U Novom Sadu počinje jubilarni 90. Međunarodni poljoprivredni sajam
   20 May 2023, 8:29    Beograd    rtv    Elena Marjanović


U Novom Sadu počinje jubilarni 90. Međunarodni poljoprivredni sajam

U Novom Sadu danas počinje jubilarni 90. Međunarodni poljoprivredni sajam, koji će trajati do 26. maja i na kome će, prema informacijama sa sajta ovog sajma, izlagati 1.100 izlagača iz 26 država. Zemlja partner Poljoprivrednog sajma, treći put će biti Italija a 23. maja biće organizovan seminar na kome će učestvovati istraživači iz Italije i Srbije.    


Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede će i ove godine biti pokrovitelj Nacionalne izložbe stoke, Izložbe organskih proizvoda, proizvoda sa oznakom geografskog porekla, sa oznakom "Srpski kvalitet" i zanatskih piva.


Kako je najavila državni sekretar uovom Ministarstvu Dušanka Golubović biće pokazan veliki broj različitih vrsta, konja, goveda, ovaca i koza, posetioci će moći da vide uobičajene, ali i neke nove vrste kao i da se upoznaju sa genetskim potencijalima i uslovima u kojima se oni gaje a izložba će biti prodajnog karaktera.
 

Ove godine zbog opasnosti od afričke kuge, na izložbi neće biti svinja.
 

Na sajmu će tradicionalno biti prisutni i Pokrajinska vlada i sekretarijati pa će Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam predstaviti žensko preduzetništvo i stare zanate, male preduzetnike i nosioce oznake "Najbolje iz Vojvodine" koji će prezentovati svoje proizvode i usluge.


Među najinteresantnijim segmentima Poljoprivrednog sajma su izložba poljoprivredne mehanizacije i Poklon-igra za posetioce sa kupljenim ulaznicama a darodavci su ove godine pripremili vredne poklone.
 

Najskuplji traktor na Poljoprivrednom sajmu, kako je najavio generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, biće traktor Case IH Steiger 500, koji košta 462.000 evra+PDV.
 

Biće izložen i specijalizovani kombajn Grimme REX 6200 čija je osnovna cena 670.000 evra+PDV, i najavljena je premijera žitnog kombajna, guseničara Fendt IDEAL 8, koji će biti ujedno i najskuplji žitni kombajn na Sajmu čija je vrednost oko 700.000 evra+PDV.
 

Cvetković je najavio da će 21. maja biti održano takmičenje u preponskom jahanju, a kao i prošle godine biće održani Dan stočara i Dan voćara.
 

Porodični dan biće sreda, 24. maj, kada će cela porodica, sa decom do 14 godina, Sajam moći da poseti uz jednu ulaznicu po ceni pod 700 dinara.
 

Toliko inače koštaju pojedinačne ulaznice, dok u kolektivnim posetama koštaju 500 dinara po osobi a ulaznice za kolektivne posete đaka i studenata, decu od sedam do 14 godina i penzionere koštaju 350 dinara.Slične vesti

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu - proizvode predstavlja oko 1.500 izlagača

18 May 2024, 9:29

Pod oznakom "Najbolje iz Vojvodine", u Novom Sadu počinje 91. Međunarodni sajam poljoprivrede, koji će trajati…

Kučevački poljoprivrednici predstavili se na Četvrtom međunarodnom sajmu Agro Belgrade 2023

1 Feb 2023, 13:22

U Beogradu je od 26.do 28. januara održan četvrti Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva.

Kučevački poljoprivrednici na sajmu Etno hrane i pića u Beogradu

26 Nov 2022, 13:47

Međunarodni  sajam „Etno hrane i pića“ ove godine održava se od 24. do 27. novembra na Beogradskom sajmu.Ovaj…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportVukovi najbolji u Požarevcu

Roda državni turnir u basketu 3×3 svoj put nastavio je u Požarevcu, gde je u finalu…

17 Jun 2024, 14:09

DruštvoMaturanti Učiteljske škole 55:…

Jedna od poslednjih generacija Učiteljske škole u Požarevcu proslavila je 55. godina…

17 Jun 2024, 13:54

KulturaPromovisana knjige "Krvava…

Promocija knjige „Krvava granica“ održana je u Galeriji Kulturnog centra „Zlatibor“…

17 Jun 2024, 13:03

Kursna lista