Gradište I Golubac  postoji još od 2011.godine I pruža pomoć svim građanima romske nacionalne manjine  iz ovih opptina  da se  sve  više  uključe  u rad i aktivnosti   institucija  na  lokalu  i da  se  Romima  što  bolje  i  adekvatnije  od  malih  nogu  pruži  obrazovanje  kako bi imali   normalan  i  bolji  život, a  kasnije  i  zapošljavanje.


             -Koristim priliku da svim građanima opštine Golubac pre svega čestitam I poželim uspešnu 2020 godinu,puno zdravlja,radosti I veselja.U saradnji sa Centrom za socijalni rad,Crvenim krstom I Društvo ,,Rom’’ iz Golupca,a naravno podpokroviteljstvom opštuine Golubac,danas smo imali prilike da podelimo preko 60 paketića  deci  iz romskih porodica I korisnika socijalne pomoći kao I porodicama koja imaju puno dece,a jedno od tih je I  najbrojnija porodica iz Krivače,kaže Živoslav Simić iz Društva ,,Rom’’ iz Golupca.


Opština Golubac je pre tri godine  među prvim u Srbiji krenula sa sprovođenjem mera populacinone politke,pa se  iz opštinske kase svake godine izdvajaju sredstva za plaćanje  nezaposlenim majkama posle rođenja trećeg Ili  svakog narednog deteta mesečno 25 hiljade dinara u narednih petnaest godina. Ovo je I dalo rezultata I kako je predsednik opštine dr Nebojša Mijović rekao u ovih proteklih tri godine  opština Golubac je brojnija za 28 odsto novih sugrađana.
Lj.NastasijevićSlične vesti

Zašto je dobro donositi novogodišnje odluke?

12 Feb 2020, 11:00

Novogodišnje odluke jedne su od omiljenih prazničnih tradicija, a čin njihovog donošenja praktikuje sve veći broj ljudi.…

PROSLAVLJENA SRPSKA NOVA GODINA NA TRGU U POŽAREVCU

14 Jan 2020, 14:27

PROSLAVLJENA JE NOVA GODINA PO JULIJANSKOM KALENDARU KOJA SE SLAVI U SRBIJI, PA TAKO I U POŽAREVCU.

U Požarevcu…

DOČEK SRPSKE NOVE GODINE UZ GVARDIJU, NOVI ZVUČNI TALAS I HOR ODJEK NA TRGU U POŽAREVCU

11 Jan 2020, 16:04

DOČEK SRPSKE NOVE GODINE BIĆE ORGANIZOVAN NA GRADSKOM TRGU U POŽAREVCU, A GLAVNI DEO PROGRAMA BIĆE NASTUP NOVOG ZVUČNOG…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeZadovoljavajuća epidemiološka…

Aleksandar Đokić, načelnik Braničevskog upravnog okruga je naglasio da se pored javnih službi…

30 Sep 2020, 12:47

DruštvoPIO Fond obaveštava penzionere…

Isplata penzije za septembar za penzionere iz kategorije zaposlenih počinje 10. oktobra uplatom…

30 Sep 2020, 12:39

KulturaIzložba osobe sa invaliditetom…

U okviru kampanje “Osobe sa invaliditetom koje su menjale Srbiju” u Tabačkoj čarčiji…

30 Sep 2020, 12:17

Kursna lista