U Opštini Golubac počela realizacija projekta Unapređenje položaja žena sa sela i njihovo ekonomsko osnaživanje uz podršku SWISS PRO i UNOPS-a
   6 Mar 2021, 19:12    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


U Opštini Golubac počela realizacija projekta Unapređenje položaja žena sa sela i njihovo ekonomsko osnaživanje uz podršku SWISS PRO i UNOPS-a

U Opštini Golubac počela je  realizacija projekta "Unapređenje položaja žena sa sela i njihovo ekonomsko osnaživanje" koji je podržala Vlada Švajcarske u okviru programa "Swiss PRO" i UNOPS-a.
Osnovni cilj projekta je obuka za  20 žena koje se bave proizvodnjom suvenira kao i gastro suvenira, a koje će ovim obukama dobiti potrebna znanja iz marketinga, komunikacije, pakovanja i cene proizvoda, a sve u cilju poboljšanja sadašnjih proizvoda i bolje promocije. Kao krajnji proizvod projekta biće napravljena i postavljena dva tipska drvena kioska u centru grada koja će činiti stalnu turističku ponudu Golupca.

              -Sa ovim projektom želimo da se što bolje pripremimo za predstojeću turističku sezonu i da tako obogatimo turističku ponudu. U Opštini Golubac se realizuje niz projekata,a jedan od tih projekata  je i ovaj  koji je podržan od Vlade Švajcarske u okviru programa "Swiss PRO" i UNOPS-a, namnnnjen ženama sa sela i osnaživanju u cilju poboljšanja njihovog ekonomskog položaja.Ovim projektom dobijene su i dve  tipske kućice koje će biti u centru Golupca  i biti  dostupne ženama koje žele da predstave i prodaju  svoje proizvode,kaže Jelena Petrović,pomoćnik predsednika Opštine Golubac.

        U saradnji sa  Asocijacijom ,,Naše ruke’’ koja se bavi zaštitom i promocijom zanatsva  održana  je obuka u vidu radionice gde su polaznice upoznate sa izradom grnčarskih proizvoda koji bi upotpunili turistički ponudu  Opštine Golubac.

        

-Već godinama sarađujemo sa ovom asocijacijom i krenuli smo sa obukama kako bi bolje promovisali proizvode ovih žena kojje su uključene u ovu obuku.Ovo je nešto novo,a reč je izradi grnčarskih proizvoda koji nedostajuu turističkoj ponudi i koji su dosta traženi, naglasila  je Petrović.

Program Swiss PRO je u okviru javnog poziva „Da ravnopravnost postane stvarnost" podržalo 28 lokalnih samouprava  u kojima će se realizovati   projektI koji imaju za cilj osnaživanje mehanizama za rodnu ravnopravnost. Među ovih 28 lokalnih samouprava podršku za jačanje rodne ravnopravnosti dobila je I opština Golubac.Slične vesti

Osnovna škola Veljko Dugošević iz Turije učestvuje u projektu SALL Škola kao labaratorija

11 Jun 2021, 12:45

Osnovna škola „Veljko Dugošević“ iz Turije,Opština Kučevo, jedna je od dve škole…

Koja romska udruženja su dobila najviše novca iz gradskog budžeta?

26 May 2021, 11:31

Udruženje Roma Braničevskog okruga dobilo je najviše sredstava za projekat „Sufinasiranje projekata socijalna…

Opština Veliko Gradište potpisala dva ugovora sa Ministarstvom zaštite životne sredine vredna 21 milion dinara

27 Mar 2021, 12:49

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je u Palati Srbija ugovore sa 22 opštine i grada…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZanimljivostiTop 5 rasa pasa za kućnog ljubimca

Psi su toliko dugo saputnici ljudi kroz život, da se o njima gotovo nema šta mnogo novog reći.…

25 Sep 2021, 13:37

DruštvoKoji su najunosniji poslovi u…

Ako razmišljate o promeni posla ili želite da se oprobate u novoj sferi, pravo vreme…

25 Sep 2021, 13:32

HronikaKrivična prijava protiv lažnih…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu podneće krivičnu prijavu nadležnom…

25 Sep 2021, 13:03

Kursna lista