U OPŠTINI GOLUBAC POČELA JAVNA RASPRAVA O NACRTU BUDŽETA ZA 2019 GODINU
   10 Dec 2018, 12:00    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


U OPŠTINI GOLUBAC POČELA JAVNA RASPRAVA O NACRTU BUDŽETA ZA 2019 GODINU

U opštini Golubac u toku je javna rasprava o Nacrtu budžeta za narednu 2019.godinu koja se odvija  u mesnim zajednicima predstavljanjem  promo filma o realizovanim projektima  i investicijama u oblasti infrastrukture,modernizaciji lokalne putne mreže,izgradnji i obnovi  škola,zdranstvenih,kulturnih i sportskih objekata u naseljima u ovoj godini,zašta je iz opštinske kase uloženo 170 miliona dinara .

Proteklog vikenda rasprava je održana u naseljima Dušmanić i Klenje.
          -Javnu raspravu o budžetu za 2019.godine započeli smo u Golupcu, a zatim ćemo posetiti sva naselja u kojima će razgovarati o postignutim rezultatima u ovoj kao i o planiranim radovima na projektima u narednoj godini. Pored Golupca,raspravu smo održali u naseljima Dušmanić i Klenje,mada je bila nešto slabija poseta meštana zbog vremenskih prilka,ali smo ipak zadovoljni,jer smo čuli od njih da su zadovoljni sa našim radom i o našim planovima šta ćemo raditi u budućnosti,istakao je predsednik opštine dr nebojša Mijović.   
   
               Budžet za narednu 2019.godinu planiran je na 397 miliona dinatra  od kojih  će se 208 miliona izdvojiti za investicije.

               -Da li će ovaj plan biti ostvaren tokom naredne godine videćemo,ali ono što smo planirali da radimo kada su u pitanju kapitalni projekti,planirali smo da uložimo  208 miliona dinara.Radićemo između ostalog šetno-biciklistične staze pored Dunava,plaže u Golupcu,rekontrukcije vodovoda i vodovodnih mreža i kanalizacije,renoviranje domova kulture i verskih objekata,sportskih terena i svega onog što je potrebno našim građanima za bolji život. I razvoj naše devastirane Opštine,dodao je dr Mijović.


 Cilj održavanja javnih rasprava, kako je istakao Mijović, jeste i da se veći broj ljudi upozna sa metodologijom donošenja budžeta, sa tim šta je budžet, kako se puni i na šta se budžetska sredstva troše.


Sredstva iz budžeta su sredstva svih građana, poreskih obveznika i zbog toga bi trebalo da znaju za koje namene i u koje svrhe se ta sredstva troše, bilo da je reč o sredstvima za funkcionisanje lokalne samouprave, socijalnim davanjima, pružanju podrške udruženjima, sportskim klubovima, mesnim zajednicama ili kapitalnim projektima koji će se finansirati u idućoj godini.       

   Javnoj raspravi o budžeta opštine za 2019.godinu pored predsednika opštine Golubac prisustvovali su njegov zamenik Saša Marjanović,predsednik Skupštine opštine Zoran Ćirković,direktor Doma zdravlja Golubac dr Boban Trifunović i Slobodan Živanović,predsednik Saveta za razvoj poljoprivrede opštine Golubac.
Lj.NastasijevićSlične vesti

U NOVOJ 2020. GODINI NOVE INVESTICIJE ZA KOSTOLČANE

28 Dec 2019, 11:28

PREDSEDNIK GRADSKE OPŠTINE KOSTOLAC  PREDSTAVIO JE GRAĐANIMA KOSTOLCA  BUDŽET KOJI JE PREDVIĐEN ZA 2020.…

OPŠTINA GOLUBAC USVOJILA BUDžET ZA 2020 GODINU

18 Dec 2019, 17:09

-Opština Golubac usvojila je budžet za 2020.godinu koji iznosi 342,2 miliona dinara -Oko 40 odsto budžetskih sredstava  planirano…

DELEGACIJA SKGO BORAVILA U OPŠTINI KUČEVO

12 Sep 2019, 21:42

Delegacija Stalne konferencije gradova I opština koju je  predvodio  njen generalni sekretar Đorđe Staničić…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljePREVENCIJA PROTIV VIRUSA GRIPA…

NA TERITORIJI GRADA POŽAREVCA I BRANIČEVSKOG OKRUGA IZOLOVAN JE VIRUS INFLUENCE TJ GRIPA A…

25 Jan 2020, 14:14

DruštvoMNOGOBROJNE AKTIVNOSTI U DOMU…

UDRUŽENJE PENZIONERA GRADA POŽAREVCA KRAJEM 2019. GODINE  OSNOVALO JE I KLUB PENZIONERA…

25 Jan 2020, 14:08

KulturaGUSLARSKO VEČE U POLJOPRIVREDNOJ…

U OKVIRU SVETOSAVSKIH DANA POLJOPRIVREDNA ŠKOLA SA DOMOM UČENIKA „SONJA MARINKOVIĆ…

25 Jan 2020, 13:58

Kursna lista