U NEDELJU 25.08. SVEČANO OTVARANJE  LIKOVNE KOLONIJE BEZ GRANICA 2019
   22 Aug 2019, 15:20    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


U NEDELJU 25.08. SVEČANO OTVARANJE LIKOVNE KOLONIJE BEZ GRANICA 2019

MEĐUNARODNA LIKOVNA KOLONIJA  POD NAZIOVM BEZ GRANICA BIĆE OTVORENA U PERIODU OD 25. DO 29. AVGUSTA U DOMU UČENIKA POLJOPRIVREDNE ŠKOLE SONJA MARINKOVIĆ NA TULBI U POŽAREVCU

Likovna  kolonija pod nazivom BEZ GRANICA 2019  koju organizuje društvo srpsko - grčkog prijateljstva “rista  kolonjas  a pod pokroviteljstvom grada požarevca biće svečano otvorena u nedelju 25. Avgusta u 13 časova u domu učenika poljoprivredne škole Sonja Marinković iz Požarevca na Tulbi.

Kolonija je pokrenuta sa ciljem razvijanja i produbljivanja vekovnih veza i saradnje utemeljene na ljubavi i bliskosti između dva naroda, širenje granica prijateljstva, kulturnu razmenu između bratskih gradova Janjine, Iraklia kod Seresa i Požarevca .
 
Povezivanje umetnika iz različitih sredina podrazumeva razmenu ideja i iskustava. Osim kulturne razmene  likovna kolonija  pruža mogućnost sticanja novih prijatelja, a samim tim sticanje novih znanja o kulturi, umetnosti i tradiciji drugih naroda. Članovi udruženja Tina Leposavić i Bojan Gačević između ostalog ističu i istorijski značaj Srpsko -Grčkog prijateljstva. T

Stvaranje novih umetničkih dela doprinosi razvoju kulture i umetnosti, doprinosi obogaćivanju kulturne baštine i kulturne ponude grada Požarevca a na kraju i stvaranje fonda umetničkih dela koji ostaje kao trajno blago naroda.   
      
       "Planira se da na koloniju pozovu, osim iskusnih slikara i slikara starije generacije, talentovani učenici  osnovnih i srednjih škola kao i studenti akademija likovnih i primenjenih umetnosti. Na taj način želimo da edukujemo mlađe generacije, da ih afirmišemo, kao i da im ukažemo koliko je za mlade generacije značajna  razmena iskustava iz oblasti kulture, umetnosti i tradicije različitih naroda." -naglasila je Leposavić.

                     

Realizaciju kolonije pomogli  su osim mnogobrojnih sponzora i predsednica udruženja ULIS Slađana Milovanović i GALA ART atelje (čkola crtanja i slikanja iz Požarevca koja u ovoj koloniji učestvuje sa svojim najmlađim polaznicima, tj decom.

 



Slične vesti

Likovna kolonija Srpsko-grčkog prijateljstva

9 Dec 2023, 13:13

Pod pokroviteljstvom grada Požarevca, u okviru Konkursa na temu „Tragovi srpsko - grčkog prijateljstva tokom vremena“…

Učesnici Međunarodne likovne kolonije iz Tunisa posetili opštinu Veliko Gradište

8 Sep 2023, 12:59

Na Srebrnom jezeru od prvog do sedmog ovog meseca održana je Međunarodna likovna kolonija pod nazivom ,,Budi čovek’’…

Međunarodna likovna kolonija "Budi čovek" na Srebrnom jezeru

6 Sep 2023, 11:55

Prve nedelje septembra Srebrno jezero je svet u malom, jer ga pohode slikari sa tri kontinenta Evrope, Azije i Afrike, učesnici…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoDva nova leka za multipla sklerozu…

Na novoj listi lekova koji se izdaju o trošku države i koju je nedavno usvojila Vlada…

18 Mar 2024, 12:31

EkonomijaPolaganje kamena temeljca nove…

Za izgradnju nove fabrike japanske kompanije JFE "Šoji Srbija" vrednosti…

18 Mar 2024, 12:29

DruštvoPrevencija i rana dijagnostika…

Mart je mesec posvećen borbi protiv maligniteta. Rak pluća, rak dojke i rak debelog creva…

18 Mar 2024, 12:03

Kursna lista