U OPŠTINI GOLUBAC GRADE SE DVA MOSTA NA RECI PEK
   20 Jun 2018, 16:43    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


U OPŠTINI GOLUBAC GRADE SE DVA MOSTA NA RECI PEK

Na reci Pek kod naselja Šuvajić,u opštini Golubac,umesto dosadašnjeg dotrajalog mosta,prošle godine počeli su radovi na izgradnji novog dužine 55 metara,a vrednost radova je 18 miliona dinara.

Radovi treba da se završe za mesec dana ,a ova sredstva obezbedila je iz budžeta opština Golubac. Pored izgradnje mostova radi se i na modernizaciji lokaane putne mreže.Za investicije,socijalna davanjja i subvencije iz budžeta za ovu godinu izdvojeno je 44 odsto budžetskih sredstava.        
Stari most čija je nosivost pet tona već pola veka odoleva vremenu, a od 2013 godine zabranjen je za sobarćaj.Međutim,iako nije bnezbedan i dalje je u funkciji gde preko njega dnevno prođe  više hiljada svih vrsta vozila. 

    
           Za prolaznike i meštane ovaj most je od  velike važnosti zbog blizine puta prema Požarevcu kao i odlaska na svoje njive sa druge strane reke. -Golubac ima urađen svoj strateški dokument i jedan od razvoja opštine je i turizam.Zato se u ovoj podunavskoj opštini radi  na izgradnji infrastrukture gde spada i ovaj most u Šuvajiću čija je izgradnja počela još prošle godine.


Dužina mosta je oko sto metara sa pristupnim putevima, a reč je o jednom modernom objektu koji će doprineti boljoj bezbednosti saobraćaja i razvoju turizma.
          -Privodimo radove kraju na mostu u Šuvajiću,predstoje još neki finalni radovi kao što su postavljanje ograde i odbojnika,pristupni putevi su završeni i sledi postavljanje asvalta i očekujem da će se u narednih mesec dana most pustiti u saobraćaj.Molim građane da budu strpljivi još ovih mesec dana,kaže dr Nebojša Mijović,predsednik opštine Golubac.


      Nizvodno od ovog mesta počeli su i radovi na izgradnji novog kosta na reci Pek kod susednog naselja Donja Kruševica.I ovaj most se gradi iz budžetskih sredstava ove podunavske opštine.
 
 Pored izgradnje mostova radi se i na modernizaciji loklane putne mreže,a zahvaljujući dobroj saradnji sa ,,Neimar putem’’ iz Salakovca i Preduzećem za puteve iz Požarevca na području opštini radi se i na postavljanju nove asvaltne podloge na putevima drugog i trećeg reda
 
   U ovoj podunavskoj opštini radi se i  na realizaciji dva kapitalna projekta prekogranične saradnje Srbija-Rumunija,sa partnerskim opštinama iz susedne Rumunije.To su projekti izgradnja asvaltnog puta Vojilovo-Barič-Miljević gde su radovi u toku,a do kraja ove godine očekujjje se  i završetak radova i opremanje  Vatrogasnog doma u naselju Radoševac.
 
Lj.Nastasijević
 Slične vesti

Vanredni inspekcijski nadzor mostova u Srbiji

15 Aug 2018, 13:05

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović naložila je vanredni inspekcijski…

PUŠTEN U SAOBRAĆAJ NOVI MOST NA RECI PEK KOD NASELJA ŠUVAJIĆ

30 Jul 2018, 14:20

Na reci Pek kod naselja Šuvajić,u opštini Golubac,umesto dosadašnjeg mosta,starog oko pola veka,izgrađen…

POSTAVLJEN ASVALT NA NOVOM MOSTU NA RECI PEK KOD ŠUVAJIČA

7 Jul 2018, 13:03

Na reci Pek kod naselja Šuvajić,u opštini Golubac,umesto dosadašnjeg dotrajalog mosta,prošle…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najnovije vesti

ZanimljivostiDANAS SE SLAVE MLADENCI: KAKVI…

DANAS SU MLADENCI. KO SE VENČAO U POSLEDNJIH GODINU DANA DANS SLAVI OVAJ PRAZNIK! NAŠI…

22 Mar 2019, 16:14

Društvo50. GODINA DOMA ZDRAVLJA POŽAREVAC

SVEČANI PRIJEM POVODOM 50 GODINA POSTOJANJA DOMA ZDRAVLJA POŽAREVAC UPRILIČEN JE U SVEČANIM…

22 Mar 2019, 14:51

PolitikaSTEFANOVIĆ: SARADNJA MUP-A SA…

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ambasador…

22 Mar 2019, 14:38

Kursna lista